Setlementti Louhela

Uusia tukihenkilöitä haetaan toimintaan!

Haluaisitko Sinä toimia tärkeiden hetkien mahdollistajana?

Sanna otti alun perin yhteyttä Setlementti Louhelaan, koska halusi mennä katsomaan ringettematsia ja kaveri, kenen piti tulla mukaan, ei päässytkään. Sanna tarvitsee kaverin mukaan varsinkin uusissa paikoissa, koska Sannalla on lievä kehitysvamma.

Sanna otti yhteyttä Setlementti Louhelan avunvälitykseen ja kaveriksi keikalle valikoitui Louhelan vapaaehtoistoimija Päivi. Päivi kertoo; ”Olen ollut Louhelan vapaaehtoisena keväästä 2016 alkaen. Olen toiminut ystävänä ja tehnyt joitakin yksittäisiä keikkoja. Sannaan tutustuin juuri tällaisen keikan myötä keväällä 2018. Sanna tarvitsi kaveria mukaansa katsomaan Ringetteottelua Järvenpään jäähalliin.” Siitä lähtien Päivi ja Sanna ovat tavanneet toisiaan.

Ja ovatpa he ehtineet tehdäkin vaikka mitä; ”Olemme käyneet Sannan kanssa tänä vuonna mm. ringette- ja jääkiekko-otteluissa, Helsinki-päivän konsertissa, Järvenpään blueskadulla, Villi-klubilla, syömässä Hesburgerilla ja vähän shoppailemassa. Syksyllä jatkamme taas paikallisen ringettejoukkueen ottelujen seuraamista.”, kertoo Päivi.

Setlementti Louhelan koordinaattori Tiina Herttuainen kertoo, että monet vapaaehtoiset kertovat saavansa toiminnasta paljon. Päivi kannustaa mukaan toimintaan; ”Jos on halua ja mahdollisuus antaa omaa aikaansa ja toimia kaverina sitä tarvitsevalle, niin kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan toimintaan.”

Tukihenkilönä toimitaan tavallisen ihmisen taidoin – tsempparina ja tukena. Tapaamisten aikana käydään yhdessä mukavissa tapahtumissa, urheillaan tai harjoitellaan yhdessä esimerkiksi bussilla kulkemista ja rahan käyttöä.

Setlementti Louhela järjestää syyskuussa vapaaehtoistoiminnan koulutuksen, jonka jälkeen voi alkaa tukihenkilöksi kehitysvammaiselle ihmiselle. Uusia tukihenkilöitä tarvitaan lisää; ”Tukihenkilötilauksia on tullut nyt enemmän, mitä uusia vapaaehtoisia, joten meillä on jonossa useampi tukihenkilön hakija”, Herttuainen Louhelasta kertoo.

Tukihenkilötoiminnan koulutus on kaikille yli 18-vuotiaille kiinnostuneille avoin koulutus, jossa käydään läpi tukihenkilötoiminnan periaatteita. Koulutuksen jälkeen tukihenkilö mahdollistaa mukavia hetkiä 1-4 kertaa kuussa yhteisesti sovitusti. Tukihenkilöille maksetaan toiminnasta tukihenkilöpalkkiota ja toimintakustannusten kattamiseksi on varattu pieni korvaus. 

Tukihenkilötoiminnan koulutus to 26.9.2018 klo 17-20, Louhelankuja 1, 04400 Järvenpää. Koulutus on maksuton ja siellä on kahvitarjoilu. Lisätiedustelut ja ilmoittautumiset Tiina Herttuainen, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, [email protected], 044 340 0702

Setlementti Louhela

Aikaisempia kirjoituksia

Setlementti Louhela

Setlementti Louhela ry on Järvenpäässä ja sen lähialueilla toimiva uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö. Luomme osallistumisen mahdollisuuksia, ja mahdollistamme yhteisöllisyyden kehittymistä. 
Kehitämme kansalaistoimintaa, lapsi- ja nuorisotyötä, kotona asumista tukevia palveluita ja yhteisöllisiä toimintamuotoja. Lisäämme elämän rikkautta ja pärjäämisen mahdollisuuksia opintotoiminnan, pienryhmätoiminnan ja kuntouttavan työtoiminnan avulla. 
Tuemme uussuomalaisten kotiutumista ja kantasuomalaisten elämää monikulttuurisessa Suomessa. Toimimme vapaaehtoistyöntekijöiden ja ammattilaisten yhteisvoimin, paikallisista tarpeista käsin, ihmisten keskellä ja ihmisten kesken.

Uusimmat mielipiteet