Puheenaihe

Oulun seksirikosepäilyissä lisää kiinniottoja – Poliisi vahvistaa yhden alaikäisen kuolleen

Oulun seksuaalirikosepäilyt laajenevat. Poliisi on tänään vahvistanut sosiaalisessa mediassa velloneet huhut: yksi alaikäisistä uhreista on kuollut viime syksynä. – 

Jussi Vehkasalo / Arkisto

Oulussa on ilmennyt uusia alaikäisiin kohdistuneita seksuaalirikosepäilyjä.

Oulun poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. 

Epäiltyjen rikosten nimikkeet ovat tällä hetkellä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Teot ovat tapahtuneet kesän 2018 aikana. 

Poliisi on ottanut kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä todennäköisin syin epäiltyinä tekoihin.

Epäillyistä kaksi henkilöä on noin 20-vuotiaita ja kaksi henkilöä alle 18-vuotiaita.

Julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa on käyty viime aikoina runsasta keskustelua seksuaalirikosten uhreihin liittyen. 

Tähän liittyen poliisi vahvistaa yhden uhrin menehtyneen viime syksyn aikana. Hänen kuolemaansa ei epäillä liittyvän rikosta. Koska kyse on kuolemansyyn selvittämisestä, poliisi ei kerro asiasta enempää.

Oulun poliisi jatkaa näiden uusien seksuaalirikosepäilyjen sekä aiemmin uutisoitujen viiden seksuaalirikoskokonaisuuden osalta esitutkintaa.

Lue tästä pääministeri Juha Sipilän kommentit seksuaalirikosepäilyistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Oulun seksuaalirikosepäilyt nostivat Juha Sipilässä inhon – "Turvapaikkajärjestelmä ei suojele rikollisia"11.1.2019 19.11
Seksuaalirikosten määrissä yli 16 prosentissa kasvu – raiskaukset lisääntyivät loppukesällä18.12.2018 09.20

Kommentit (11)

Kommentit

Yhden tytön kuoleman

Yhden tytön kuoleman yhteydessä ei poliisin mukaan ei epäillä rikosta. Ei ehkä suoranaisesti mutta johtuisiko jonkun muun tekosista... En tiedä varmaksi mutta enpä hämmästyisi...

Eihän ole rikos myöskään, jos

Eihän ole rikos myöskään, jos kiusaamalla ajaa toista itsemurhaan. Joten miksi tämä olisi?

Liekö mukana ollut kiristystä

Liekö mukana ollut kiristystä, häpeää tms? Kuka muuten enään uskoo, jotta Oulu olisi ainoa paikka, missä näitä tapahtunut? Ja Vihreät ovat hiljaa koloissaan, eivät sanaakaan ole kommentoineet Oulun tai Arabian tapaukseen liittyen, miksi? Ei ihme jos kannatus lähtenyt taas laskuun!

Ja tälläistä on

Ja tälläistä on valitettavasti tulollaan lisää, jos maahan tulee punavihreä hallitus, vihreät ja vassarit vaatinevat höllennyksiä nykyisiin turvapaikkalakeihin, kun ovat arvostelleet koko ajan nykyisen hallituksen tekemiä tp-lakien kiristyksiä ja palautuskäytäntöjä, lisäksi osa näiden puolueiden edustajista ovat jopa vastustaneet kielteisen päätöksen saaneiden palautuksia. Eli vaarana on, että tilanne eskaloituu lisää, jos maastamme tehdään liian puoleensavetävä mitä tulee turvapaikkalakeihin ja -käytäntöihin. Ja on turha sanoa, että Oulun järkyttävät tapahtumat olisivat vain kulttuurieroista johtuvia, tekijöillä on ollut nyt yli 3 vuotta aikaa sopeutua suomalaisiin lakeihin ja naisten koskemattomuuteen , mutta tulos on tämä, järkyttäviä nuoriin tyttöihin kohdistuvia törkeitä rikoksia kymmenittäin, kaikki tapaukset eivät varmaan ole tulleet vielä edes esille. Kannattais varmaan miettiä mitä puolueita äänestää keväällä.

Tämä räjähtää käsiin, on vain

Tämä räjähtää käsiin, on vain ajan kysymys kun Porvoossakin tulee ilmi ensimmäiset tapaukset.

Ihmettelen jos ei muuallakin

Ihmettelen jos ei muuallakin ole näitä tapauksia, vai eikö niistä ole uskallettu kertoa?

Sairaita on noiden

Sairaita on noiden tarhapaikan hakijoiden touhut ja näitä tulee varmaan vielä paljon lisää. Mahtavaa kun su..vakit vielä väkisin näitä hellantelttuja halusi viedä päiväkoteihin tutustumaan suomalaisiin lapsiin. En oikein ymmärrä sitä lätinää, että nuo olisivat tulleet pakoon väkivaltaa, eikä sitä tekemään. Tilastot ja varsinkin viimeaikaiset uutisoinnti todistavat jotain ihan muuta. Sairasta touhua, todella sairasta touhua.

Pääministeri Sipilä on

Pääministeri Sipilä on lopultakin ottanut asiaan kantaa, olemalla "hengessä mukana" . Mitähän se tarkoittanee?

Tarkoittaa varmaan sitä, että

Tarkoittaa varmaan sitä, että hän julistaa jälleen tervetulleeksi Suomeen kaikki Irakin armeijan, poliisin ja turvallisuusjoukkojen entisen väen ja tarjoaa heille käyttöön omaa taloaan. Naiset ja lapset jääköt kotimaahansa elämään rauhassa.

Olisiko mahdollista, että

Olisiko mahdollista, että tällaisen turhan kuoleman jälkimainingeissa poliisit pohtisivat omaa toimintatapaansa, sillä mitä ilmeisemminkin poliisin tehtävät, suojelu ja järjestyksen ylläpito, on jäänyt puutteelliseksi. Luulisi, että poliisin ensisijainen tehtävä on suojella juuri kaikkein haavoittuvaisimpia kansalaisia.

Jokainen on liikaa, mutta

Jokainen on liikaa, mutta ymmärtäessä tämän hetkisen yhteiskunnan yskän kansalaisten suuntaan joka peittää todella paljon muuta pahaa alleen, lasten seksuaalisista hyväksikäytöistä neljän viidestä ollessa edelleen kantasuomalaisten tekemiä... :-) -on kohtuullista että Poliisi vaikenee tässä edes jostain, josta ei ole täysin tietoinen kuin toki tällä hetkellä katsottuna kertoa tämän kuitenkin tietysti tarpeellisena julkisuuteen.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat