Radioamatöörit

Anne OH2YL - toisenlainen reissunainen

Kun Anne, OH2YL, taas lähtee pitkään suunnitellulle lomamatkalleen, pääosan matkalaukun tilasta ottavat radio, sähkötysavain sekä nippu antennikaapelia. Erilliseen pussiin tulee vielä matka-antenni, pitkää ongenvapaa muistuttava oma viritelmä. Mahtuu laukkuun toki juuri ja juuri vielä uimapuku, iltapuku ja meikkipussikin..

Perillä lomakohteessa hän katsoo ensimmäiseksi sopivan paikan antennille, olkoon se rantahietikolla tai hotellin katolla, nostaa antennivavan pystyyn ja vetää siitä kaapelin majoitushuoneeseen. Ja kohtaa kuuluu eetterissä operaattorin kirkas "yleinen kutsu, tässä OH2YL" tai - useimmiten - sama morsemerkkien rytmikkäänä soundina, Anne kun on valioluokan sähköttäjä.

Annen matkakohteet, vaikkapa St. Bartholomeo Karibialla, Reunion Intian valtamerellä, Robinson Crusoen saari Tyynellä merellä tai Malta ja Korsika Välimerellä, ovat ns. harvinaisempia radiomaita, joihin moni radioamatööri ympäri maailmaa haluaa saada yhteyden bongatakseen taas uuden 'päänahan'. Ja hetkessä on OH2YL:n radion taajuudella aikamoinen vipinä, kun sadat radioamatöörit eri maista kutsuvat tätä asemaa pyrkien saamaan yhteyden ja oman tunnuksensa kirjatuksi aseman yhteyslokiin.

Jää perillä toki aikaa muuhunkin; eivät ne radiokelitkään aina toimi.

Kotiin tultua Anne lähettää sitten radioamatöörin "QSL"-kuittauskortit pidetyistä yhteyksistä vasta-asemilleen. Ja seuraavan matkakohteen miettiminen alkaa...

---

Ps: OH2YL on Annen asematunnus; lyhenne "yl" on radioamatöörien kielellä myös "young lady".

Radioamatöörit

Aikaisempia kirjoituksia

Radioamatöörit

Keski-Uudenmaan Radioamatöörit  OH2AP on kerho, johon kuuluu satakunta radioharrastajaa keskisen Uudenmaan kunnista ja kaupungeista. Kerholaiset harrastavat rakentelua, kokeilua, yhteyksien pitoa, kurssien pitoa ja mukavaa yhdessäoloa. Kerhotila ja asema on Järvenpään keskustassa ja kerhoillat torstaisin. 

Lisätietoja kerhon sivuilla: www.oh2ap.fi 

Uusimmat mielipiteet