Tuusulanjärven Purjehtijat

TP venemessuilla mukana aktiivisesti

Sini  valmistautumassa näyttelyyn. Kannella Risto Pesola.

Sanna Siira

Venemessut ovat avoinna Helsingin Messukeskuksessa 7.2-16.2. Siellä on esillä monenlaista tavaraa miljoonien veneistä muutaman euron maksaviin uistimiin.

Nythän on hyvä aika suunnitella mitä pitää veneessä uusia tai mitä koulutusta purjehduksesta tai muuten veneilystä haluaisi hankkia ennen varsinaisen veneilykauden alkamista. Myös Tuusulanjärvelle on tulossa purjehduskursseja touko- ja kesäkuussa.

Tänä vuonna Tuusulanjärven Purjehtijat ovat esillä Suomen Ligthningliiton osastolla 4b51. Siellä on esillä pinkki Ligthning-vene jota purjehditaan 3 hengen miehistöllä kilpailuissa. Vieressä on Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n osasto, jossa pääsee tutustumaan erilaisiin veneilyn lajeihin ja koulutukseen.

Sen jälkeen kun pinkki vene on löytynyt niin siellä olevat esittelijät kertovat miten purjehdukseen voi päästä sisälle opiskelemalla sitä Suomen Gardalla eli Tuusulanjärvellä. Järvellä on mukava opiskella purjehdusta koska siellä aallot ovat pienemmät kuin merellä. Myös tuuliosuhteet ovat tasaisemmat.

Siellä järjestetyillä kursseilla voivat opiskella purjehdusta 6-60 vuotiaat ja pääsevät nauttimaan siitä miten tuulen avulla saa veneen liikkumaan haluamaansa suuntaan turvallisesti.

Viime vuosi oli Suomen Lightning purjehtijoille juhlavuosi, koska Espoossa järjestettiin luokan Euroopan- ja maailmanmestaruuskilpailut.


Lisätietoa asioista löytää täältä:
Www        www.lightning.fi
Sähköposti    [email protected]

Www        www.tpsail.net
Sähköposti    [email protected]

Tuusulanjärven Purjehtijat

Aikaisempia kirjoituksia

Tuusulanjärven Purjehtijat

TP on kevytveneiden kilpapurjehdukseen erikoistunut urheiluseura. Seura on perustettu vuonna 1971 ja se on Suomen Purjehdus ja Veneily Liiton jäsen. TP toimii pääosin Tuusulanjärvellä tarjoten purjehdusmahdollisuuksia Tuusulanjärven ympäristökuntien noin 100 000 asukkaan väestölle.

Kotisivut: http://www.tpsail.net/tp/

 

Uusimmat mielipiteet