MLL Järvenpää

Paikallisyhdistyksen juhlaa satavuotiaalle MLL:lle

MLL100-juhlavuoden kunniaksi jokainen Järvenpäässä syntynyt vauva saa lahjaharson neuvolakäynnillään.

Hanna Koskinen / MLL Järvenpää

Vuosi 2020 on Mannerheimin lastensuojeluliiton keskusjärjestön 100-vuotisjuhlavuosi. Vuonna 1920 perustetun kansalaisjärjestön tavoitteena oli lasten olojen parantaminen, lapsikuolleisuuden vähentäminen sekä valistaminen. Sadan vuoden aikana järjestö on ollut myötävaikuttamassa useisiin lapsiperheiden palveluihin, joita nykypäivänä pidetään itsestäänselvyyksinä, kuten neuvolatoiminta, ehkäisevä mielenterveystyö ja perhepäivähoito. Ajat ja yhteiskunnan tarpeet muuttuvat, ja tänä päivänä MLL tunnetaan mm. vanhemmuuden tukijana, vaikuttajana ja lapsiperheiden arkea tukevan toiminnan järjestäjänä.

MLL:n satavuotista taivalta juhlitaan paikallisyhdistyksissä ympäri Suomen monilla eri tavoilla. Juhlavuoden huipentumana lauantaina 4.10. juhlitaan samaan aikaan lastentapahtumissa kautta maan. Järvenpäässä juhlamieltä virittelee tällöin Satu Sopanen ja tuttiorkesteri touhukkaassa tapahtumapäivässä Järvenpää-talolla.

Yhtenä juhlavuoden tempauksista Järvenpään MLL lahjoittaa kaikille vuoden aikana Järvenpäässä syntyville vauvoille harson. Noin neljällesadalle vastasyntyneelle kaupunkilaiselle varatut harsopaketit on koottu hallituslaisten talkoissa ja toimitettu neuvoloihin jaettavaksi.

Tule mukaan

 MLL100-juhlavuoden teemana on "Tule mukaan". Paikallisyhdistysten toiminta perustuu täysin vapaaehtoisten mahdollisuuksiin järjestää tapahtumia ja toimintaa muiden iloksi. Toimintaan otetaan avosylin vastaan niin aktiivisia vapaaehtoisia kuin pop up -tyylisesti tapahtumissa auttavia käsiä.

"Jokainen meistä vapaaehtoisista on mukana oman ajankäyttönsä sallimissa puitteissa ja esimerkiksi jos yhden hallituslaisemme lapset ovat sairaana, muut ottavat asiasta kopin. Antoisinta toiminnassamme on yhdessä tekeminen sekä kivan toiminnan ja erilaisten tapahtumien tuottaminen järvenpääläisten lapsiperheiden iloksi!”, toteaa MLL Järvenpään puheenjohtaja Sera Syvänen.

Yksinkertaisin tapa toiminnan tukemiseen on jäseneksi liittyminen, joka paikallisyhdistyksen lisäksi tukee myös keskusjärjestön tärkeää työtä lasten etujen ajamiseksi.

Yhdistys kutsuu myös paikallisia yrityksiä tai järjestöjä yhteistyöhön. Yhteistyömahdollisuudet ovat rajattomat, mutta hyviä esimerkkejä ovat mm. toimintapisteen järjestäminen lasten tapahtumaan tai suojatiepäivystykseen kerätty talkoojoukko. Pienikin ele, kuten jäsenkortilla lapsiperheille tarjottava alennus palveluista, tukee toimintaa.

 

MLL:n toimintaa kuluvana vuonna mm.:

1.3.-5.4. Pinnanvenytyskurssi

7.3. ja 14.3. Metsämörri-retket yhteistyössä Suomen ladun kanssa

28.3. Kirpputoritapahtuma

18.4.  Lapsen ja vanhemman ensiapukurssi

3.5. Vipinää Vanhankylänniemessä

12.-14.8. Suojatiepäivystys

4.10. MLL 100 vuotta -juhlatapahtuma

 

Tutustu toimintaamme ja ota yhteyttä!

jarvenpaa.mll.fi

facebook / MLL Järvenpää

[email protected]

MLL Järvenpää

Aikaisempia kirjoituksia

MLL Järvenpää

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvenpään paikallisyhdistys on toiminut Järvenpäässä vuodesta 1922 lähtien lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi. Yhdistyksemme onkin yksi yli viidestäsadasta MLL:n paikallisyhdistyksestä.

Toimintaamme ovat mm. tapahtumien järjestäminen, perhekahvilat, perheliikuntavuoro sekä suojatiepäivystys koulujen alkamisviikolla. Yhdistys pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan kaupungin päätöksentekoon lapsia, nuoria ja perheitä koskevissa asioissa.

Uusimmat mielipiteet