Paikalliset

Erkki Kukkosen seuraajan valinta etenee – yksi hakijoista puhuu japania ja harrastaa pubivisoja

Erkki Kukkosen seuraajan valinta etenee. Yksi hakijoista puhuu japania ja harrastaa pubivisoja. Kaksi on syntyisin Rovaniemeltä. Työkokemusta on kertynyt juurikaspellolta, lihalaatikoiden nostelusta ja pankin tiskin takaa.

Erkki Kukkoselle haetaan Järvenpäässä seuraajaa. Haastattelut alkavat tällä viikolla ja niihin pääsi seitsemän hakijaa.

Sauvo Jylhä

JÄRVENPÄÄ | Järvenpään kaupunginjohtajakisassa 16 hakijasta seitsemän kutsuttiin haastatteluun. Ensimmäisiä haastatellaan jo tulevana maanantaina.

Keski-Uusimaa esitti hakijoille kysymyksiä muun muassa horoskooppimerkeistä, harrastuksista ja lemmikkieläimistä. Vaativampia kysymyksiä seitsikolle esittää tulevalla viikolla valtuustoryhmistä koottu virallinen valintatoimikunta.
 

Kalle Larsson

Loppiaisviikonloppuna 43 vuotta täyttävä filosofian maisteri Kalle Larsson toimii Tammelan kunnanjohtajana. Larsson on parisuhteessa ja hänellä on neljä lasta. Hänen syntymäpaikkansa on Salo.

Larsson hakee Järvenpään kaupunginjohtajaksi, koska hän haluaa toimia "eteenpäin menevässä ja vetovoimaisessa toimintaympäristössä".

– Järvenpään kaupunki on kehittynyt viime vuosien aikana oikeaan suuntaan ja olisi upeaa saada johtaa menestyvää kaupunkia, hän kuvailee syytään hakeutua Järvenpäähän.

Larsson sanoo, että johtaminen on palveluammatti ja hyvä johtaja luo mahdollisuuksia menestymiseen.

Luontokuvauksen ystävä.

– Menestyminen rakentuu luottamukseen ja positiiviseen ihmiskuvaan. Hyvä johtaja ymmärtää, että menestyminen ei ole soolosuoritus.

Hän pitää itseään valmentavana johtajana.

– Haluan toimia avoimesti, määrätietoisesti ja olen valmis altistamaan itseni erilaisille mielipiteille –  ymmärtääkseni kokonaisuuden.

Jos valinta helmikuun valtuustossa osuus Larssoniin, hän aikoo muuttaa Järvenpäähän.

Larsson harrastaa luontovalokuvausta, liikuntaa ja lukemista. Kielitaidokseen hän ilmoittaa suomen, englannin ja ruotsin. Horoskooppimerkki on kauris. Nuoren miehen ensimmäinen kesätyöpaikka oli mansikkamaa.

Hän kuvailee olevansa avoimesti määrätietoinen uudistaja.
 

Olli Naukkarinen

Kauppatieteiden maisteri Olli Naukkarinen on 38-vuotias Lappeenrannan kaupungin strategia- ja rahoitusjohtaja, jonka perheeseen kuuluu opettajana työskentelevä vaimo. Naukkarinen on syntynyt Pihtiputaalla ja hän on hakenut vuonna 2015 Mikkelin kaupunginjohtajaksi.

En ole puheukko.

– Lupasin järvenpääläisille ystävilleni jo vuonna 2006, että haen jos paikka joskus tulee auki, enkä ole puheukko.

Jos Naukkarinen tulee valituksi, hän muuttaa pikimmiten Järvenpäähän.

Kaupungin johtaminen edellyttää sitä, että ymmärtää kaupunkilaisten arkea ja se ei onnistu vain käymällä siellä töissä.

Japanin kieli hallussa.

Naukkarinen harrastaa matkustelua, uintia, elämäkertojen lukemista, Englannin valioliigaa ja pubivisoja.

– Lisäksi ulkoilen, jotta aivot pysyvät virkeinä.

Allergioiden vuoksi hän ei voi pitää lemmikkiä. Kielitaitoa hakijalla riittää englannista ja virkaruotsista japanin kieleen.

– Opiskelin japania asuessani Tokiossa.

Naukkarisen ensimmäinen kesätyöpaikka oli Kouvolan Karjaportin lähettämö, jossa hän kantoi lihalaatikoita liukuhihnalta kuormalavoille.

Naukkarinen on horoskoopiltaan neitsyt.

Hänen mukaansa hyvä ykkösjohtaja uskaltaa antaa johtoryhmälleen tilaa ja on johdonmukainen. Hän pystyy tekemään päätöksiä ja välittämään visionsa henkilöstölle ymmärrettävästi.

– Olen visionäärinen kehittäjä, joka on oppinut sen, että ihmiset sopeutuvat muutokseen eri tahdissa.
 

Tanja Matikainen

Seinäjoella syntynyt Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen on Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan puoliso. Hän on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri ja hallintotieteiden lisensiaatti. Hänellä on 16-vuotias tytär.

Hakijan aviomies on kaupunginjohtaja.

Matikainen haluaisi olla mukana kehittämässä Järvenpäätä Uudenmaan parhaimmaksi kaupungiksi.

– Järvenpää on voimakkaasti kehittyvä, elinvoimainen kaupunki erinomaisella sijainnilla. Lisäksi Järvenpäällä on mielenkiintoinen kulttuurihistoria, josta riittää ammennettavaa edelleen.

– Kyllä se on mahdollista, hän vastaa kysymykseen, aikooko muuttaa Järvenpäähän, jos tulee valituksi.

Hakija harrastaa kunnallisoikeudellisten ja -taloudellisten tieteellisten artikkelien ja kirjojen kirjoittamista ja säännöllisesti liikuntaa.

Perheestä löytyy lemmikkikissa. Hän puhuu englantia, ruotsia ja jonkin verran saksaa.

– Olen myös lukenut pari vuotta ranskaa, mutta se on unohtunut.

15-vuotiaana hän sai ensimmäisen kesätyöpaikkansa Seinäjoen kaupungin puistotyöntekijänä.

Matikainen on horoskoopiltaan rapu.

Hyvä johtaja on hänen mukaansa tasapuolinen ja selkeä, suunnannäyttäjä.

– Sellainen, joka osaa johtaa joukkonsa kohti sovittua päämäärää.

– Olen itse tasapuolinen, aika vaativa (myös itseäni kohtaan), sekä strateginen mutta kuitenkin ihmisläheinen.
 

Päivi Rahkonen

Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen hakee Järvenpään johtoon, koska uudenlaiset haasteet ja kasvaminen johtajana dynaamisessa kaupungissa kiinnostavat häntä.

Päivi Rahkonen on ollut kunnanjohtajana Hollolassa vuodesta 2003. Sitä ennen hän on ollut kunnanjohtajana Pukkilassa ja Elimäellä.

Rahkonen on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri.

53-vuotiaan kunnanjohtajan perheessä on mies ja kaksi täysi-ikäistä tytärtä sekä 12-vuotias Osku-koira, joka on rodultaan bichon frisé.

Juurikaspellon harvennusta kesätyönä.

Riihimäellä syntynyt Rahkonen aikoo muuttaa Järvenpäähän, jos valinta osuu häneen.

– Harrastan hiihtoa, juoksua ja ryhmäliikuntaa.

Rahkonen puhuu ruotsia ja englantia. Hänen ensimmäinen kesätyöpaikkansa oli kasvimaalla, jossa hän harvensi juurikkaita.

– Ulkopuolisin silmin parasta Järvenpäässä on eteenpäin katsova ote.

Kehitettävää hän löytäisi Järvenpään markkinoinnista.

Päivi Rahkosen horoskooppimerkki on kalat.

Hyvä johtaja on hänen mielestään oikeudenmukainen, ammatillisesti pätevä sekä tunneälykäs.

– Pidän itseäni hyvänä johtajana.

–  Olen strateginen ja määrätietoinen kehittäjä, hän kuvailee omaa osaamistaan.
 

Markku Hyttinen

Hengitysliiton toiminnanjohtaja, FM, Markku Hyttinen on asunut Järvenpäässä syyskuusta 2015 lähtien ja kiinnostunut kotikaupunkinsa kehittämisestä. Hän on työskennellyt Pornaisten kunnanjohtajana ja sivistystoimenjohtajana.

Pornaisten kunnanvaltuutettuna (sit.) hän oli vuosina 2001-2009.

Kajaanissa syntynyt 53-vuotias Hyttinen on opiskellut fysiikkaa, matematiikkaa, kemiaa ja kasvatustiedettä sekä lisäksi täydennyskoulutuksena opetushallintoa, kuntajohtoa, yrityshallintoa ja esimiestyöskentelyä.

Kuntapomona naapurikunnassa Pornaisissa.

Hänen perheensä kuuluu vaimo ja kolme lasta, joista kaksi on täysi-ikäisiä ja yksi 16-vuotias.

Perheessä on myös lemmikkikissa nimeltään Niki.

– Harrastan lenkkeilyä, laulua ja autoja.

Hyttisen horoskooppimerkkini on härkä. Kielitaidokseen hän luettelee englannin, ruotsin ja saksan.

Hakijan ensimmäinen kesätyökokemus oli postinkantajana. Järvenpään parhaiksi puoliksi hän listaa elinvoimaisuuden, kehittämisen ja kehittymisen. Junaliikenteen vuorovälin hän soisi olevan tiheämpi.

Toiminnanjohtaja Hyttisen mukaan hyvä johtaja tukee ja rohkaisee kehittymään ja on avoin, positiivinen ja päättäväinen. Hän pitää itseään kuuntelevana, luotettavana, yhteistyökykyisenä ja coachaavan työotteen hallitsevana johtajana.
 

Antti Peltola

Rovaniemellä syntynyt Antti Peltola Helsingistä on 40-vuotias hallintotieteiden maisteri, joka on opiskellut pääaineenaan kunnallistaloutta Tampereen yliopistossa.

Hän on Järvenpään kaupungin nykyinen talous- ja hallintojohtaja. Peltolalla on vaimo ja 7- ja 5-vuotiaat lapset.

Hänen mukaansa Järvenpää on kehittämismyönteinen ja innovatiivinen kaupunki, joka on useilla osa-alueilla tarkasteltuna Suomen kuntakentän kärkijoukossa.

– Jos tulen valituksi tehtävään niin asunnon hankinta Järvenpäästä on edessä.

Vaihto-oppilaana Ecuadorissa.

Hän harrastaa mailapelejä kuten sulkapalloa ja tennistä sekä veneilyä ja saunomista. Peltolan allergian takia perheessä ei ole lemmikkejä.

Hän on neitsyt horoskoopissa.

Hakija puhuu englantia, espanjaa ja ruotsia.

– Olin aikoinaan vaihto-oppilaana Ecuadorissa.

Peltolan ensimmäinen kesätyöpaikka oli Rovaniemen Prisma.

– Järvenpään kompakti koko pääkaupunkiseudun läheisyydessä muodostaa ainutlaatuisen kokonaisuuden mikä hakee vertaistaan. Rantapuisto, Vanhankylänniemi ja Ainola lähiseutuineen tekivät aikoinaan ison vaikutuksen ja niitä tulee ihasteltua vieläkin.

Kehittämisalueita Järvenpäässä on hänen mukaansa monia, mutta yhtenä laajempana kehittämiskohteena hän nostaa esille työllisyyden edistämisen ja työpaikkaomavaraisuusasteen nostamisen nykyistä korkeammalle tasolle.

Peltola pitää itseään määrätietoisena, ratkaisuja hakevana, helposti lähestyttävänä ja ihmisten kanssa hyvin toimeentulevana.
 

Helinä Perttu

Rovaniemeläissyntyinen Kartanon koulun rehtori ja Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu (kok.) on 47-vuotias kasvatustieteiden maisteri, jonka kotikaupunki Järvenpää on ollut jo kohta 38 vuotta.

Hänellä on aviomies ja 17- ja 20-vuotiaat pojat.

– Olen ollut viime vuodet tiiviisti mukana kehittämässä Järvenpäätä. Keskeiset hankkeet, yhteistyötahot ja toimijat ovat minulle tuttuja, joten kaupunginjohtajan työ olisi luonteva jatko nykyiselle tekemiselleni, hän perustelee hakuaan kaupunginjohtajaksi.

Pertun ura alkoi pankin tiskin takaa.

– Harrastan kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävän lisäksi liikuntaa ja lukemista. Meillä on aiemmin ollut koiria, mutta tällä hetkellä ei ole lemmikkieläintä.

Hakija puhuu englantia ja ruotsia ja ranskaakin hän on lukiossa opiskellut.

Ensimmäinen kesätyöpaikka löytyi Keski-Uudenmaan Osuuspankista pankkitoimihenkilönä.

Horoskooppimerkki on härkä.

Pertun mukaan parasta Järvenpäässä ovat aktiiviset asukkaat, monipuolinen kulttuurielämä, Tuusulanjärvi ja yhdessä tekemisen meininki.

Kehittämiskohteiksi hän listaa keskustan kehittämisen, kiinteistöjen kunnossapidon ja kuntalaisten vahvemman osallistamisen päätöksentekoon.

– Hyvä johtaja johtaa isoja kokonaisuuksia, on ratkaisukeskeinen ja mahdollisuuksien luoja.

Perttu pitää itseään asiakeskeisenä, kannustava ja työhönsä sitoutuneena johtajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Perttu on ottanut

Perttu on ottanut kaupunginhallituksen puheenjohtajan ns. harrastuksesta palkkaa ja palkannut sijaisen hoitamaan osan rehtorin tehtävistään. On selvää että Perttua ei pidä valita. Kirjallinen sopimus tehtiin vasta kun asia tuli julkisuuteen.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat