Tuusulanjärvi Big band

Jazzkitaravirtuoositeettiä tarjolla - Teemu Viinikainen Trio Tuusula Brassiin

Paul Pasimaa

Tuusula Brass 2019

Teemu Viinikainen on yksi Suomen tunnetuimmista ja arvostetuimmista jazzkitaristeista. Hänen soitossaan ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat tärkeitä elementtejä, mutta päällimmäisiksi tuntemukseksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi.

Viinikainen on opiskellut kitaransoittoa nimekkäiden opettajien kuten Pat Methenyn ja Wayne Kranztin johdolla. Hän on opettanut kitaransoittoa ja improvisointia Sibelius-Akatemian jazzosastolla jo vuodesta 2002 alkaen. Lisäksi hän on julkaissut kaksi jazzkitaran soittamista käsittelevää kirjaa ja näiden myötä hänestä on tullut kysytty luennoitsija ympäri Suomea.

U-Street All Stars oli Viinikaisen ensimmäinen merkittävä jazzyhtye, jonka riveissä hän alkoi saada näkyvyyttä. Tämä yhtye nousi suureen suosioon kotimaassa ja voitti Getxo Jazz -festivaalin kansainvälisen jazzkilpailun vuonna 2001. Bändi sai muitakin huomionsoituksia kuten Pori Jazzin Vuoden Taiteilija -palkinnon ja Kritiikin kannukset -palkinnon, jonka myöntää Suomen arvostelijain liitto. Myöhemmistä henkilökohtaisista tunnustuksista mainittakoon Sony Jazzpalkinto ja Jazzliiton Yrjö-palkinto.

Viinikaisen kohdalla meriittinä voidaan myös pitää hänen kysyntäänsä useiden huippuyhtyeiden taitavana luottokitaristina. Saksofonisti Jukka Perkon Avara-kokoonpanossa Viinikainen on ollut mukana useilla levytyksillä ja yhdessä he ovat esiintyneet kotimaan lisäksi myös Euroopassa ja Australiassa.

Viinikainen on esiintynyt menestyksekkäästi myös kansainvälisten huippunimien kuten Joe Lovanon, Vince Mendozan, Randy Breckerin, Dave Liebmanin, Tim Hagansin ja Jeff Tain Watts kanssa. Hän on esiintynyt useimpien kotimaisten sinfoniaorkestereiden solistina ja tehnyt yhteistyötä klassisten muusikoiden kanssa myös pienemmissä kokoonpanoissa.

Tuusula Brass on perinteinen Jazz&Brass tapahtuma, jota järjestää Tuusulanjärvi Big Band ry yhteistyössä Tuusulan Kulttuuripalveluiden, Krapihovin ja Krapin Pajan kanssa.

Mitä Tuusula Brass
Missä Krapin Paja, Rantakatu 2, Tuusula
Milloin Lauantai 15.6.2018 klo 18-22
Esiintyjät Teemu Viinikainen Trio, Sami Saari, Tünde Mäkäräinen, Tuula Krzywacki, Pauli Schukov, Lauluyhtye Green Dale Four, Tuusulanjärvi Big Band
Liput Ennakkoon Krapin verkkokaupasta tai Ticketmasterista ticketmaster.fi 25 €. Liput ovelta 30 € .  Dinner ja yöpymispaketit Krapin verkkokaupasta https://verkkokauppa.krapi.fi/

http://krapinpaja.fi/
https://krapi.fi/
TJBB.fi
www.facebook.com/events/904882139682338/

Tuusulanjärvi Big band

Aikaisempia kirjoituksia

Tuusulanjärvi Big band

Uusimmat mielipiteet