Setlementti Louhela

Muuta maailmaa ja ryhdy maahanmuuttajanuoren kummiksi

Vapaaehtoinen kummi ja maahanmuuttajanuori viettävät yhdessä mukavaa vapaa-aikaa.

Järvenpäässä on useita yksin alaikäisenä tulleita turvapaikanhakijoita, joille etsitään vapaaehtoista tukihenkilöä tai -perhettä neuvomaan arjen askareissa sekä viettämään yhdessä mukavaa vapaa-aikaa. Setlementti Louhelan ja Kirkkopalveluiden Tuu mukaan -hankkeen vapaaehtoistoiminnan koulutus perehdyttää vapaaehtoisena kummina toimiseen sekä valaisee, kuinka tärkeä ja ajankohtainen vapaaehtoistoiminnan muoto on kyseessä.

”Nuoret ovat 18-21 -vuotiaita, pääsääntöisesti Afganistanista kotoisin ja hyvin motivoituneita elämään täällä Suomessa”, kertoo Setlementti Louhelan vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Krista Maarajärvi. ”Tsemppiä ja tukea he kuitenkin tarvitsevat. Omia samanikäisiä kavereita suurimmalla osalla on, mutta turvallinen aikuinen tai aikuisen roolimalli heiltä vielä puuttuu. Suurin osa toivookin kummiksi juuri perhettä, sillä omaa perheyhteisöä heillä ei täällä uudessa kotimaassa ole”, Maarajärvi painottaa.

Vapaaehtoinen tukihenkilö eli kummi tapaa nuorta säännöllisesti parisen kertaa kuukaudessa sekä pitää yhteyttä esimerkiksi Whatsapp-sovelluksen tai Facebookin välityksellä. Yhdessä voidaan käydä urheilemassa, tehdä läksyjä, kokkailla tai käydä erilaisissa tapahtumissa. ”Kummin antama aika ja läsnäolo on korvaamatonta maahanmuuttajanuorelle, mutta myös kummit ovat onnellisia uudesta antoisasta ihmissuhteessa omassa elämässään”, Maarajärvi kuvailee.

Kummikoulutus perehdyttää tarvittaviin tietoihin tukihenkilötoiminnan käytännöistä sekä nuorten toiveista kotoutumisen tukemiseksi. ”Kummitoiminnan tarkoituksena on vahvistaa nuoren suomen kielen taitoa, joten kummin ei tarvitse osata englantia tai muuta vierasta kieltä. Selkosuomella pärjää mainiosti!”, Maarajärvi toteaa ja kannustaa kaikkia kiinnostuneita osallistumaan koulutukseen.

Setlementti Louhela ja Kirkkopalveluiden Tuu mukaan -hankkeen
Maahanmuuttajan kummi -vapaaehtoistoiminnan koulutus
Ma 19.11.2018 klo 17-20 ja ti 27.11.2018 klo 17-20
Louhelankuja 1, 04400 Järvenpää
 

Ilmoittautumiset koulutukseen ja lisätiedustelut viim. 14.11.2018:
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Krista Maarajärvi
Setlementti Louhela ry
044 340 0702/[email protected]

Projektikoordinaattori Jukka-Pekka Itkonen
Tuu mukaan -hanke, Kirkkopalvelut
040 487 5380/[email protected]

Setlementti Louhela

Aikaisempia kirjoituksia

Setlementti Louhela

Setlementti Louhela ry on Järvenpäässä ja sen lähialueilla toimiva uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö. Luomme osallistumisen mahdollisuuksia, ja mahdollistamme yhteisöllisyyden kehittymistä. 
Kehitämme kansalaistoimintaa, lapsi- ja nuorisotyötä, kotona asumista tukevia palveluita ja yhteisöllisiä toimintamuotoja. Lisäämme elämän rikkautta ja pärjäämisen mahdollisuuksia opintotoiminnan, pienryhmätoiminnan ja kuntouttavan työtoiminnan avulla. 
Tuemme uussuomalaisten kotiutumista ja kantasuomalaisten elämää monikulttuurisessa Suomessa. Toimimme vapaaehtoistyöntekijöiden ja ammattilaisten yhteisvoimin, paikallisista tarpeista käsin, ihmisten keskellä ja ihmisten kesken.

Uusimmat mielipiteet