Mies putosi savupiipusta yli 20 metrin matkan Tampereella – pelastettiin kellarin nuohousluukun kautta

STT

Pelastuslaitos pelasti myöhään maanantai-iltana savupiippuun pudonneen miehen Tampereen keskustassa.

Mies oli pudonnut Aleksanterinkadulla seitsenkerroksisen kerrostalon kauan sitten käytöstä poistettuun keskuslämmityspiippuun. Pelastuslaitos sai paikannettua hänet talon kellarikerrokseen, jonne piippu päättyi.

– Siellä oli kattilahuoneen yhdyshormi, sellainen mitä nyt on näissä vanhoissa taloissa. Hakkasimme moukareilla nuohousluukun yli puolet isommaksi, jotta saatiin tilaa ja henkilö ulos, kertoi palomestari Johannes Valkama STT:lle.

Mies oli mennyt piippuun talon katolta ja pudonnut arviolta 25 metrin matkan. Tiedossa ei ole, miten hän oli piippuun päätynyt.

– Siitä ei ole selkeää varmuutta, mutta hänellä ei ollut tarkoitus pudota, Valkama kertoi.

Ensiarvion mukaan mies oli vakavasti loukkaantunut, mutta hän oli olosuhteisiin nähden puhekykyinen. Hän oli pudonnut jalat edellä.

– Se piippu on noin puoli metriä kertaa puoli metriä eli aika pieni. Ei ollut varmaan ihan vapaapudotuksella mennyt koko matkaa.

Hälytyksen tapauksesta oli tehnyt ulkopuolinen henkilö ennen kello yhtätoista illalla, mutta lopulta myös mies soitti itse piipusta hätäkeskukseen. Palomestari Valkamakin oli keskustellut puhelimitse piipussa olevan miehen kanssa.

Miehen oleskelu piipussa kesti yhteensä 50–55 minuuttia ennen kuin hänet saatiin pois. Hän oli tajuissaan koko ajan.

– Hyvä että päättyi onnellisesti. Yllättävää että saatiin niinkin nopeasti pois, odotusarvo oli että menee kauemminkin kun oli epämääräistä määrittää, että mistä ääni kuului, Valkama sanoi.

Valkama muistaa uraltaan yhden vastaavanlaisen tapauksen, josta on lähes 40 vuotta. Silloin piippu ei kuitenkaan ollut läheskään näin korkea.

– Ei näitä onneksi kovin usein tule.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"
 2. Meidän Festivaalin liput lähes loppuunmyyty – päätöspäivänä ohjelmassa myös ulkomaalaisvahvistuksia
 3. Ruukiin hankittiin uimakopit, pöytäryhmä ja kuntoilulaitteet – toivelistalle jäi laituri
 4. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 5. Entinen Alkon myymälärakennus 1950-luvulta muuttui asunnoiksi Keravalla – "Alkuperäisiä elementtejä säilytetty niin paljon kuin mahdollista"
 6. Pääkirjoitus: Matkailu piristyy taas pikkuhiljaa
 7. Kulmuni, Kaikkonen ja Vanhanen kesäkiertueella Järvenpäässä: "Jos keskusta hoitaa oman osansa kriisissä hyvin, niin tehtävä on täytetty"
 8. Kimppa-asuminen: Ronja Paani muutti keskellä pimeintä talvea pieneen kylään etsimään itseään – seurasimme puoli vuotta, miten elämä maalla sujuu
 9. Suomalaisgolffarit palasivat ruosteisesti Euroopan-kiertueen kisatauolta
 10. Pirjo Leimusen kolumni: Järvenpää ei ole Porvoo
 11. Suomen pöytätenniksen ykköspelaajan Benedek Olahin erinomainen alkuvuosi vaihtui totaaliseen epätietoisuuteen
 12. Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä
 13. Kirkes-kirjastojen kirjavinkit
 14. Thaimaalaisten marjanpoimijoiden Suomeen päästäminen lykkääntyy jälleen Thaimaassa
 15. Vasemmistoliitto ja RKP samoilla linjoilla Marinin kanssa työllisyystoimien aikataulusta – päätöksillä aikaa loppuvuoteen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Salama iski viiteen taloon Järvenpäässä – "Reikiä sisäkatossa asti"
 2. Pelastuslaitoksella kiinnostava tehtävä Järvenpäässä – heinäpaali oli päätynyt Keravanjokeen lähelle patoa: "Vastaavaa ei ole tapahtunut 40 vuoteen"
 3. OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"
 4. Järvenpää Soi -festareiden artistikokoonpano muuttui – walestähti ei pääse maahan koronan vuoksi
 5. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 6. Kova tuuli teki tuhojaan Keski-Uudellamaalla: rivitalon katto repeytyi irti ja puita kaatui
 7. Ostajat palasivat kirpputoreille
 8. Meidän Festivaalin liput lähes loppuunmyyty – päätöspäivänä ohjelmassa myös ulkomaalaisvahvistuksia
 9. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 10. Pelastuslaitoksella oli täydet kädet maanantaisen myrskyn kanssa – yhteensä 39 vahingontorjuntatehtävää
 11. Kansainvälisen ketjun kanaravintola avautui Järvenpään keskustaan – Chitir Chicken toimii noin 10:ssä eri maassa: "Uusia paikkoja etsitään Suomesta koko ajan"
 12. Entinen Alkon myymälärakennus 1950-luvulta muuttui asunnoiksi Keravalla – "Alkuperäisiä elementtejä säilytetty niin paljon kuin mahdollista"
 13. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 14. Arman Alizadia kuvattiin Pietolan grillillä – tv-julkisuus valuu hukkaan tulipalon vuoksi
 15. Keusoten alueella ei uusia koronatartuntoja

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.