Taito Etelä-Suomi

Kurkkaa kutomoon kurssi ja Rail reed kiskopirtaan tutustuminen Taitokeskus Hyrylässä 31.1.

Valtakunnallinen Taito järjestö on nimennyt kuluvan vuoden kankaankudonnanvuodeksi. Ensimmäinen kudonnan vuoden tapahtuma Taitokeskus Hyrylässä on torstaina 31.1. klo 12-18 välillä

Silloin selviää mitä kangaspuilla syntyy kun loimi ei ole suorassa.

Tutustumme ja kokeilemme Rail-Reed kiskopirtaa, ideoimme kiskopirralla kudottavia kankaita, jotka toteutetaan kutomossa vuoden aikana. Rail Reed pirta on virolaisen Kadi Pajupuun kehittämä pirta, jolla voidaan säädellä kudottavan kankaan tiheyttä loimen suunnassa työskentelyn aikana. Näin jokaisesta kudottavasta tuotteesta tulee yksilöllinen. Tapahtumapäivä onmaksuton kudonnanvuoden tapahtuma, tervetuloa!

Ilta jatkuu maksuttomalla Kurkkaa KUTOMOon – startti kankaankudontaan kurssilla, jonne ilmoittaudutaan etukäteen.

To 31.1. klo 18.30-20.00

Mietitkö miten taitokeskuksessa toimitaan, miten pärjäät yksin KUTOMOssa ja onko kankaankutominen vaikeaa?

Kaikkiin näihin ja moneen muuhunkin kysymykseen saat vastauksen tämän yhden illan aikana.  

Kurssille otetaan enintään 10 osallistujaa.

Ilmoittaudu kotisivujemme www.taitouusimaa.fi  kautta tai sähköpostitse [email protected]

 

 

Taito Etelä-Suomi

Aikaisempia kirjoituksia

Taito Etelä-Suomi

Taito Etelä-Suomi ry on 1917 perustettu käsi- ja taideteollisuusalan neuvonta ja palveluorganisaatio Uudellamaalla. Toimintamme pääpainopistealueet ovat Käsityökeskusten neuvonta- ja kurssitoiminnassa sekä Käsityön Taiteen perusopetuksessa Käsityökoulu Helmin eri toimipisteissä.

Keskisellä Uudellamaalla palvelemme Taitokeskus Hyrylässä Hyryläntie 12 04300 Tuusula. Taitokeskuksessa kokoontuvat myös käsityöntaiteen perusopetusryhmät aikuisille maanantaisin ja tiistaisin, sekä lapsille ja nuorille keskiviikkoisin. Käsityökouluryhmiä nuorille kokoontuu myös Kellokoskella ja Jokelassa.

Käsityökeskuksen kangaspuissa on loimet valmiina kutomista varten. Voit kutoa esimerkiksi mattoja, poppanoita, sisustus- ja vaatetustekstiilejä ja esittää omia toiveitasi. Neuvoja opastaa mallin suunnittelussa, materiaalien valinnassa ja kudonnassa aukioloaikoina. Omatoimisesti voit kutoa iltaisin ja viikonloppuisin. Käytössäsi on ompelukoneet ja saumurit töiden viimeistelyä varten ja saat myös opastusta tuotteen viimeistelyssä ja hoidossa.

Vuokraamme työvälineitä ja pöytäkangaspuita asiakkaille kotikäyttöön.

Käsityökeskuksesta voit hankkia materiaaleja kudontatöihisi: matonkuteita, poppanakuteita ja kudontalankoja. Lisäksi välitämme mm: huovutusvillaa, neulelankoja, hahtuvalankaa, työvälineitä, kangaspuita ja tarvikepaketteja. Voit käyttää kudontatöissäsi myös omia materiaalejasi.

Järjestämme erilaisia käsityöalan kursseja sekä aikuisille että lapsille. Ryhmille tarjoamme tilauskursseja eri käsityötekniikoista sopimuksen mukaan. Järjestämme käsityönäyttelyitä ja tapahtumia. Esitteitä saa kirjastosta ja käsityökeskuksesta.

Teemme asiakaskäyntejä, rakennamme loimia asiakkaan kangaspuihin ja luomme loimia tilauksesta. Valmistamme sisustustekstiilejä tilaustyönä.

Taitokeskus Hyrylä /Taito Käsityö ja muotoilukoulu Etelä-Suomi
[email protected]
050- 468 5649
Hyryläntie 12
04300 Tuusula
www.taitoetelasuomi.fi

Uusimmat mielipiteet