KuumArt

Annu Ahlström vuoden 2019 KuumArt- taiteilijaksi

ja teksti Pirkko Hämäläinen

”Kuka tahansa meistä voi olla seuraava Thesleff, Schauman tai Schjerfbeck.
Pollock? Picasso?
Miten kamppailla esikuvien, tarinoiden ja elämänkertojen kanssa?
Miten olla oma itsensä kadottamatta vuorovaikutusta, miten olla omaperäinen ja säilyttää keskusteluyhteys omaan maailmaansa?
Olenko taitava, vaikka hampaat irvessä?
Olenko hauska, vaikka itkettää?
Olenko outo, olenko normaalitapaus, olenko ainutkertainen, olenko osa jatkumoa, olenko?
Voimme kohdata taiteilijuutemme esikuviemme innoittamana tai sitten olemalla perusteellisesti: Lehtovaara, San Miguel, Rautarinta, Tuomi-O’Donovan, Johansson, Tuomi-Lönblad, Pietarinen, Jaamalahti, Siltasari, Ahlström, Hämäläinen, Maaranen, Suhonen, Lappalainen, Karlsson, Helo, Wallenstjerna-Heiskanen, Kalavainen, Savolainen, Kauppi, Lehtinen, Rytkönen, Kortesoja, Lappalainen, Sutinen, Kainulehto, Pesonen, Nio.  ___Ollaan!”
 - Taiteilija Arja Jämsä näyttelyn juryttäjä

 

KuumArtin puheenjohtaja Pirjo Rahkala luki tämän näyttelyn koostajan taiteilija Arja Jämsän viestin.
Mainittujen 28 taiteilijan 37 taideteosta on nähtävillä Rantatien Galleriassa toukokuun loppuun.
Rantatien Galleriaan oli tarjottu yhteensä 102 työtä, mutta tilan koko asetti rajallisuutensa tarpeeksi väljän ripustuksen aikaansaamiseksi.
Teosten valinta on varsin selvästi perustunut tilan ilmeeseen, sen suurien ikkunoiden siivilöimään päivänvaloon. Valoisassa huonetilassa vaaleat työt hehkuvat ja tummemmatkaan teokset eivät väljässä ripustuksessa absorboi niiden loistetta.
”On tuolla Maa, pallo sininen, yhteinen koti eläinten ja ihmisten. Pinnalla sen yhtään rajaa näe en. ”
 Näin muusikko Mikko Perkoila  siivitti yleisön vuosinäyttelyn avajaisiin.
Saammehan me täällä Otavan kattilassa eläinten kanssa keittää aamupuuromme ja ihailla avaruutta.  Laulun sanat kuulin korvissani  vielä illalla avajaisväen jo lähdettyä, jolloin aurinko paistoi näyttelytilan keskiöön Leena Nion maapallomaisiin taideteoksiin. Niistä kuvastui  valontäyteiset tähtikuviot ,Kassiopeija sekä Pieni Karhu taaempana oleviin seiniin ja sinne ripustettuihin teoksiin  -  niin sopuisasti.
Ilkka Taipale on kiertänyt mm HUS:in taidetoimikunnan puheenjohtajana taidealan asiantuntijoiden mukana hankkimassa sairaaloihin teoksia.  Tässä näyttelyssä Vappu ja Ilkka Taipale näkivät puhuttelevia, arvoituksellisia ja humoristisiakin töitä ja Vappu Taipaleelle lumpeet, joita oli mm. voittajatyössä merkitsevät ekologista muutosta.
Värit, tunnelma ja kaikki luontoon liittyvä on tärkeää  Vapaan taidekoulun  käyneelle taiteilija Annu Ahlströmille.  Hän kokee syvällisesti kasvit, puut, veden, tuulen – meditointi meren rannassa on lempipuuhia -  ja maalaa nopeasti, intuitiivisesti, upoten värien maailmaan.
Aiempi ammatti erikoishammaslääkärinä oli ehdottomasti myös palkitsevaa taiteellisesti varsinkin isoissa leukakirurgisissa oikomishoidoissa. Tulevaisuuden suunnitelmistaan Annu totesi, että aikoo jatkaamaalaamista ja värisävyistä nauttimista toivottavasti vielä pitkään   - ja voipihan olla että dementiankin uhatessa työt vain paranevat!

KuumArt

Aikaisempia kirjoituksia

KuumArt

KuumArt ry on ammatti- ja harrastajataiteilijoista koostuva yhdistys, jonka kotipaikka on Tuusula. Toiminnan keskiössä on Keravalla sijaitseva Galleria Alli ja toiminta-alueena koko Keski-Uusimaa. 

Yhdistys järjestää taidenäyttelyitä, kursseja ja muita alaan liittyviä koulutus- ja yleisötilaisuuksia. Vuosittain nimetään Vuoden KuumArt -taiteilija ja vieraillaan toiminta-alueen ulkopuolella.

 

 

Yhdistyksen kotisivut: kuumart.fi

Uusimmat mielipiteet