Radioamatöörit

Säpinää luodolla

Märketin majakka sijaitsee pienellä luodolla avomerellä. Suomen ja Ruotsin raja kulkee luodon halki.

Keijo Loisti

Suomen Radioamatööriliitto, OH DX Foundation ja Suomen Majakkaseura ovat yhdessä järjestäneet nuorille radioamatööreille kansainvälisen koulutuspedition Märket-luodolla viikolla 34. Johtuen luodon erikoisesta sijainnista Suomen ja Ruotsin rajalla keskellä avomerta on luoto 'oma radiomaa', jolla on maatunnus OJ0. Majakka ei enää ole pysyvästi miehitetty, joten se on luonnollisesti haluttu yhteyskohde maailman muille radioamatööreille silloin, kun tällainen 'dx-peditio' luodolle radioineen tulee.

Mukana kerhostamme on Elias, OH2EP. Hänen lisäkseen ryhmässä on nuoria amatöörejä Belgiasta, Itävallasta ja Romaniasta. Talkoolaisena matkassa on myös Keijo, OH2BOZ, joka samalla pääsee verestämään omia muistojaan 1980-luvun OJ0-peditioilta, ja Henri, OH3JR, joka muuten myös oli mukana jo vuoden 1980 OH2AP/OJ0-peditiolla.

Ensimmäisen viikonvaihteen aikana lokikirjaan tuli jo yli 3000 yhteyttä eri puolille maailmaa.

Viikon tapahtumia voi seurata Suomen Majakkaseuran sivuilla olevasta blogista:  https://www.majakkaseura.fi/week-34-henri-elina-etc-and-the-team-of-youn...

Radioamatöörit

Aikaisempia kirjoituksia

Radioamatöörit

Keski-Uudenmaan Radioamatöörit  OH2AP on kerho, johon kuuluu satakunta radioharrastajaa keskisen Uudenmaan kunnista ja kaupungeista. Kerholaiset harrastavat rakentelua, kokeilua, yhteyksien pitoa, kurssien pitoa ja mukavaa yhdessäoloa. Kerhotila ja asema on Järvenpään keskustassa ja kerhoillat torstaisin. 

Lisätietoja kerhon sivuilla: www.oh2ap.fi 

Uusimmat mielipiteet