Puheenaihe

Oulun seksuaalirikosepäilyt nostivat Juha Sipilässä inhon – "Turvapaikkajärjestelmä ei suojele rikollisia"

Juha Sipilä (kesk.)

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Oulun poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. Rikoksiin epäiltyjen on kerrottu olevan ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä.

Uusien epäiltyjen löytäminen kirvoittaa pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) tiukan lausunnon.

– Jo aiemmat teot alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä herättivät minussa syvän inhon tunteen. Ymmärrän täysin kansalaisten keskuudessa esiintyvän huolen ja järkytyksen, Sipilä myöntää.

Sipilä korostaa sitä, että jokaisen tänne tulevan on noudatettava Suomen lakeja ja kunnioitettava jokaisen ihmisen koskemattomuutta. 

– Tästä emme tingi tippaakaan. Rikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan oikeusvaltion periaatteiden mukaan. Vakavat rikokset vaikuttavat lisäksi kielteisesti pysyvän oleskeluluvan saamiseen, Sipilä muistuttaa.

– Turvapaikkajärjestelmän tehtävä on auttaa hädässä olevia, mutta rikollisia se ei voi suojella. Hallitus on muuttanut vuoden alusta lakia niin, että törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottaminen on helpompaa. 

Sipilän mukaan tänään julkisuuteen kerrottujen tapausten tutkinnasta ja tiedottamisesta vastaa poliisi. Pääministeri on keskustellut asiasta myös sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) kanssa. 

– Ajatuksemme ovat kaikkien näiden alaikäisten nuorten ja heidän perheidensä tukena näissä täysin epäinhimillisissä ja tuomittavissa teoissa. Tämänkaltaista väkivaltaisuutta ja piittaamattomuutta en voi ymmärtää, Sipilä paheksuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Oulun seksirikosepäilyissä lisää kiinniottoja – Poliisi vahvistaa yhden alaikäisen kuolleen11.1.2019 17.16
Seksuaalirikosten määrissä yli 16 prosentissa kasvu – raiskaukset lisääntyivät loppukesällä18.12.2018 09.20

Kommentit (14)

Kommentit

Kuitenkin halutaan maahan

Kuitenkin halutaan maahan lisää näitä,murhaajia raiskaajia,ym,ym rikollisia. Muka työperäisiä maahantulijoita,tulevat tänne paikkaamaan huutavaa työvoimapulaamme.Valtakunnassa 400 000 työtöntä ja kaikki asiat päin persettä.

Ja tälläistä on

Ja tälläistä on valitettavasti tulollaan lisää, jos maahan tulee punavihreä hallitus, vihreät ja vassarit vaatinevat höllennyksiä nykyisiin turvapaikkalakeihin, kun ovat arvostelleet koko ajan nykyisen hallituksen tekemiä tp-lakien kiristyksiä ja palautuskäytäntöjä, lisäksi osa näiden puolueiden edustajista ovat jopa myös vastustaneet kielteisen päätöksen saaneiden palautuksia. Eli vaarana on, että tilanne vaan eskaloituu, jos maastamme tehdään liian puoleensavetävä mitä tulee turvapaikkakäytäntöihin. Ja on turha sanoa, että Oulun järkyttävät tapahtumat olisivat vain kulttuurieroista johtuvia, tekijöillä on ollut nyt yli 3 vuotta aikaa sopeutua suomalaisiin lakeihin ja naisten koskemattomuuteen , mutta tulos on tämä, järkyttäviä nuoriin tyttöihin kohdistuvia törkeitä rikoksia kymmenittäin, kaikki tapaukset eivät varmaan ole tulleet vielä edes esille ja kumman hiljaa ovat olleet vihreiden ja vassareiden johtohenkilöt näistä kauheista rikoksista ? Miettikäähän mitä puolueita ei ehkä kannata äänestää keväällä.

Sipiläkin rupeaa heräämään.

Sipiläkin rupeaa heräämään. Toivottavasti nopeasti johonkn konkreettisiin toimiin ryhdytään. Tyhjät puheet riittävät jo!

No Juhahan se iski oikein

No Juhahan se iski oikein nyrkin pöytään taas, latoi oikein kovat sanat pöytään, jälleen! Voi mikä "vässykkä" meillä onkaan pääministerin? Voi kuinka vähällä järjellä tätä maata oikein johdetaankaan, näin on kansalaisilla oikeus kysyä!

Tuntuu todella oudolta että

Tuntuu todella oudolta että näitä tapauksia on näin paljon vain Oulussa mutta ei yhtään muualla. Mikä on totuus esim Helsingin osalta?

Oulussa on ihmisiä jotka

Oulussa on ihmisiä jotka kaivaa nämä Julkisuuteen. Junes Lokka ja Tiina Wiik. Muuten Oulu on niinkuin muutkin Suomen suuret kaupungit. Ja meno on ollut tällaista koko ajan, nyt vaan puhutaan raiskausaallosta koska raiskauksia joita on koko ajan ollut 7-14 alaikäisen raiskausta joka kuukausi pelkästään Oulussa tuotiin nyt vähemmistö tapauksista julkisuuteen.

Nyt on tullut esiin vain

Nyt on tullut esiin vain pieni osa, tätä on tapahtunut ympäri Suomen jo vuosia. Ruotsissahan peli on jo menetetty ja ei enää kiinnosta ketään.

Maamme tarina alkaa olemaan

Maamme tarina alkaa olemaan taputeltu. Paluuta mihinkään järjelliseen tilaan ei enää ole. Kiitos

Porvoossa vuonna 2018 on

Porvoossa vuonna 2018 on tapahtunut 11 raiskausta, mitään ei niistä puhuta. Alkaa ihmetyttää ovatko nekin samaa sarjaa. Kyllä tosiaan nämä tulijat rikastuttavat maatamme mutta ei todellakaan hyvällä tavalla. Tekojen raakuus kauhistuttaa.

Sipilä itse omakätisesti

Sipilä itse omakätisesti kutsui nämä vieraat suomeen, sitä ei kannata unohtaa vaikka kuinka puhuu paskaa.

Sipilän "partalapset" vain

Sipilän "partalapset" vain leikkivät ja keppostelevat...? Ei mulla muuta. Vaaleissa pitää vaikuttaa ja katsoa keitä äänestää....!

On järkyttävä kuulla juuri

On järkyttävä kuulla juuri nyt, että pelkkä Poliisi on selvittänyt nämä tapaukset avaten keskustelun enemmän Aarniolta tutumpaan tapaan yhden uhrin jo kuolleena... :-) - vilpittömin pahoitteluni, mutta jos ei ensimmäistäkään rikoilmoitusta ole tehty ja Presidentti Niinistön ja Sipilän oikeat puolustajat Poliisit ovat nämä tutkintojensa kautta löytäneet, en ikäväkseni usko ensimmäistäkään sanaa teidän vasemman pakin (Hallituksenne kolmannen Sisäministeri Mykkäsen) puhuessa jo kolmantena perättäisenä päivänä aivan eri asioista. Joukkueen vasen pakkihan on yleensä se jengin tyhmin jätkä, mikä väistämättä välittyy, oikean ratsastaessa juuri tällä hetkellä 95% kansalaisten luottamuksella, vihdoinkin kansalaisille tieodostettuna täysin perusteettomasti, heidän intressien ollessa täysin toinen kuin rikosten tutkinta. Putkassa voi istua kuka vain kielitaidoton tai koko tarina on täysin feikki, niin kuin Turun terroriteon maailmanlaajuisesti etsintäkuulutettu kansalaisille kerrottu Marokolainen, joka olikin jo Käräjäoikeudessa hänen henkilöllisyyttään vaadittuna sitten kumminkin maanne oma kansalainen. Täällä on nykyään maanne Pliitikoilla ja Poliisilla jutut kuin jossain Afrikassa sortoa harrastavassa maassa. Mikä näillä jutuilla tulee olemaan sitä maassanne, mikäli näiden uutisointi jätetään, niin kuin usein maassanne tapana niiden lähtöasetelmiin loppua niistä lähes poikkeuksetta kertomatta.

Hetken lööpeissä ja sitten

Hetken lööpeissä ja sitten keksitään uusia uutisia jostain muusta aiheesta. Hyshys ja hyvin menee.

On vaarana että mikäli

On vaarana että mikäli päättäjämme potevat jatkossakin tätä "kiimaa" raahata tänne "pakolaisia" voi bonuksena tulla vaikka ebola niin suvaitsevat pääsevät sanomaan että onhan se ebola suomalaisillakin ja "eihän se ole sinulta pois"?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat