Tuusulanjärven Purjehtijat

Venemessut avaavat veneilijän vuoden

Kauniisti kiiltävä Kikka vene ja omistaja Sakari Pesola

Riitta Ketola

Venemessut ovat avoinna Helsingin Messukeskuksessa 8.2-17.2. Siellä on esillä monenlaista tavaraa miljoonien veneistä muutaman euron maksaviin uistimiin. Nythän on hyvä aika suunnitella mitä pitää veneessä uusia tai mitä koulutusta purjehduksesta tai muuten veneilystä haluaisi hankkia ennen varsinaisen veneilykauden alkamista. Myös Tuusulanjärvelle on tulossa purjehduskursseja touko- ja kesäkuussa.

Esillä on myös Tuusulanjärven Purjehtijoiden Lightning veneitä, Tänä vuonna niitä on jopa kaksi kappaletta näyttelyssä,

Kikka vene on kauniiden puuveneiden osastolla 7d141, Se on rakennettu vuonna 1958 ja sen ensimmäinen omistaja  oli mukana nykyisen omistajan Sakari Pesolan kanssa Tuusulanjärven syyspurjehduksessa.

Itse purjehdushan kauniilla mahongista tehdyllä puuveneellä on periaatteessa aivan samanlaista kuin uudemmilla lasikuituisilla versioilla. Mutta kuitenkin puuveneen äänet purjehtiessa ovat aivan erilaiset kuin vastaavan lasikuitusen. Siinä on mukana sitä nostalgiaa.

Mukana 4c61 osastolla oli esillä luokan kilpailuja kiertävä lasikuidusta tehty vene. Siellä TP ja Suomen Lightning liitto esittelee toimintaansa.

Viime vuonna Lightning luokallahan oli monta juhlavuotta. Veneluokan syntymisestä Amerikasta oli 80 vuotta ja Suomessa luokassa oli kilpailtu 70 vuotta ja tämä Kikka vene täytti 60 vuotta.  Tänä  vuonna lajin maailmanmestaruuskisat järjestetään Espoossa ja järjestelytehtävissä TP on mukana.

 

Tuusulanjärven Purjehtijat

Aikaisempia kirjoituksia

Tuusulanjärven Purjehtijat

TP on kevytveneiden kilpapurjehdukseen erikoistunut urheiluseura. Seura on perustettu vuonna 1971 ja se on Suomen Purjehdus ja Veneily Liiton jäsen. TP toimii pääosin Tuusulanjärvellä tarjoten purjehdusmahdollisuuksia Tuusulanjärven ympäristökuntien noin 100 000 asukkaan väestölle.

Kotisivut: http://www.tpsail.net/tp/

 

Uusimmat mielipiteet