Ruotsissa koronaan kuolleita jo 1 400, testausta aiotaan lisätä huomattavasti

Terveysministeri Lena Hallengrenin mukaan tarkoituksena on nostaa kapasiteettia jopa 100 000 testiin viikossa. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT-AFP

Ruotsissa koronaviruksen takia kuolleiden määrä on noussut 1 400:aan. Viimeisen vuorokauden aikana uusia kuolemia raportoitiin 67.

Koronatartuntoja maailmalla seuraavan Worldometer-sivuston mukaan Ruotsissa on koronaan kuolleita nyt miljoonaa asukasta kohden 139. Suomessa vastaava suhdeluku on 14.

Uusia koronatartuntoja todettiin vuorokaudessa 676. Kaikkiaan Ruotsissa on varmistunut yli 13 200 tartuntaa.

Ruotsi lisää lähiviikkoina huomattavasti koronatestausta. Terveysministeri Lena Hallengrenin mukaan tarkoituksena on nostaa kapasiteettia jopa 100 000 testiin viikossa. Tähän mennessä noin 75 000 ihmistä on testattu Ruotsissa koronan varalta.

Alkuvaiheessa lisäkapasiteettia aiotaan käyttää erityisesti yhteiskunnan välttämättömissä tehtävissä työskentelevien ihmisten, kuten terveydenhuollon henkilökunnan ja pelastushenkilöstön testaamiseen koronatartunnan varalta. Vasta-ainetestejä ei vielä aloiteta.

– Emme ole vielä siinä pisteessä, millään maalla ei ole hyviä testejä. Toivottavasti siihen päästään kuitenkin lähitulevaisuudessa, sanoi Ruotsin kansanterveyslaitoksen johtaja Johan Carlson.

Ruotsi ei ole ryhtynyt yhtä tiukkoihin rajoitustoimiin koronaa vastaan kuin esimerkiksi Suomi ja useat muut Euroopan maat.

Koronakuolemien määrä nousi Britanniassa yli 14 000:n

Britanniassa koronaan on kuollut reilusti yli 14 000 ihmistä, kertoo maan terveysministeriö. Ministeriön julkaisemat perjantaiset luvut kuvaavat sairaaloissa koronaan kuolleiden määrää.

Edellisen vuorokauden aikana koronakuolemien määrä nousi 847 tapauksella. Nousua oli hieman edeltävää päivää vähemmän, jolloin ilmoitettiin 861 uudesta kuolemasta.

Yhteensä maassa on kuollut koronan vuoksi 14 576 ihmistä. Väkilukuun suhteutettuna Britanniassa on kuollut koronatartuntoja maailmalla seuraavan Worldometer -sivuston mukaan 215 ihmistä miljoonaa asukasta kohden.

Varmistettujen koronatartuntojen määrä nousi edellisen vuorokauden aikana noin 5 600:lla. Maassa on kirjattu tartuntoja lähes 109 000.

Khan: "Julkisen liikenteen sankareita on suojeltava"

Maan pääkaupungissa Lontoossa on jouduttu tuoreeltaan lisäämään turvaohjeistuksia linja-autoissa. Uusiin säädöksiin päädyttiin, koska jo 20 bussikuskia on kuollut koronan vuoksi.

Lontoon pormestari Sadiq Khan kertoi Twitterissä , että hänen sydämensä särkyy Lontoon bussikuskien kohtalon vuoksi. Hän lisäsi, että kyse olisi voinut olla hänen omasta isästään tai hänen isänsä ystävistä. Khanin isä oli linja-auton kuljettaja.

Sen jälkeen, kun maanlaajuisista liikkumisrajoituksista ilmoitettiin viime kuussa, ovat matkustajamäärät pudonneet pääkaupungin busseissa jopa 85 prosentilla. Tästä huolimatta Lontoossa pyöritetään yhä bussi- ja junaliikennettä tärkeissä työtehtävissä olevien kulun mahdollistamiseksi.

Välimerellä tuhansia pelastaneet järjestöt pistivät yhteistyön poikki

Tuhansia pakolaisia Välimeren alueella yhteistyössä pelastaneet ranskalaisjärjestöt ovat päättäneet lopettaa yhteisen toimintansa. Lääkärit ilman rajoja ja SOS Mediterranee kertoivat tänään, ettei meripelastustehtäviä voitu enää jatkaa koronaan liittyvän erimielisyyden vuoksi.

Järjestöt eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä, miten toimia sen jälkeen, kun pandemia sulki Euroopan satamia ja rajoja. Lääkärit ilman rajoja olisi halunnut jatkaa pelastustoimintaa, mutta SOS Mediterraneen mielestä se olisi ollut liian vaarallista.

Viime aikoina järjestöt tekivät pelastusoperaatioita Ocean Viking -aluksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Pelastuslaitoksella oli täydet kädet maanantaisen myrskyn kanssa – yhteensä 39 vahingontorjuntatehtävää
 2. Rykmentinpuiston portille avataan vähäpäästöinen huoltoasema – "Halusimme, ettei fossiilista dieseliä enää ole"
 3. Näköislehdessä tänään: Se ei ollut HIV, eikä se ollut borrelioosi, sen aiheutti paarma – Antti Kuparinen joutui kokemaan pureman rajut seuraukset
 4. Kova tuuli teki tuhojaan Keski-Uudellamaalla: rivitalon katto repeytyi irti ja puita kaatui
 5. Kerava sulki pysäköintialueen Asemansillan Nesteen vieressä – taustalla erilaisia ongelmia: "Siellä kaupiteltiin jotakin"
 6. "Painissa rakkainta on menestyminen, raskainta ainainen rahattomuus" – Jere Heinon yliopistofinaalit jättistadionilla vaihtuivat harjoitteluun kotikaupungissa Porissa
 7. Mökit kävivät kaupaksi kesäkuussa: suurissa mökkikunnissa lähes 75 prosenttia enemmän kauppoja
 8. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 9. EU-yhteistyö poisti markkinoilta viime vuonna yli 2 200 vaarallista tuotetta – Kaikki vaaralliseksi todetut tuotteet haettavissa päivittyvästä verkkopalvelusta
 10. Heinäkuussa ollut jo yli 7 000 matkustajan päiviä – Normaalina lomakautena Helsinki–Vantaan läpi kulkee 70 000 matkustajaa päivässä
 11. Kesä on erinomaista aikaa hakea töitä – Näillä 10 alalla on nyt eniten paikkoja auki
 12. Trump arvosteli nimenvaihtoa harkitsevia seuroja – piikitteli aiemmin NASCAR-sarjan ainoaa tummaihoista kuljettajaa
 13. "Paras näyttö on saatu siitä, että kamerat ja kuuntelulaitteet ovat olleet kerhotilojen sisäpuolella" – Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajan suojelu kertoo tiukasta hierarkiasta
 14. Yhdysvallat harkitsee TikTok-sovelluksen kieltämistä, sanoo ulkoministeri Pompeo
 15. Finnwatch: SUP-lautojen vastuullisuus ei vakuuta – Kolme brändiä erottui selvityksessä edukseen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Ahjontorin K-Market Keravalla ryöstettiin – poliisi kaipaa yleisön apua
 2. Kova tuuli teki tuhojaan Keski-Uudellamaalla: rivitalon katto repeytyi irti ja puita kaatui
 3. Kuljettaja menetti auton hallinnan Tuusulan Hämeentiellä – törmäsi liikennemerkkiin ja ajautui vastaantulevien kaistalle
 4. Keravan Prisman pahoinpitely on aiheuttanut "tunteikasta kirjoittelua sosiaalisessa mediassa"
 5. Nuorimmillaan 11–vuotiaaseen tyttöön kohdistuneet seksuaalirikokset käsiteltiin hovioikeudessa – molemmat valitukset hylättiin
 6. Nuori ajoi mopoautolla pylvääseen Järvenpäässä
 7. Henkilö: Raju polvivamma päätti järvenpääläisen Heli Takon, 21, kilpavoimistelu-uran – tie vei huipulle pukusuunnittelijaksi ja Nasan fyysikoksi: "Tekisin tätä ilmaiseksikin"
 8. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 9. Kerava sulki pysäköintialueen Asemansillan Nesteen vieressä – taustalla erilaisia ongelmia: "Siellä kaupiteltiin jotakin"
 10. Näköislehdessä tänään: Jukka Ylitalon autokokoelman arvo jo satojatuhansia – "Ensisijaisesti ostan näitä kiinnostuksen takia"
 11. Ravintola Sesonki lopettaa Järvenpäässä – "Joskus luopuminen on ainoa moraalisesti oikea ratkaisu"
 12. THL: Risteilyillä useita tilanteita, joissa matkustajat altistuneet koronavirukselle – kaksi perhettä Silja Europan Tallinnan-risteilyltä asetettu karanteeniin
 13. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 14. Pelastuslaitoksella oli täydet kädet maanantaisen myrskyn kanssa – yhteensä 39 vahingontorjuntatehtävää
 15. Tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut – miesjoukko piinaa huoltoaseman asiakkaita ja Järvenpään kaupungintalo puretaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.