Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Jos konepajalla tai tehtaassa menee laite rikki, keravalainen CNC Maint-Tech on paikalla vähintään kahdeksassa tunnissa, yleensä kuitenkin 2–4 tunnissa. Nopeus on se, josta asiakkaat pitävät. Keuken kanssa yritys on miettinyt kärkeä kansainvälisille markkinoille laajentamisesta.

CNC Maint-Techin Pertti Heikkinen ja Timo Silvennoinen ovat tehneet liiketoiminnassa uusia avauksia tarjoamalla asiakkaille energiatehokkuuspalveluja, kuten ilmalämpöpumppuja ja aurinkopaneelijärjestelmiä. Näiden asentaminen ja huolto ovat lisäpalvelua asiakkaalle, joka haluaa saada kaiken ylläpidon samasta numerosta.

Mainos | CNC Maint-Tech Oy:n missio on pitää asiakkaiden koneet ja laitteet kunnossa. Ei vain asiakkaiden tuotannon sujumiseksi, vaan että tuotantoa ja valmistusta saataisiin pidettyä Suomessa.

– Tällä hetkellä työstämme 65 prosenttia on vikakorjauksia eli sitä tulipalon sammuttamista. Kuitenkin me pystymme osoittamaan, että laitteiden hyvällä huollolla ja ennakoinnilla asiakas saa monenlaista hyötyä. Rahallista ja toiminnallista, sanoo CNC Main-Techin toimitusjohtaja Timo Silvennoinen.

– Ennakointiin kuuluvat lain edellyttämät vuosittaiset ennakkohuollot ja turvatarkastukset. Kaikki asiakkaat eivät ole vielä lakimuutoksesta tietoisia ja meidän tehtävänämme onkin ohjata asiakkaamme kokonaan uuteen kulttuuriin ja toimintatapaan. Se ei tapahdu ihan hetkessä, mutta ainakin olemme matkalla sinne.

Laitteiden ja koneiden huoltamisen lisäksi yrityksen palveluihin kuuluu paljon asiantuntijatyötä työturvallisuussuunnitelmien tekemisestä koneiden ja laitteiden suojaukseen ja modernisointiin.

– Koneiden ja laitteiden modernisoinnilla saadaan kolmasosalla uuden kustannuksista 25 vuotta lisää käyttöikää. Se jos mikä on kestävää kehitystä. Kone saa uuden sydämen ja uudet aivot, ja lisäksi lupauksen varaosien saatavuudesta koko uuden elämän ajaksi.

Henkilöstön omistama

CNC Maint-Tech Oy:n taustalla on teknologiajätti ABB, joka päätti luopua konepajakoneiden kunnossapitotoiminnasta 10 vuotta sitten. Ruoriin tarttuivat silloin Timo Silvennoinen ja Pertti Heikkinen, jotka ovat edelleen yrityksen pääomistajat.

– Mukaan tuli silloin 12 työntekijää ja nyt meitä on 23. Alusta asti työntekijät ovat päässeet omistamaan yritystä. Se on meidän tapamme sitouttaa. Kaikki tekevät näin työtä yhdessä ja yhteisen hyvän eteen, kertoo Pertti Heikkinen.

Omistajakaksikon mukaan ala on hyvin henkilöitynyttä ja siksi olikin aikanaan helppo saada asiakkaat mukaan uuteen yritykseen.

– Asiakkaamme ostavat osaamista, palvelunopeutta ja luottamusta. He eivät osta palvelua joltain tietyltä logolta haalareissa, vaan ihmiseltä ja asiantuntijalta, jonka he tuntevat ja tietävät.

Rekrytoinnin kannalta CNC Maint-Tech on samassa tilanteessa, kuin koko kone- ja metalliala. Osaavia tekijöitä ei ole helppo saada.

– Yksi hyvä ratkaisu on ollut oppisopimuskoulutus. Näin me pystymme pitämään myös sellaista osaamista talossa, jota ei enää oppilaitoksissa jaeta. Meillä on paljon sellaista osaamista ja tietoa, joka on vaarassa kadota kokonaan ilman hyvää suunnitelmaa, Heikkinen sanoo.

Yhdellä kärjellä maailmalle

Neljä vuotta sitten CNC Maint-Tech sai puhelun Keukelta. Siitä lähti käyntiin monta hyvää kehityshanketta kansainvälistymissuunnitelmia ja Kasvu Openia myöten.

– Me teemme jo nyt kansainvälisille asiakkaillemme jonkin verran keikkaa Suomen ulkopuolelle, kuten Ruotsiin, Venäjälle, Baltian maihin ja Kiinaan. Keuken kanssa lähdimme miettimään, mikä olisi se kärki tai tuote, jolla voisimme tehdä isompia avauksia kansainvälisille markkinoille, Timo Silvennoinen kertoo.

Laitesiirrot ovat yrityksen yksi palvelu ja erityisesti rahapajoista on hyviä referenssejä. Siitä muotoutui myös kansainvälisille markkinoille ja erityisesti Kaukoitään suunnattu avainpalvelu.

– Me osaamme huoltaa, siirtää ja modernisoida rahapajoja. Meidän näkökulmasta käteinen raha voi olla historiaa, mutta on todella paljon maita, joissa käteinen raha on edelleen ainoa tapa maksaa.

Kaksikko kiersi pari vuotta sitten saksalaisilla messuilla asiakkaita läpi. Nyt on aika hioa suunnitelmat valmiiksi ja parhaillaan odotellaan myös ensimmäisiä päätöksiä kaukoidästä.

– Keuken kautta olemme saaneet ELY:ltä myös kehittämisrahaa kansainvälistymissuunnitelman tekemiseen. Keuke on meille tärkeä yhteistyökumppani kehittämisessä ja kasvussa.

Haluatko sinäkin kehittää ja kasvattaa yritystäsi? Ota yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen keuke@keuke.fi, puhelin 050 341 3210.

Keuke on paikallinen kehittämisyhtiö, joka auttaa keskiuusmaalaisia yrityksiä kehittymään ja kasvamaan Järvenpään, Karkkilan, Keravan, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan alueilla. Neuvomme ammattitaidolla kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajan vaihdoksissa.

www.keuke.fi

Facebook

LinkedIn

YouTube