Päivitä puhelimesi 112 Suomi -sovellus nyt, niin saat jatkossa myös viranomaistiedotteita

Käyttäjien tulee päivittää sovellus, jotta kaikki sen uudet ominaisuudet tulevat heti käyttöön. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Hätäkeskuslaitoksen 112 Suomi -sovellukseen on lisätty uusi viranomaistiedoteominaisuus. Käyttäjien tulee päivittää sovellus, jotta kaikki sen uudet ominaisuudet tulevat heti käyttöön.

Viranomaistiedotteella tarkoitetaan poikkeuksellisiin tilanteisiin, hälytystehtäviin, harjoituksiin tai olosuhteisiin liittyviä ohjeita ja viestejä. Tällaisia tapauksia voivat olla erilaiset laajamittaiset tilanteet, joissa tietyn alueen asukkaita on syytä ohjata tiettyyn toimintaan.

Tiedotteet voivat koskea lisäksi kadonneita henkilöitä kuten lapsia tai dementikkoja rajatulla alueella. Viestin voi saada myös erilaisista viranomaisten harjoituksista tai hätärakettien ampumisharjoituksista.

Sovelluksen avulla pyritään jatkossa vähentämään epätietoisuutta, huhuja ja niiden myötä turhia yhteydenottoja hätänumeroon, tai opastetaan ihmisiä toimimaan oikein.

Koronaepidemia vaikutti sovelluksen kehittämiseen kiireellisesti

Uusi ominaisuus kehitettiin nopeasti käyttöön, jotta se palvelisi tarvittaessa poikkeusoloihin ja koronaepidemiaan liittyvää tiedottamista.

Viranomaistiedotteita voidaan julkaista kaikille sovelluksen käyttäjille tai vain käyttäjille rajatulla maantieteellisellä alueella. Käyttäjä voi valita sovelluksen kieleksi suomen tai ruotsin.

Puhelinten omat käyttöjärjestelmät saattavat toisinaan rajoittaa viranomaistiedotteiden läpituloa. Näin voi tapahtua esimerkiksi silloin, jos puhelin on virransäästötilassa, paikannus ei ole jostain syystä onnistunut tai ilmoitusten määrää on rajoitettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"
 2. Meidän Festivaalin liput lähes loppuunmyyty – päätöspäivänä ohjelmassa myös ulkomaalaisvahvistuksia
 3. Ruukiin hankittiin uimakopit, pöytäryhmä ja kuntoilulaitteet – toivelistalle jäi laituri
 4. Entinen Alkon myymälärakennus 1950-luvulta muuttui asunnoiksi Keravalla – "Alkuperäisiä elementtejä säilytetty niin paljon kuin mahdollista"
 5. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 6. Thaimaalaisten marjanpoimijoiden Suomeen päästäminen lykkääntyy jälleen Thaimaassa
 7. Vasemmistoliitto ja RKP samoilla linjoilla Marinin kanssa työllisyystoimien aikataulusta – päätöksillä aikaa loppuvuoteen
 8. Korkein oikeus: New Yorkin syyttäjällä on oikeus saada Trumpin talous- ja verotiedot käyttöönsä
 9. Media kyseenalaisti iän vaikutuksen Räikkösen vauhtiin – Jäämies latasi takaisin
 10. Ministeriö esittää suojavarusteiden hankkimista 100 miljoonalla eurolla
 11. Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?
 12. Ruotsissa 18 uutta koronaan liittyvää kuolemaa – koronaepidemian uhkataso on yhä korkea
 13. Kiinni otettuun kohdistunut väkivalta Lahden poliisiaseman putkassa johti syytteisiin – poliisi ja kaksi vartijaa pidätetty virasta
 14. Lukijalta: Poliisiasema ei lisäisi vaan vähentäisi poliisien määrää
 15. Sinilevätilanne jatkuu rauhallisena sekä sisävesillä että merialueilla

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Salama iski viiteen taloon Järvenpäässä – "Reikiä sisäkatossa asti"
 2. Pelastuslaitoksella kiinnostava tehtävä Järvenpäässä – heinäpaali oli päätynyt Keravanjokeen lähelle patoa: "Vastaavaa ei ole tapahtunut 40 vuoteen"
 3. OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"
 4. Järvenpää Soi -festareiden artistikokoonpano muuttui – walestähti ei pääse maahan koronan vuoksi
 5. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 6. Kova tuuli teki tuhojaan Keski-Uudellamaalla: rivitalon katto repeytyi irti ja puita kaatui
 7. Ostajat palasivat kirpputoreille
 8. Pelastuslaitoksella oli täydet kädet maanantaisen myrskyn kanssa – yhteensä 39 vahingontorjuntatehtävää
 9. Meidän Festivaalin liput lähes loppuunmyyty – päätöspäivänä ohjelmassa myös ulkomaalaisvahvistuksia
 10. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 11. Kansainvälisen ketjun kanaravintola avautui Järvenpään keskustaan – Chitir Chicken toimii noin 10:ssä eri maassa: "Uusia paikkoja etsitään Suomesta koko ajan"
 12. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 13. Keusoten alueella ei uusia koronatartuntoja
 14. Nuorimmillaan 11–vuotiaaseen tyttöön kohdistuneet seksuaalirikokset käsiteltiin hovioikeudessa – molemmat valitukset hylättiin
 15. Arman Alizadia kuvattiin Pietolan grillillä – tv-julkisuus valuu hukkaan tulipalon vuoksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.