Mainos: FH Invest

Rauhallista asumista keskustassa? Tupalinna mahdollistaa nämä kaksi toivettasi

Järvenpään keskustaan valmistui asuinkerrostalo rauhallisella kadulle palveluiden ääreen.

Tupalinna sijaitsee Järvenpään keskustassa Tuusulajärven kupeessa.

Mainos | Kävelykatu Jannen lähellä Järvenpään ydinkeskustassa sijaitsee Tupalantie, josta puuttuu tyystin läpikulkuliikenne. Tien keskivaiheilla oli aikaisemmin kaksikerroksinen, isoja remontteja kaivannut pienkerrostalo, mutta nyt sen paikalla kohoaa uusi uljas Tupalinna.

– Ostimme vanhan kerrostalon jokaisen huoneiston erikseen, puretutimme talon ja käynnistimme uuden rakennustyöt, kertaa porvoolaisen FH Invest Oy:n myyntijohtaja Catarina Helenius.

Kahdeksankerroksinen teräsbetonista valmistettu Asunto Oy Järvenpään Tupalinna seisoo omalla tontilla. Ylimmistä kerroksista aukeavat näkymät kaupunkiin ja läheiselle Tuusulanjärvelle.

– Talo oli muuttovalmis elokuun lopulla. Myymättä on vielä jonkin verran asuntoja, joista suurin osa on kolmioita.

Sijainti on keskeinen. Kävelykadun lisäksi lähellä on Prismakeskus kauppoineen ja ravintoloineen. Asemalle on noin puolen kilometrin matka.

Pihakansi ja muita mukavuuksia

Tupalinnan erikoisuutena on autohallin päällä oleva viihtyisä pihakansi, jossa on aikuisten puutarhakeinu sekä istutuksia ruukuissa.

– Keskellä kaupunkia on asukkaille kiva oleskelutila, Helenius kuvailee.

Autohallin päällä oleva pihakansi on asukkaiden käytössä.

Autoille on tarjolla 9 autotallipaikkaa, 11 autohallipaikkaa sekä 27 pistokepaikkaa. Jokaista vaihtoehtoa on vielä jäljellä. Pyörävarasto löytyy sekä alatasolta että pihakannelta. Pyöräpaikkoja on Järvenpään kaavamääräysten mukaisesti kolme asuntoa kohden.

– Huoneistoihin tuo avaruutta olohuoneen ja keittiön yhdistelmä. Oleskeluun on varattu neliöitä, makuuhuoneet ovat tarkoituksella pienempiä.

Vaaleissa keittiöissä on tummat laminaattitasot. Keittiöt toimitti Topi-keittiöt.

Asuinhuoneiden lattiat ovat tammilautaparkettia, kylpyhuoneessa ja saunassa on keraaminen klinkkerilaatta.

– Vakiovarusteisiin kuuluvat lasitetut parvekkeet, sälekaihtimet, valokuitunetti, kaapeli-tv sekä kaappien peilipintaiset liukuovet, Helenius sanoo.

Kylpyhuoneet ovat tilavia, sillä nykysäädösten mukaan niihin on päästävä rollaattorilla ja pyörätuolilla. Suihkukaappi lisää mukavuutta.

Viilennys ja lämpö katosta

Tupalinnan rakentajana toimi kotimainen FH Rakentajat eli viralliselta toiminimeltään Finnish Home Constructions Oy. Se on Etelä-Savon, Etelä-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson alueella toimiva rakennusalan yritys.

Tähän mennessä uuteen kerrostaloon on muuttanut etenkin vanhempia parikuntia, jotka ovat siirtyneet omakotitaloista vaivattomampaan asumismuotoon.

– Talo sopii myös nuorille pariskunnille ja lapsiperheille, jotka haluavat asua keskustassa palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä, Helenius huomauttaa.

Kerrostaloon omakotitalosta muuttavia saattaa mietityttää asumisen rauhallisuus.

– Rakentaminen on nykyään varsin säädeltyä, ja äänieritykset on tehtävä hyvin. Esimerkiksi naapuriasentojen vesihanojen ja viemäreiden äänet eivät kuulu toisiin huoneistoihin.

Tupalinnan sijainti on erinomainen: lähellä palveluja mutta silti omassa rauhassaan.

Asumismukavuutta lisää kattoon huomaamattomasti asennettu vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, jota voi käyttää myös viilennykseen.

– Jokaisessa huoneessa on kytkin, jolla pystyy säätämään mieleisensä huonekohtaisen lämmön sekä ilmanvaihdon voimakkuuden.

Tutustu lisää vapaana oleviin Tupalinnan vaihtoehtoihin tästä!

Tutustu FH Asuntojen tarjoamiin muihin kohteisiin tästä.

FH Asunnot on vuonna 2020 julkaistu tuotemerkki, joka kattaa FH Invest Oy:n ja FH Rakentajien toiminnan. Se myy FH Investin rakennuttamia kerros- ja rivitalokohteita.

Vuonna 2007 perustettu rakennuttajayritys FH Invest on Viskarin suvun perheyritys, jonka pääomistajat ovat mikkeliläiset Mikko Viskari ja Jussi-Pekka Viskari. Hallituksen puheenjohtajana toimii yrityksen perustaja Antti Viskari.

Yritys on laajentunut Itä-Suomesta ja Kymenlaaksosta Uudellemaalle ja rakennuttanut tai rakentanut noin 100 kerros- ja rivitaloyhtiötä.

Uudellamaalla rakennuskohteita on Porvoon ohella Järvenpäässä ja Hyvinkäällä, mutta tarkoitus on laajentaa toimintaa erityisesti pääkaupunkiseudulle.

Liikevaihto oli noin 50 miljoonaa euroa vuonna 2019.