Cavalier - Tanssikanava

Kilpatanssi on myös kestävyyslaji!

Jimi ja Veera

Tero Laakso

Näin voivat todeta Cavalierin Jukka ja Heli Väisänen osallistuttuaan kevätkauden ensimmäisiin GP-kisoihin lauantaina Mäntässä. Pari tanssi senioreiden luokassa ensin aamupäivällä kaksi kierrosta latinalaistanssien semifinaaliin sijalle 11. Iltapäivällä olivat vuorossa vakiotanssit, jossa semifinaaliin päässeet tanssivat kolme kierrosta. Jukan he Helin lopullinen sijoitus oli 9. Illalla oli vielä vuorossa kymppitanssin finaali. Vakioilla aloitettiin ja ne sujuivatkin hienosti, kaikissa tansseissa kakkossijan arvoisesti. Pieni pukujen vaihtotauko ja vuorossa lattarit, jossa parhaiten onnistui samba sijaluvulla 3. Lopputuloksena oli upeasti kymppitanssin hopeamitalit. Niiden eteen pari tanssi päivän mittaan yhteensä 35 1,5 minuutin kestoista tanssia, joten voidaan hyvinkin puhua kestävyysurheilusta.

Senioreiden lattareissa Tero ja Terhi Laakso olivat pitkästä aikaa taas kisalattialla. Pari tanssikin upeasti finaaliin sijalle 6. Cavalierin uusi edustuspari Sampsa ja Katja Lindberg kolkuttelivat heti avauskisassaan semifinaalipaikkaa sijoittuen sijalle 12-14. Hieno alku heiltäkin. Pari tanssi myös vakiot yltäen toiselle kierrokselle sijalle 16.

Yleisessä eli Champion-luokassa tanssineet Anttoni Kananen ja Henna-Riikka Nurmi sijoittuivat 7:nneksi 21 parin joukossa eikä finaalipaikkakaan jäänyt kuin muutaman tuomariruksin päähän. Upea kauden avaus.

Juniori 2 luokassa Atte Lipsonen ja Katariina Kauppila aloittivat vakioissa lupaavasti lähelle finaalipaikkaa sijoittuen 7:nneksi. Lattareissa pari ylsi myös semifinaaliin sijoittuen 13:nneksi.

Saman luokan Eeli Ilvonen ja Jenniina Virtanen olivat sekä vakioissa että lattareissa lähellä semifinaalipaikkaa. Vakioissa parhaiten sujui valssi täydellä ruksimäärällä ja lattareissa paras tanssi oli Samba.

 

Tero Laakson päivä jatkui hienosti sujuneen lattarikisan jälkeen junalla kohti Pietaria, jossa tanssittiin sunnuntaina upeissa puitteissa kansainväliset Crystal Ball 2019 kilpailut. Tero itse toimi huoltojoukoissa tyttärensä Veeran ja Jimi Eskelisen muodostamalle parille, joka tanssi alle 12-vuotiaiden ikäsarjassa. Tällä kertaa Jimi ja Veera karsiutuivat semifinaalista sekä lattareissa että vakiossa. Todella kovatasoinen kilpailu, vastassa oli MM finalisteja ja mitalisteja. Kilpailu on osa valmistautumista huhtikuun Junior Blackpool kilpailuun, jossa tavoitellaan parempia sijoituksia kuin viime keväänä alle 12-v sarjassa. Valmentaja Maria Kangasaho oli mukana kilpailumatkalla tsemppaamassa paria, siitä suuri kiitos hänelle! Seuraavaksi pari kilpailee 26.1 Helsingissä ensimmäistä kertaa Suomessa lapsi 2 C luokassa, johon pari nousi loppuvuodesta. Samassa tapahtumassa on mukana useita Cavalierin muitakin pareja, sillä kyseessä ovat myös kevätkauden ensimmäiset Cup-kilpailut.

Tervetuloa tanssin pariin! Cavalierin ryhmiin mahtuu vielä, ks. www.cavalier.fi

Cavalier - Tanssikanava

Aikaisempia kirjoituksia

Cavalier - Tanssikanava

Tanssiurheiluseura Cavalier ry. on järvenpääläinen 20.1. 1982 perustettu tanssiurheiluseura, joka sai Nuori Suomi-sinetin vuonna 2009. Seura tarjoaa erilaisia tanssiharrastuksia kaikenikäisille.
Päälajimme on kilpatanssi, mutta paritanssien saloihin voi tutustua lavatanssitunneilla sekä erilaisilla teemakursseilla.

Latino Show tarjoaa vauhdikasta menoa ja kunnon kohotusta lattarimusiikin tahdissa fiilistellen ilman paria. Latino show tarjoaa myös kilpailumahdollisuuden, seurassamme on tällä hetkellä jo viisi kilpailevaa ryhmää! BailatinoSenior liikuttaa varttuneempia tanssijoita ja lastentansseja tytöille ja pojille löytyy eri ikäryhmistä: NaperoTanssi ja TenavaTanssi.

Kilpatansseja ovat vakiotanssit: hidas valssi, tango, wieninvalssi, foxtrot ja quickstep sekä latinalaiset tanssit: samba, cha-cha, rumba, paso doble ja jive. Kilpatanssin voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa!
Cavalierin kilpatanssijat ovat menestyneet loistavasti aina. Seurassa on useita huipputason yleisen- ja senioriluokan pareja sekä monia tähtiainesta olevia lapsi- ja nuorisopareja!

Tervetuloa tanssimaan hyvässä seurassa!

Uusimmat mielipiteet