Puheenaihe

Jääkäreistä kirjoittanut lakimies saa kovaa kritiikkiä – "En millään tavoin halunnut vähätellä"

Ajatus siitä, että alunperin jääkäreiden käyttämät havutunnukset poistettaisiin puolustusvoimien symboliikasta on saanut lukuisat suomalaiset takajaloilleen. Kuvassa jääkäreitä itsenäisyyden aamunkoitossa.

Valkoisen Suomen symboleiden poistamista armeijan käytöstä ehdottanut Simo Ellilä on saanut vastaansa kovaa kritiikkiä.

Varatuomari Ellilä kirjoitti alunperin Helsingin Sanomien yleisönosastossa, että puolustusvoimien tulisi luopua vuoden 1918 sisällissodan aikana syntyneiden joukko-osastojen nimistä ja jo jääkäreiden käyttämistä kuusenhavutunnusta.

– Suomen puolustusvoimat on sisällissodan voittaneen armeijan seuraajayhteisö. Puolustusvoimat käyttää myös edelleen sisällissodan aikana syntyneitä joukko-osastojen nimiä ja valkoisen armeijan kuusenhavutunnusta, Ellilä muistuttaa.

Mielipidettä siteerattiin myös Etelä-Suomen Median lehdissä.

Ellilä kertoo, että hänen mielipidekirjoituksensa on lähtenyt laukalle erityisesti sosiaalisessa mediassa. 

– Se on saanut sellaisia muotoja, joita en ole itse missään tapauksessa halunnut tarkoittaa. Olen myös joutunut erilaisten vihapostien kohteeksi, Ellilä kertoo.

Omien sanojensa mukaan Ellilä on halunnut ainoastaan kiinnittää huomiota siihen, että puolustusvoimat on julkisyhteisö ja että sen käyttämien tunnusten tulisi nauttia yleistä arvostusta. 

– En ole mielestäni millään tavalla halunnut vähätellä jääkärien, sankarivainajien tai veteraanien henkilökohtaisia uhrauksia ja heidän panostaan Suomen itsenäisyyden säilyttämiseksi, Ellilä korostaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

"Havuja perkele!"

"Havuja perkele!"

Onkohan se joku sivari

Onkohan se joku sivari-kommari kun vetää kunnian miehet lokaan...?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat