Puheenaihe

Kela: Äitiyspakkauksen nimi voi syrjiä isiä – ministeri haluaa muuttaa nimeä

Ensi vuoden äitiyspakkauksen laatikko näyttää tältä.

Kela

Kansaneläkelaitoksessa eli Kelassa mietitään, pitäisikö äitiyspakkauksen nimessä huomioida nykyistä paremmin kaikki perheet.

Äitiyspakkauksen nimi voidaan kokea isiä syrjiväksi.

Kela haluaa nyt kaikki keskustelemaan 80-vuotiaan äitiyspakkauksen nimestä.

Uusilla teemasivuilla jokainen voi ehdottaa uutta nimeä tai ilmoittautua nykyisen kannattajaksi.

– Haluamme kohdella kaikkia tasapuolisesti. Toisaalta perinteikkäällä nimellä on vahva kannatus, mutta toisaalta pakkauksen uudistaminen nimeä myöten on ollut paljon esillä, sanoo Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen.

Äitiyspakkauksen nimi on kirjattu äitiysavustuslakiin, joten nimen muuttaminen on eduskunnan käsissä.

Kelalle antamassaan tuoreessa haastattelussa perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) kertoo, että hän näkisi mielellään pakkauksella uuden nimen.

– Uskon, että nimen vaihtaminen ilahduttaisi montaa isää, Saarikko sanoo.

– Toivomme nimestä hyvää ja vilkasta keskustelua, sillä äitiyspakkaus on yksi tärkeä pala suomalaista sosiaaliturvaa, sanoo Aaltonen.

Sosiaalisessa mediassa aiheesta keskustellaan tunnisteella #äitiyspakkaus ja #moderskapsförpackning.

Viimeinen päivä ehdotuksille on 31. joulukuuta, jonka jälkeen Kela luovuttaa nimiehdotukset perusteluineen ministeri Saarikolle.

Miten äitiyspakkaus pitäisi nimetä?

Nykyinen nimi on hyvä
76% (2253 ääntä)
Vauvapakkaus
14% (412 ääntä)
Vanhempainpakkaus
5% (155 ääntä)
Lapsiloota
4% (132 ääntä)
Tulokaspakkaus
1% (27 ääntä)
Ääniä yhteensä: 2979

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (39)

Kommentit

Pentupaketti se oli 80

Pentupaketti se oli 80-luvulla...

Maassa kaikki hyvin kun

Maassa kaikki hyvin kun ministereillä ei ole oikeaa duunia.

Juuri mietin samaa,kyllä

Juuri mietin samaa,kyllä pitää olla työnpuutetta,kun tämmöisiä ongelmia täytyy ratkoa!

Toisaalta, mutta toisaalta.

Toisaalta, mutta toisaalta. En tiedä, on niin vaikea päätös... Hiukan paremmin pitäisi informoida, tää on nyt menny multa ihan kokonaan ohi. Hei kuulkaas, eikös tää oo nyt ihan pikapalaverin paikka ja otetaan nätisti kissa pöydälle.

Voi itku tätä

Voi itku tätä suurennuslasilla näkyvän pilkun säätöä. Niin kuin ei olisi yhteiskunnassa tärkeämpiä asioita.

Kaikissa virastoissa ei ole

Kaikissa virastoissa ei ole päätöksien päivä tänään... :-) Miten tämän maan kansalaiset ovat oikeasti joutuneet ja suostuvat nöyrtyen maksamaan velkaetoisessa yhteiskunnassa tällaisista toiminnoista ihan pelkkien perusasioiden tökkiessä.

"Henkilöpakkaus"?

"Henkilöpakkaus"? "Sukupuoleton pakkaus"? "Homo sapiens pakkaus"? "Oliopakkaus"? Kyllä nykyään piisaa näitä ongelmia. Miten olis vaikka vauvapakkaus, niin ei kummankaan tarvi kokea syrjintää, ei isän eikä äidin? Mutta tietysti sitten voidaan yhdessä olla mustasukkaisia vauvalle, kun saa oman pakkauksen jo ennen syntymää...

Mitä vikaa noissa muissa

Mitä vikaa noissa muissa ehdotuksissa oli? Esittämällä neutraali asia tyhmässä muodossa, teet vain itsestäsi tyhmän. Vanhempainpakkaus. Mitä vikaa siinäkin on? Siinä ei näy vanhempien lukumäärä, saatika sukupuoli, sillä nykymaailmassa kun nyt on erillaisia perheitä. On yksinhuoltaja isiä ja sukupuolettomia vanhempia. He eivät ole äitejä, joten miksi tämä pakettikaan sitten olisi äitiyspakkaus, sillä jos äitiä ei ole, niin kenelle se sitten on suunnattu? Isä kun ei voi olla äiti. Mikä lapsen vanhempi sitten on, ketä tämän lootan sitten saa? Vanhempi. Miksi sitä kutsuisi? Vanhempainpakkaukseksi, sillä se on vanhemmille, eikä vain yhden tyyppiselle vanhemmalle, millaista ei kaikilla välttämättä ole.

Ei mitään vikaa mutta ,

Ei mitään vikaa mutta , pitääkö kaikki asiat kääntää päälaelle pienen vähemmistön vuoksi. Onko yksinhuoltajaisien tai sukupuolettomien vanhempien huomioiminen tärkeämpi kun äitien. Ilman naisia ei synny yhtään lasta .Huoltajuus voi olla jotain muuta mutta äiti synnyttää vielä toistaiseksi.

Mitä synnyttäminen muka

Mitä synnyttäminen muka todistaa? Ketään ei ole naisen synnytystä kyseenalaistamassa. Huoltaja on sellainen, ketä hoitaa lasta. Hänelle tämä paketti on suunnattu, eikä synnyttäjälle. Se on totta, että synnyttäjä on useimmiten huoltaja. Ja mitä vähemmistö-korttia taas vilautellaan. Onhan joka paikkaankin rampit pyörätuoleille! Hemmetti, minähän muuten kävelen, niin kuin enemmistö suomalaisistakin. En hyväksy. Nykyään talot ja asunnotkin tehdään pyörätuoliystävällisiksi, vaikka asuntoon ei välttämättä koskaan edes muutakkaan pyörätuolilla liikkuvaa asukasta. Onko se silti väärin? Vähemmistöä kun s**tana kerta ovat. Miksi heille on omat vessatkin? Eikö enemmistö ole tärkein? Eikö maailmaa kuulukaan rakentaa vain enemmistöä varten? Mikäs se tällainen utopia oikein on?

Jos pitäisi jokaisen

Jos pitäisi jokaisen vähemmistön asiaa jokaisessa täysin merkityksettömässäkin asiassa huomioida, niin tässä yhteiskunnassa ei mikään toimisi. Toivoisin todella, että päättäjät keskittyisivät olennaisuuksiin, eivätkä pyörittelisi mitättömiä asioita. Kuinka hölmö pitää olla, että ministeritasolla käytetään tällaiseen aikaa ja tullaan vielä ulos julkisesti. Mitä mieltä olet antennipistokkeen uros- ja naaraspään nimistä. Pitäisikö sisäministerin ruveta töihin nimien vaihtamiseksi, ettei vain joku loukkaannu, jos ohjeita lukee. Muun sukupuolinen liitin pitää ainakin saada ja myös kaksi urospäätä tulisi voida liittää vaikeuksitta yhteen. Lista ja suo on loputon kun tälle tielle lähdetään.

Asia ei ole näin

Asia ei ole näin mustavalkoista. On hölmöä vedota vähemmistö statukseen, sillä mitä se todistaa? Suurinosa laki"miehistä" on kyllä miehiä, mutta naisia on myös paljon ja määrä kasvaa. Miksi siis ammattinimikkeessä pitäisi lukea sukupuoli, kun sillä kerta ei ole ammatin, tai minkään muunkaan asian kannalta mitään merkitystä? Jos nimitysten päivittäminen vaatii töitä, niin onko se tekosyy olla tekemättä niitä? Päivitäthän sinä koneesi ja kännykkäsikin? Miksi nimitykset ja asenteet pitäisi jäädä 60-luvulle, kun maailma menee menojaan? Sääntöjen, lakien, ammattinimikkeiden yms. tulee elää ajassa, eikä jumittaa vanhaan ideologiaan. Sitä kutsutaan kristinuskoksi. Maailma muuttuu ja ne ketkä eivät siihen sopeudu katoavat.

Helsingissä on purettu monta

Helsingissä on purettu monta vanhaa arvorakennusta ja tilalle rakennettu "ajassa ja kristinuskon " mukaiset elementtitalot.Kaikki perinteiset asiat vaan maan tasalle ja tilalle hölmöläisten ikkunaton mökki pääkopan paikalle.

Mikäs ärripurri nyt iski?

Mikäs ärripurri nyt iski? Kaikki lapset tähän mennessä ovat syntyneet äitinsä kohdusta. Valtaosa äideistä hoitaa lastaan tämän vauva-ajan, johon vaatteet, tarvikkeet ja itse "loota" nukkumapaikaksi on tarkoitettu. Yh-isiä ei synnytyslaitoksella näy lasta maailmaan pusertamassa. Mutta jos sana äiti on nykyään epäkorrekti tässä yhteydessä, niin vauvapaketti on ihan hyvä ratkaisu. Laatikko on vauvalle, toppahaalari ja makuupussi on vauvalle, lämpötöppöset ja kevyt toppapuku on vauvalle, niinkuin villahaalarikin, myssyt, sisävaatteet, yövaatteet, petivaatteet, ruokalappu, pyyheliina, ensikirja, pehmolelu...kaikki lapselle. Hygieniatarvikkeissa on kyllä teippisiteitä. Nehän vanhemmat voivat jakaa keskenään, niin ei tule isille kademieltä. Tai jos äidille on enemmän niille käyttöä, niin voisko isä sitten ottaa vaikka ruokalapun?

Ainakin äiti tietää olevansa

Ainakin äiti tietää olevansa äiti - aina, isyys saattaa olla tunnustamisen tai testien varassa. Siksi vauvan "ensihoitopakkauksen" nimeksi sopii äitiyspakkaus.

Juurikin näin!

Juurikin näin!

Vantaan malliin voisi laittaa

Vantaan malliin voisi laittaa Moran mukaan. Niin huonosti Vantaan kaupunki on hoitanut lastensuojelun..Demareilla mennyt edelle KJ imago ja eurot joita on hoidettu mallikkaasti Vantaan malliin..

Kyllä-On-Asiat-Hyvin-Kun

Kyllä-On-Asiat-Hyvin-Kun-Pitää-Tuostakin-Numero-Tehdä sopisi oikein hyvin.

Eikö tuolla ministerillä ole

Eikö tuolla ministerillä ole tärkeämpää tekemistä .Isät ei varmasti tuosta ala vinkumaan.On meillä taas sortin muija ministerinä .HUOH

Juuri näin!!

Juuri näin!!

Kyllä menee hulluksi nämä

Kyllä menee hulluksi nämä nykyajan touhut. Menisitte oikeisiin töihin . Pakko täältä hölmölästä on häipyä viimeistään eläkeikäisenä jonnekin sivistyneeseen maahan asumaan.

Suurin osa vauvoista

Suurin osa vauvoista tehtailee turvapaikan hakijat jos katukuvaan on uskominen joten kai pitää olka neutraali islamin kuulostavalta nimi.

kyllä me taas huomataan miten

kyllä me taas huomataan miten hallitusta kiinnostaa vain ja ainoastaa tämä jönlööraminen ei suomenkansasta väliä kun ministerit leikkii olisi varmaankin jotain tärkeämpää tekemistä perkele suomen100vuotis juhlavuonna ei meidän hallitus ole saanut kuin suomenkansan polvilleen kenttäoikeuteen pitäisi koko hallitus tuomita maanpetturuudesta perkele

Kun virkamiehet johdattelee

Kun virkamiehet johdattelee kansan ajatukset pohtimaan tyhjänpäiväisyyksiä , toisarvoisia asioita he toivoo että todella tärkeät asiat unohtuvat . Kaikki politiikkojen valehtelut , paratiisisaarien rahan ja omaisuuden piilottelujutut, veronmaksun laistaminen maahanmuuton epäonnistuminen j paperittomien elättien lauman kasvattaminen . Lasta ei synny ilman naista . Raskaaksi tuleva ihminen on nainen ja äiti aina vaikka sukupuolensa muun osalta vaikka miksikä muuksi olioksi muuttaneena .

Kyllä kansa taas tietää

Kyllä kansa taas tietää oikean vastauksen. Miten joku ministeri voi käyttää aikaansa tyhjänpäiväiseen puuhasteluun, kun samaan aikaan 10-vuotiaita lapsia raiskataan monikulttuurisuuden tuomalla rajoittamattomalla elatusoikeudella ja oikeus jakaa vapaudu vankilasta kortteja, kun ei voitu todistaa, että pieni lapsi ei olisi vastustellut tekoa. Jotain rajaa tämän yhteiskunnan heikentämiseen ja paskapolitiikan ajamiseen. Miten todistetaan, että 2-vuotias lapsi vastustelee? Minkä ikäinen olisi lapsen pitänyt olla, että tuomio olisi tullut raiskauksesta. Niin sairasta, niin sairasta touhua!!!

Hyvä, jos maassa on kaikki

Hyvä, jos maassa on kaikki niin hyvin, että Kelan pääjohtajalla ja ministerillä on aikaa pohtia tällaisia. Äidistä kai se vauva vielä yleensä syntyy ja äidin hoivaa ensimmäisinä kuukausina tarvitsee. En usko, että tunnen yhtään miestä, joka olisi äitiyspakkauksen nykyisestä nimestä pahoillaan.

Ei voi olla TOTTA! Näemmä

Ei voi olla TOTTA! Näemmä tämä vouhotus, isä äiti tyttö poika nainen mies ukko ankka, saa uskomattomia ulottuvuuksia. Antakaa jo olla. Äitiyspakkaus on pyhä nimi. Häväistystä jokaisen asian vatulointi. Kilvanko näitä aivopieruja jaellaan. Irtopisteiden metsästystä. Niin on jokaisella meillä äiti ja isä. Vai onko evoluutio muuttanut asetelmaa. Hulluutta kaikki.

Kohta nimi on varmaan

Kohta nimi on varmaan sukupuolineutraali ei loukkaa ketään -pakkaus. Mikä tasa-arvon vuoksi jaetaan jokaiselle kansalaiselle, lisääntyi tai ei. Ettei tule eriarvoistamista ja paha mieli.

Perhepakkaus

Perhepakkaus

Mahtuuko siihen

Mahtuuko siihen pahvilaatikkoon koko perhe nukkumaan? Tai makuupussiin tai 60-80cm vaatteisiin? Pakkaus on tarkoitettu vauvan elämän alkutaipaleelle.

Keskusta, puolue jonka

Keskusta, puolue jonka ministeri Saarikko kielti äitiyden.

Moisen homman alullepanija

Moisen homman alullepanija Annika Saarikko>VAIHTOON HETI, SOPIMATON! Jos ei ole muuta hommia kuin keksiä äitiyspakkaukselle uusi nimi: TARPEETON HLÖ!! Jo on aikoihin eletty, joku ministeri funtsii kaiket päivät: Mikä olisi passeli nimi ko.projektille......

Pidetään nyt jostain

Pidetään nyt jostain "vanhasta " kiinni.Tämä on ollut aina "äityspakkaus" ja saa jatkossakin olla.Ei syrji ketään tai muuten voi isät alkaa synnyttämään. Jos nimi on äitiyspakkaus ,niin ei se tarkoita sitä ,että isät olisi tarpeettomia. Isät on ihan yhtä tärkeitä kuin äidit,mutta äitihän sen lapsen synnyttää loppujen lopuksi.Siellä on kaikkea tarpeellista äitiäkin varten,mitä mies ei tarvitse ! Ennen ainakin oli terveys-siteitä ym..mitä vain äiti voi tarvita synnytyksen jälkeen. Tämä pakkaushan on vauvaa varten pääasiassa ,ei se isyys katoa tuon pakkauksen nimen mukana mihinkään ,sanoisi Arvo Ylppökin ; )) Jos ette tiedä ,kuka oli tämä Ylppö,niin sen voi etsiä netistä ,oli kyllä mies paikallaan !

Kyllä nykyinen nimi on varsin

Kyllä nykyinen nimi on varsin hyvä,Samoin puhemies ja lumiukko?

Sukupuoleton suvaitsevaisuus

Sukupuoleton suvaitsevaisuus -pakkaus! Kanteen kuva hellyttävästä partalapsesta ja suvakkisukupuoleton vihervassarihihhuli työntelemään oljista kyhättyä niiliin työnnettävää vaunua...

Eikö ministerillä ja Kelan

Eikö ministerillä ja Kelan johtajalla ole todellakaan tärkeämpiä tehtäviä kuin käyttää aikaa tällaiseen jonninjoutavaan näpertelyyn? Ja tällaisille henkilöille sitten maksetaan huimia kuukausipalkkoja. Mitä seuraavaksi? Sukupuolineutraliuden hengessä kalenterista pitänee poistaa naisten ja miesten nimien erottelu ja laittaa kaikki nimet sekaisin, ettei kukaan pahoita mieltään. Jokainen saa nimetä lapsensa miten haluaa, on nimi sitten naisen tai miehen. Naiset siivoavat nykyisin uimahalleissa miesten pesu- ja pukuhuoneita. Miehet on myös päästettävä tekemään naisten puolelle samat asiat. Sukupuolineutraliuden nimissä tietenkin. Entäs eläimet? Koskahan ministeri kokoaa työryhmän pohtimaan uros ja narttu nimille uusia vastineita, ettei vaan lemmikin sukupuolta kysyvä pahoita sen omistajan mieltä. Elektroniikkaosaston ongelmat täällä jo mainittiinkin. Ministeri ja toimeliaat poliitikkomme hoitanevat tämänkin epäkohdan pois pikaisesti. Vielä kun saavat uusittua luonnosta kaikki vähänkin sukupuoleen liittyvän nimistön niin ei tarvitse sielläkään minkään lajin mieltään pahoittaa.

Voi pyhä yksinkertaisuus

Voi pyhä yksinkertaisuus ministeritasolla.

Mikä meitä oikein

Mikä meitä oikein kansakuntana vaivaa?

Samaa olen miettinyt jo

Samaa olen miettinyt jo pitkään . En vain keksi syytä miksi täällä alkaa ihan kaikki olla hirvittävän pielessä . Kaikki sekoitetaan ja normaalius on kai kohta rikos ? Ennen oli ihan rauhallista , Joulu oli ihan hyvä asia , samoin kaikki muut Suomen ja suomalaisten juhlat ja laulut ja tavat . Kukaan ei miettinyt sukupuolia aamusta iltaan radiossa, lehdissä eikä telkkarissa , eikä niistä jauhettu ihan joka päivä . Nyt saa pelätä mikä seuraavaksi julistetaan pannaan , mitä poliisi valvoo seuraavaksi puheessasi ja onko kouluissa yhtään tavallista juhlaa tai oppilasta vai ovatko kaikki hekin milloin mitäkin ? Kirkko on ihan omituiseksi mennyt ja papit j piispat kilpailee kuka hyväksyy ja siunaa suuremman synnin . Lapsia raiskataan ja pedofilia lisääntyy , mutta oikeus sulkee aivonsa tuomiota antaessaan . Rikolliset melastaan ja ryöstää kaikkea , vanhuksia ja lapsia eikä edes tuntomerkkejä saa poliisi antaa ? Laittomasti Suomessa olevat, kerjäläiset ja karkotuspäätöksen saaneet palkitaan ja heille järjestyy ihan kaikki elämän tarpeet ilmaiseksi . Heitä ihan kutsutaan kaikilla kielillä Suomeen elämään ilmaiseksi . Tämä Suomi alkaa olla pelottava paikka ja outo maa jossa ihmiset yhä kummallisempia pelottavia vaatimuksia esittää .

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat