Tuusulanjärvi Big band

35-vuotias Tuusulanjärvi Big Band huippuiskussa

Tuusula Brass tapahtuman pääjärjestäjä Tuusulanjärvi Big Band ry viettää juhlavuottaan, sillä yhdistys täyttää tänä vuonna 35 vuotta. Itse Tuusula Brass tapahtumaakin yhdistys on järjestänyt yhtäjaksoisesti neljännesvuosisadan verran tehden big band ja jazz musiikkia tunnetuksi Keski-Uudellamaalla.

Tapahtumaa järjestettiin useita vuosia Krapin puistossa ulkoilmassa, jolloin tapahtuman onnistuminen oli säästä riippuvainen. Parhaimpina vuosina hellesään sattuessa tapahtuma veti todella runsaasti yleisöä. Kun peräkkäisinä vuosina sattui kolea sade keli tapahtumapäivälle, ajoi se yhdistyksen talouden kuralle. Tämä on tietysti huono asia yhdistykselle, joka rahoittaa toimintaansa tapahtumalla.

”Tilanne on tasoittunut huomattavasti kun tapahtuma siirrettiin sisätiloihin Krapin Pajan valmistuttua”, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Kari Leminen. ”Huippuvuosien yleisömäärään ei päästä, koska Krapin Pajalle voi ottaa maksimissaan 250 henkilöä, mutta toisaalta tunnelma on sitäkin parempi kun Paja saadaan myytyä täyteen.  Myöskin tapahtuman järjestäminen on helpottunut huomattavasti kun enää ei tarvitse lavaa ja tekniikka rakentaa, kun kaikki on valmiina Krapin Pajassa”, jatkaa Leminen.

Itse orkesteri on ehkä paremmassa iskussa kuin koskaan. Kun vielä joitain vuosia sitten oli puutetta sopivista sovituksista niin enää sitä ongelmaa ei ole. Yhdistys osti muutama vuosi sitten Raimo Henriksonin Big Band nuotiston, josta riittää ammennettavaa moneksi vuodeksi.

Ehkä suurin syy orkesterin hyvään sointiin tänä päivänä on vuodesta 2011 orkesterin kapellimestarina toimineen Petri Krzywackin orkesterille tekemät sovitukset. Kun kappaleet sovitetaan orkesterille sopivaksi ottaen huomioon soittajien vahvuudet, saadaan paras mahdollinen musiikillinen lopputulos ja kaikilla on sopivan haasteellista soitettavaa.

Krzywacki on sovittanut myös orkesterin yhteydessä toimivan lauluyhtyeen Green Dale Fourin kappaleet. Lauluyhtyekappaleet ovatkin viime vuosina olleet selvästi yleisön suosikkeja Tuusulanjärvi Big Bandin keikoilla ja konserteissa. Green Dale Four yhtyeessä laulaa kapellimestari Petri Krzywacki itse, hänen vaimonsa Tuula Krzywacki, orkesterin ykköstrumpetisti Arto Alaspää ja orkesterin pitäaikainen solisi Tünde Mäkäräinen. Orkesterissa on edellisten lisäksi muutaman vuoden ajan ollut solistina Järvenpääläinen laulaja Pauli Schukov.

”Tämän vuoden Tuusula Brassissa on todella monipuolinen ja mielenkiintoinen ohjelmisto. Koska paikkoja on rajoitetusti kannattaa liput ostaa ennakkoon. Krapi Hovista voi tiedustella illallis- ja yöpymispaketteja”, mainostaa Leminen.

Tuusula Brass on perinteinen Jazz&Brass tapahtuma, jota järjestää Tuusulanjärvi Big Band ry yhteistyössä Tuusulan Kulttuuripalveluiden, Krapihovin ja Krapin Pajan kanssa.

Mitä: Tuusula Brass
Missä: Krapin Paja, Rantakatu 2, Tuusula
Milloin: Lauantai 15.6.2018 klo 18-22
Esiintyjät: Teemu Viinikainen Trio, Sami Saari, Tünde Mäkäräinen, Tuula Krzywacki, Pauli Schukov, 
Lauluyhtye Green Dale Four, Tuusulanjärvi Big Band
Liput: Ennakkoon Krapin verkkokaupasta tai Ticketmasterista
ticketmaster.fi 25 €. Liput ovelta 30 €     
Dinner ja yöpymispaketit Krapin verkkokaupasta
https://verkkokauppa.krapi.fi/
krapinpaja.fi
krapi.fi

TJBB.fi
www.facebook.com/events/904882139682338/

Tuusulanjärvi Big band

Aikaisempia kirjoituksia

Tuusulanjärvi Big band

Uusimmat mielipiteet