Veneilykaudella sattuu ja tapahtuu - lue vahinkotarkastajan vinkit turvalliseen veneilyyn

Kesä ja veneilykausi on täällä - kauden alussa on hyvä tarkistaa perusasiat. Veneilykauden aloitus näkyy myös vakuutusyhtiöissä ja joillekin ensimmäiset vahingot sattuvat jo ennen kuin veneet saadaan edes vesille. Tässä vahinkotarkastajan vinkit onnistuneen veneilykauden alkuun.

Mainos | - Keväällä on hyvä antaa katsastajan käydä vene läpi. Katsastaja tarkistaa veneeseen kuuluvat asiat, että ne ovat asianmukaisessa kunnossa. Tämä on puolin ja toisin hyvä läpikäynti, kertoo LähiTapiola Uusimaan vahinkotarkastaja Ville Mäki.

Katsastajat huomaavat usein asioita, joita veneen omistaja ei välttämättä osaa panna merkille. Katsastuksesta saa myös vakuutusmaksualennusta LähiTapiolan venevakuutuksesta.

Ennen vesille laskua voi tapahtua jo ensimmäiset vahingot

- Kun perämoottoriveneitä kuljetetaan trailerin päällä kannattaa varmistaa veneen hyvä kiinnitys traileriin. Kaikista paras ohje on kuitenkin, että hiljaa hyvä tulee. Vähän vauhtia ottamalla pois tekemisestä niin vahinkojakaan ei tapahdu niin helposti, neuvoo Mäki.

Muista ennen veneen vesille laskua tarkistaa:

- rungon läpievientien ja perävetolaiteen kaapeliläpivientien ja venttiilien kunto ja tiiviys

- perämoottorin kiristysruuvien, pulttien ja moottorilukon kireys valmistajan ohjeiden mukaan

- nestekaasuletkujen tiiviys ja tarvittaessa vaihda letkut

- vetolaiteen öljyt ja öljypropun kiinnitys

- pilssipumpun toiminta

- polttoaineen riittävyys ja tuoreus

- veneen pohjapropun kiinnitys

Vakuutukset kuntoon

Hoida veneesi vakuutusturva kuntoon LähiTapiolan venevakuutuksella, niin pääset vesille ilman huolia. Vakuutus turvaa veneesi sekä sen varusteet ja on voimassa ympäri vuoden. LähiTapiolan venevakuutuksista löydät sinun veneellesi sopivan vakuutuksen, oli juttusi purjehdus tai moottoriveneily.

- Pohtiessa riittävää vakuutusturvaa ja oikeaa vakuutusmäärää, kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä LähiTapiola Uusimaan asiantuntijoihin. Heiltä saat hyvät speksit asiaan, vinkkaa Mäki.

Lue lisää venevakuutuksista ja pyydä tarjous täältä.

LähiTapiola Uusimaa on paikallinen vakuutusyhtiö ja osa LähiTapiola-ryhmää.

Tutustu LähiTapiola Uusimaahan tästä.

Lue lisää