Voimailuseura Bodonos Judo Team

Olinille pronssia Italiasta

 

Voimailuseura Bodonoksen keravalainen Valtteri Olin osallistui viime viikonloppuna Italiassa järjestettyyn alle 21-vuotiaiden Eurooppa Cup -kilpailuun. Kilpailu on osa syksyllä Suomessa järjestettävää ikäluokan euroopanmestaruuskilpailuihin valmistavien kansainvälistenkilpailuiden sarjaa. Olinin painoluokkaan, alle 73 kiloa, oli ilmoittaunut etukäteen 98 judokaa, eli saman verran kuin tänä viikonloppuna järjestettävän suomenmestaruuskilpailun miesten ja naisten kaikkiin painoluokkiin yhteensä.

 

Olin lähti luottavaisin mielin ja hyvin harjoitelleena ensimmäiseen uuden painoluokan Eurooppa Cup -kilpailuunsa. Onnistunut harjoituskausi ja hyvin menneet kotimaan kilpailut näkyivätkin otteissa koko päivän. Alkuotteluissa voitettujen italialaisen ja kroatialaisen jälkeen vastaan tullut,  sarjavoittoon asti otellut, venäläinen oli kuitenkin vielä hieman liian kova pala nuorelle keravalaiselle. Tappion jälkeen ottelut jatkuivat keräilyotteluissa, joissa Olin eteni voitto voitolta kohti pronssiottelua. Päivän kahdeksannessa ottelussa Olinia vastaan pronssista asettui taistelemaan kovaksi tiedetty italialainen. Ottelu etenkin tasaisissa merkeissä aivan loppuhetkille saakka, kunnes Olinin onnistui heittää italialainen waza-arin arvoisesti. Italialainen ei saanut enää tasoitettua ottelua viimeisten sekuntien aikana ja näin pronssi matkasi Keravalle lähes kymmentuntisen kilpailupäivän päätteeksi.

 

Olinin suoritus lienee Bodonoksen seurahistorian paras judosaavutus. Laakereilla ei kuitenkaan parane jäädä lepäämään, sillä seuraavaksi keravalainen taistelee aikuisten suomenmestaruusmitaleista tulevana viikonloppuna Nummelassa. Olinin lisäksi bodonoslaisista nähdään lauantain yksilökilpailussa Niina Aaltonen, Tinja Keitaanniemi, Marat Nizamov ja Saku Ranki. Myös sunnuntaina oteltavaan joukkueiden suomenmestaruuskilpailuun Bodonos lähettää iskukykyisen joukkueen miesten sarjaan.

Voimailuseura Bodonos Judo Team

Aikaisempia kirjoituksia

Voimailuseura Bodonos Judo Team

Voimailuseura Bodonos on Keravalla toimiva vuonna 1971 perustettu painonnostoon ja judoon erikoistunut urheiluseura. Judon harrastajia meillä on tällä hetkellä noin 90. 

Judossa meillä on monentasoista toimintaa muksujudosta ja kuntoliikunnasta aina huippu-urheiluun saakka. Seuran kilpailutoiminta on aktiivista ja urheilijamme ovat saavuttaneet erinomaista menestystä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Bodonos Judo Team harjoittelee Keravan keskustassa Eerontien budosalilla.

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme.

www.bodonos.fi/judo

Uusimmat mielipiteet