Setlementti Louhela

Mennään yhdessä kesäteatteriin ja Aholaan

Suomalaiseen kulttuurihistoriaan on omalta osaltaan vaikuttanut kansalliskirjailija Juhani Aho. Hänen melko värikkääseen elämäänsä on nyt mahdollisuus tutustua Järvenpään kesäteatterissa, jossa esitetään Tiina Brännaren ohjaama musiikkidraama Rakkautta Aholassa.

Kesäteatterin puitteet ovat otolliset kulttuurielämykselle: katettu katsomo, joten pieni kesäsadekaan ei haittaa, kiinnostava esitys ja teatterin vieressä oleva Vanhankylän kartano, joka vastaa väliaikatarjoilusta. Puitteet, näytelmän aihe ja kahvitus ovat siis täydelliset, lisäksi samalla pääsylipulla voi mennä tutustumaan myös Aholaan, joka oli näytelmän päähenkilön koti.

Heräsikö ajatus ”houkuttaisi mennä, mutten haluaisi mennä yksin”, siihen löydät avun Setlementti Louhelan kulttuuriluotseista.

 

Kulttuuriluotsit ovat vapaaehtoisia, jotka mielellään lähtevät kaveriksesi rikastuttamaan kulttuurielämystäsi. Heiltä voi löytyä myös mielenkiintoista taustatietoa, koska kulttuuriluotsit on perehdytetty useampiin Järvenpään kulttuurikohteisiin ja yksi niistä on juuri Ahola,

Yleensä matkat kulttuurikohteeseen ja takaisin tehdään taksilla. Mikäli sää ja matkan pituus sallii, voitte mennä myös kävellen.

Kesäaikana on käytössä myös Visit Lake Tuusula –bussi, jolla voitte ti-su matkustaa 5€ hinnalla koko päivän ja pysähtyä niin moneen kohteeseen kuin haluatte, kuten Ainolaan, Villa Cooperiin ja  Järvenpään taidemuseoon.

Näiden lisäksi kulttuuriluotsikohteita ovat Studio 123, Järvenpään opisto, Järvenpää-talon konsertit, kirjasto, Villa Kokkonen ja Järvenpään taidetalo.

 

Kulttuuriluotsin tilaus               

  1. Päätä minne haluat ja koska
  2. Soita noin viikkoa aiemmin arkipäivänä Setlementti Louhelan avunvälitykseen p. 040 767 3447 ja kerro, että haluaisit kulttuuriluotsin
  3. Sovitaan aika ja paikka, luotsi voi tulla kotiisi ja lähdette sieltä yhdessä  tai voitte tavata esim. kulttuuripaikan pihalla
  4. Tarvitsemme myös tiedon mikäli sinulla on apuvälineitä liikkumiseen

               

            

 

 

Setlementti Louhela

Aikaisempia kirjoituksia

Setlementti Louhela

Setlementti Louhela ry on Järvenpäässä ja sen lähialueilla toimiva uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö. Luomme osallistumisen mahdollisuuksia, ja mahdollistamme yhteisöllisyyden kehittymistä. 
Kehitämme kansalaistoimintaa, lapsi- ja nuorisotyötä, kotona asumista tukevia palveluita ja yhteisöllisiä toimintamuotoja. Lisäämme elämän rikkautta ja pärjäämisen mahdollisuuksia opintotoiminnan, pienryhmätoiminnan ja kuntouttavan työtoiminnan avulla. 
Tuemme uussuomalaisten kotiutumista ja kantasuomalaisten elämää monikulttuurisessa Suomessa. Toimimme vapaaehtoistyöntekijöiden ja ammattilaisten yhteisvoimin, paikallisista tarpeista käsin, ihmisten keskellä ja ihmisten kesken.

Uusimmat mielipiteet