Setlementti Louhela

Joulukampanja haastaa uusien kokemuksien äärelle

Sami ja Tanja harrastavat Javadin kanssa juoksua ja he ovat olleet porukalla jo kahdella puolimaratonilla. Sami kertoo, että juokseminen on heille luonteva ja helppo yhteinen tekeminen.  

Setlementti Louhelaan tulee ystäväpyyntöjä maahanmuuttajanuorilta. He haluaisivat kovasti saada suomalaisen kaverin itselleen Järvenpäässä. Tällä hetkellä kaverin hakeneita nuoria on listalla monta, mutta uusia vapaaehtoisia kavereita ihan liian vähän. Kaverin kanssa mukavan tekemisen kautta yksinäisyys vähenisi ja kielitaito karttuisi. Osalla nuorista puuttuu turvallinen aikuinen, jolle voi soittaa, kun tarvitsee tukea.

Sami Vauhkonen pohti vaimonsa Tanjan kanssa pari vuotta sitten, että he voisivat kokeilla jotain uutta ja kenties olla jotenkin hyödyksi jollekin. ”Tämä oli hyvä vaihtoehto, josta satuimme kuulemaan oikealla hetkellä.” Sami kertoo. Sami ja Tanja ryhtyivät Setlementti Louhelan avulla kaveriksi nuorelle nimeltään Javad.

Yksin ei kaveriksi tarvitse lähteä, vaan Louhelan vapaaehtoistoiminnan koordinaattori perehdyttää uudet kaveriksi ryhtyvät vapaaehtoiset tehtävään. Kaverina voi toimia oman elämäntilanteen ja aikataulun huomioiden. Sami kertoo: ”toiminta ei ole meidän tapauksessa tiukasti säännöllinen rutiini. Tapaamme vaihtelevalla tiheydellä ilman erityistä aikataulutusta. Varsinaista arkeen sovittamista ei ole tarvittu. Tutustumisen alkuvaiheessa on varmaankin hyväksi selkeät periaatteet, mutta ajan kuluessa toiminta ainakin meidän tapauksessa on muuttunut tavanomaiseksi ihmisten tapaamiseksi ja yhteiseksi tekemiseksi.”

Setlementti Louhelan vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Tiina Herttuainen kertoo, että kaverina voi toimia monella tavalla: ”kaverin kanssa voi vaikka treenata, käydä ulkona tai vaan hengata. Kaveriksi voi lähteä yksin asuvat, pariskunnat tai vaikka koko perheen kesken”.

Sami kannustaa uusia ihmisiä mukaan kaveritoimintaan: ”Voit avartaa näkemystäsi maailmasta ja osaltasi auttaa nuoren juurtumista suomalaiseen elämänmenoon.” Javad kertoo, että Sami ja Tanja ovat auttaneet häntä osallistumaan juoksukilpailuihin, joihin hän ei olisi lähtenyt ilman heitä. Nyt Javad on juossut jo kaksi puolimaratonia Samin ja Tanjan kanssa. Javad kertoo: ”He ovat auttaneet myös monella muulla tavalla paljon. Aina kun tarvitsen apua, sanon Tanjalle ja Samille ja he auttavat minua. Olen tosi tyytyväinen.”

Setlementti Louhela käynnisti 10 UUTTA KAVERIA JOULUKSI -kampanjan. Kampanjan tavoitteena on, että yhdessä saamme Järvenpäässä kymmenelle nuorelle jouluksi 2019 uudet kaverit. Setlementti Louhela haastaa mukaan kaikki kynnelle kykenevät. Olisiko Sinun arjessasi tilaa tehdä hyvää ja saada samalla itse uusi kaveri? Pääset mukaan toimintaan ottamalla yhteyttä [email protected] tai 044 340 0702. Voit myös tukea kampanjaa ennen joulua jakamalla julkaisuja kaveruudesta, joita julkaisemme Setlementti Louhelan facebook-sivuilla.

Herttuainen kertoo: ”Haastoimme mukaan myös Järvenpääläisiä liikuntapaikkoja. He kertoivat kampanjasta viestinnässään tai tarjosivat treenejä nuorille tai palkintoja somekampanjaan. Olemme tosi kiitollisia yrittäjille, jotka lähtivät mukaan. Tähän mennessä mukaan on lähtenyt Järvenpään Kehäkarhut, Crossfit Järvenpää, Ladyline Järvenpää, Forever Järvenpää, Sisu Gym ja Nyrkkeilyakatemia. Mukaan pääsee vielä ja mainoksia saa minulta.

#10uuttakaveriajouluksi #setlementtilouhela

Setlementti Louhela

Aikaisempia kirjoituksia

Setlementti Louhela

Setlementti Louhela ry on Järvenpäässä ja sen lähialueilla toimiva uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö. Luomme osallistumisen mahdollisuuksia, ja mahdollistamme yhteisöllisyyden kehittymistä. 
Kehitämme kansalaistoimintaa, lapsi- ja nuorisotyötä, kotona asumista tukevia palveluita ja yhteisöllisiä toimintamuotoja. Lisäämme elämän rikkautta ja pärjäämisen mahdollisuuksia opintotoiminnan, pienryhmätoiminnan ja kuntouttavan työtoiminnan avulla. 
Tuemme uussuomalaisten kotiutumista ja kantasuomalaisten elämää monikulttuurisessa Suomessa. Toimimme vapaaehtoistyöntekijöiden ja ammattilaisten yhteisvoimin, paikallisista tarpeista käsin, ihmisten keskellä ja ihmisten kesken.

Uusimmat mielipiteet