Radioamatöörit

Helmikuinen radioretki kansallispuistoon

Sissiradio, muutama taskulampunparisto, kieppi antennilankaa ja sukset: siinä resepti helmikuiselle päivälle Suomen talvessa.

Kai, OH6EFH

Mitä tekee radioamatööri kauniina helmikuun päivänä, kun pakkasta on on 18 astetta ja aurinko lupaa paistella koko päivän ? Kai, OH6EFH, Hankasalmella ottaa reppuun vähän evästä ja Sipi-sissiradionsa, kiepin antennilankaa ja muutaman pariston, laittaa sukset jalkaan ja suuntaa kymmenen kilometrin päähän metsään Savon alueella olevaan kansallispuistoon.

Puistoon päästyä nostetaan antennilanka suksisauvan avulla muutamaan puuhun, kytketään antennin päät radioon ja pidetään joku kymmenen radioyhteyttä muihin kansallispuisto-yhteyksiä keräileviin harrastekumppaneihin. Aurinko paistaa ja pakkanenkin laskee 15 asteeseen, mutta reilun tunnin oleilun jälkeen on käsi kuitenkin jo sen verran kohmeessa, etteivät morsemerkit enää oikein luonnu; niinpä kerätään tavarat reppuun ja hiihdellään takaisin kotiin. Joku toinen viikko sitten toiseen kansallispuistoon.

Mukava sunnuntaipäivän ulkoilu- ja harrastepuhde !

Ps: 'Sipi' sissiradio oli armeijalla aikanaan käytössä korvaamassa sodanaikaisen legendaarisen 'Kyynel'-kaukopartioradion. Nyt 'Sipi' on jo vuosia sitten poistettu aktiivipalveluksesta, mutta radioamatöörit ovat näitä vanhoja sähkötysradioita hankkineet käyttöönsä hyvän harrastuksen tueksi. Neljä taskulampun paristoa antaa kummasti tehoa yhteyksiin ympäri Suomea ja - joskus hyvän radiokelin sattuessa - muuallekin.

 

Radioamatöörit

Aikaisempia kirjoituksia

Radioamatöörit

Keski-Uudenmaan Radioamatöörit  OH2AP on kerho, johon kuuluu satakunta radioharrastajaa keskisen Uudenmaan kunnista ja kaupungeista. Kerholaiset harrastavat rakentelua, kokeilua, yhteyksien pitoa, kurssien pitoa ja mukavaa yhdessäoloa. Kerhotila ja asema on Järvenpään keskustassa ja kerhoillat torstaisin. 

Lisätietoja kerhon sivuilla: www.oh2ap.fi 

Uusimmat mielipiteet