Cavalier - Tanssikanava

Cavalierin tanssikisoissa loistava tunnelma

Jari Virtanen

Cavalier järjesti tämän vuoden ensimmäiset tanssikilpailut lauantaina 11.1.2020 Järvenpään liikuntahallilla.Lähes sata paria junioreista senioreihin oli saapunut kisaamaan paremmuudesta vakio- ja latinalaistansseissa. Kaukaisimmat Oulusta ja Virosta saakka. Mukana oli myös 11 Cavalierin omaa paria.  Cavalierin vahva seuratoimijoiden joukko vei kisat hienosti läpi ja tunnelma oli ajoittain ns. katossa kiitos upeiden tanssijoiden ja Järvenpään aina niin asiantuntevan yleisön. Uusi vuosi toi tullessaan myös ”vanhoja” pariyhdistelmiä uusiin ikäluokkiin, mikä myös toi oman mielenkiintonsa kisaamiseen.

Cavalierin parien osalta vietettiin samalla sekä jäähyväisiä että riemukkaita paluita kisatauoilta. Monissa luokissa käytiin tiukkoja kilpailuita paremmuudesta. Seuran omat parit tanssivat hienosti ottaen useita podiumsijoituksia.

Cavalierilla on nyt kolme vahvaa paria Junioreiden 2 B -luokassa. Vakiotansseissa Oliver Painilainen ja My Narvo ottivat ykköspokaalit voittamalla kaikki muut tanssit paitsi Quick Stepiä, jonka puolestaan voitti toiseksi sijoittunut parimme Atte Lipsonen ja Katariina Kauppila. Viidenneksi sijoittuneet Eeli Ilvonen ja Jenniina Virtanen jäivät vain yhden sijalukupisteen päähän nelossijasta.

Oliver ja My voittivat myös saman luokan latinalaistanssit kaikki viisi tanssia voittaen.  Atte ja Katariina sijoittuivat 5:nneksi ja Eeli ja Jenniina 6:nneksi.

Senioreiden 2 C luokan vakioissa Jari Virtanen ja Meriitta Kyötikki-Virtanen sijoittuivat hopealle. Samalla tulivat nousupisteet täyteen B-taitotasolle siirtymiseen. Haikein mielin pari kuitenkin totesi kilpatanssiuransa päättyvän tältä erää tähän. Ehkä myöhemmin uudestaan. Myös Jouko Virta ja Minna-Marja Jokinen tanssivat hienosti sijalle 4. Heidän paras tanssinsa oli Vieninvalssi. Pronssitilakaan ei ollut kaukana.

Seniori 2 B-A luokan lattareissa puolestaan ihasteltiin paluuta pitkältä kisatauolta. Superahkerasti harjoitelleet Pekka Salmi ja Nina Jokinen tanssivat riemukkaasti semifinaalin kautta sijalle 5. Paso Doble oli heidän vahvin tanssinsa ollen siinä neljänsiä. Pasi ja Leena Jalonen sijoittuivat 8:nneksi.

Seniori 3 C luokan latinalaistansseissa niin ikään jonkin aikaa kilpailutaukoa pitäneet Petri ja Anne Petäjälaakso kävivät voitosta erittäin tiukan kamppailun. Loppusijoituksena oli hopeatila samoilla sijalukupisteillä voittaneen parin kanssa.

Seuran sisäisestä paremmuudesta kisasivat Senioreiden 3 B-A -luokan lattareissa Kari Leminen ja Maarit Vappula sekä Markku ja Päivi Pyykkölä. Kari ja Maarit, jotka palasivat 1½ vuoden kisatauolta, olivat niukasti parempia ollen 4. ja Markku ja Päivi näin ollen yhden sijalukupisteen erolla 5.

Senioreiden 4 B-A luokan vakioissa Vesa ja Aila Mikkolainen jäivät yhden tuomariruksin päähän finaalipaikasta sijoittuen 7:nneksi. Lattareissa sijoitus oli 5.

Cavalierin kevätkausi on juuri parhaillaan käynnistymässä. Kotisivuiltamme www.cavalier.fi näet ryhmien aikataulut ja sieltä löytyvät myös ilmoittautumislinkit. Rohkeasti mukaan!

-v-

Cavalier - Tanssikanava

Aikaisempia kirjoituksia

Cavalier - Tanssikanava

Tanssiurheiluseura Cavalier ry. on järvenpääläinen 20.1. 1982 perustettu tanssiurheiluseura, joka sai Nuori Suomi-sinetin vuonna 2009. Seura tarjoaa erilaisia tanssiharrastuksia kaikenikäisille.
Päälajimme on kilpatanssi, mutta paritanssien saloihin voi tutustua lavatanssitunneilla sekä erilaisilla teemakursseilla.

Latino Show tarjoaa vauhdikasta menoa ja kunnon kohotusta lattarimusiikin tahdissa fiilistellen ilman paria. Latino show tarjoaa myös kilpailumahdollisuuden, seurassamme on tällä hetkellä jo viisi kilpailevaa ryhmää! BailatinoSenior liikuttaa varttuneempia tanssijoita ja lastentansseja tytöille ja pojille löytyy eri ikäryhmistä: NaperoTanssi ja TenavaTanssi.

Kilpatansseja ovat vakiotanssit: hidas valssi, tango, wieninvalssi, foxtrot ja quickstep sekä latinalaiset tanssit: samba, cha-cha, rumba, paso doble ja jive. Kilpatanssin voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa!
Cavalierin kilpatanssijat ovat menestyneet loistavasti aina. Seurassa on useita huipputason yleisen- ja senioriluokan pareja sekä monia tähtiainesta olevia lapsi- ja nuorisopareja!

Tervetuloa tanssimaan hyvässä seurassa!

Uusimmat mielipiteet