Tuusulanjärven Purjehtijat

Tuusulaiset purjehtijat jääpursien kisassa Alajärvellä

Jääpursi liukkaalla jäällä

icesailing.fi arkistokuva

TP:n  jäsenet purjehtivat myös talvella. Ajatuksena on purjehtia sunnuntaisin klo 11 Tuusulanjärvellä talvella  jos jäätilanne on sellainen että se sopii jääpurrelle.

DN-jääpursi on jäällä purjeen avulla liikkuva vene. Pursi perustuu Detroit News -lehden vuonna 1937 järjestämän suunnittelukilpailun voittaneeseen ehdotukseen. Veneen enimmäispituus on 3,75 metriä ja sen paino on noin 55-70 kiloa. DN-jääpursi on yhden hengen purjehdittava. Kovalla tuulella ja tasaisella jäällä jääpurret saavuttavat suuria nopeuksia (yli 100 km/h). Pursi on kokoonlaitettava ja voidaan kuljettaa kätevästi henkilöauton kattotelineellä.

DN-pursien kauden valtakunnallinen avaus oli itsenäisyyspäivän ja viikonlopun aikana Pohjanmaalla Alajärvellä. Tuuli oli puhaltanut järven keskiosan puhtaaksi, joten olosuhteet olivat otollisetItsenäisyyspäivän vapaille harjoituksille. Perjantaina purjehdittiin yksipäiväisenä Johnny Köhler Cup, joka jäi purjehtimatta kaksi viikkoa sitten Lapin Jerisjärvellä sään lauhduttua ja jäiden heikennyttyä. Alajärvellä DN-pursissa debytoinut Tuusulanjärven Purjehtijoiden Laserpurjehtija Risto Pesola aloitti
loistavasti ottamalla heti ensimmäisessä lähdössä lähtövoiton. Mukavassa keskituulessa Pesolan luistin kulki muutenkin sijoitusten ollessa kärkijoukossa. Kuusi lähtöä sisältäneen kilpailun lopputuloksena oli upeasti kolmas sija juuri ennen hallitsevaa suomenmestari Johnny Winquistiä (NJK).
Lauantaina ja sunnuntaina purjehdittiin kauden ensimmäinen ranking-osakilpailu samassa paikassa. Tuuli oli hieman kiihtynyt edellisestä päivästä ollen 3-6m/s. Luistinten terävyys nousi tärkeään rooliin, ja kisaa veisuvereenisti Ruotsin Thomas Lindgren joka voitti kaikki kuusi lähtöä. Winqvuist sai myös purtensa kulkemaan ja kisasi tasaisesti edellisen kisan kakkosen Vaasan Mikael Petterssonin (WSF) kanssa kakkos- ja kolmossijoista. Pesolan luistin ei kaarroissa oikein pitänyt ja lipputilanteissa hän jäi kärjen vauhdista ollen päivän päätteeksi viidentenä.
Yön aikana satoi lunta ja sää lauhtui. Sunnuntaina jäällä oli loskaa, mutta onneksi sen verran ohut kerros että edelleen koventuneessa tuulessa (6-9m/s) saatiin loput neljä lähtöä purjehdittua. Loska lensi ja vesi
roiskui vauhdikkaassa kisassa. Lindgren vei jälleen joukkoa ylivoimaisesti ollen kokonaiskilpailun selvä ykkönen. Winquist purjehti kakkoseksi Pettersonin taipuessa kolmoseksi. KoPun kokenut Timoleon Caravitis purjehti neljänneksi ja Pesola purjehti   hienosti ensimmäisen rankingosakilpailunsa viidenneksi. TP:n toinen osallistuja Olli Virta oli 13.

Lisätietoja seuraavista paikoista:ja tarkemmat tulokset

http://www.icesailing.fi/

https://www.facebook.com/dnfinland

www.tpsail.net

 

 

 

Tuusulanjärven Purjehtijat

Aikaisempia kirjoituksia

Tuusulanjärven Purjehtijat

TP on kevytveneiden kilpapurjehdukseen erikoistunut urheiluseura. Seura on perustettu vuonna 1971 ja se on Suomen Purjehdus ja Veneily Liiton jäsen. TP toimii pääosin Tuusulanjärvellä tarjoten purjehdusmahdollisuuksia Tuusulanjärven ympäristökuntien noin 100 000 asukkaan väestölle.

Kotisivut: http://www.tpsail.net/tp/

 

Uusimmat mielipiteet