Eduskunnassa työskentelevällä on havaittu koronavirustartunta – mahdollisesti altistuneiden joukossa ei ole kansanedustajia

Tartunnan saaneen kanssa työtä tehneet ovat poistuneet eduskunnasta siksi aikaa, että mahdolliset jatkotartunnat voidaan sulkea pois. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Eduskunnassa työskentelevällä ihmisellä on havaittu koronavirustartunta, eduskunnan tiedotuksesta kerrotaan. Kyseisen ihmisen kanssa työtä tehneet ovat poistuneet eduskunnasta siksi aikaa, että mahdolliset jatkotartunnat voidaan sulkea pois.

– Kysymys ei ole isosta joukosta ihmisiä, jotka olisivat edes teoriassa voineet olla hänen (sairastuneen) seurassaan tai yhteydessä häneen siten, että virus olisi voinut levitä. Heissä ei ole kansanedustajia, sen voin sanoa, kertoo hallintojohtaja Pertti Rauhio.

Tarkkaa mahdollisesti altistuneiden määrää Rauhio ei halua sanoa siksi, ettei heidän tai sairastuneen henkilöllisyyttä voisi päätellä.

Rauhion mukaan tartunnan saanut huomasi oireet viikon alussa, ja tartunnan löytäneen testin tulos tuli tänään. Sairastunut ei ole ollut oireisena töissä.

– Tässä on sellainen onni, että on ollut viikonloppu alla, eli se todennäköisyys, että hän olisi tullut tartuttavana tänne taloon, on aika pieni. Mutta kaikki varotoimenpiteet tehdään silti kaavan mukaan, vaikka riskit olisivat pienet.

Jäljitystä ja tarkkailua

Tartuntaketjun jäljittäminen on aloitettu. Jäljittämisessä sairastunut Rauhion mukaan istahtaa alas ja käy terveysviranomaisten neuvojen mukaan läpi sen, keitä on tavannut ja missä käynyt sinä aikana, kun riski tartunnan leviämiselle on nykytiedon valossa ollut. Sen perusteella arvioidaan, keihin otetaan yhteyttä ja ketkä testataan tartunnan varalta.

Eduskunnan työterveyshuolto ja julkinen terveydenhuolto seuraavat tartunnan saaneen vointia. Hän potee tällä hetkellä tautia kotonaan.

– Ei ole siitä kysymys, että vointi olisi erittäin huono. Senhän me tiedämme, että tämä on kuitenkin kamala tauti, ja seuraamme, ettei tilanne pahene, Rauhio kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jere Karalahti hurahti crossfitiin – edessä kisat liveyleisön edessä: "Olen ikuinen mustangi-villihevonen"
 2. Järvenpää Soi täytti Rantapuiston musiikin ystävistä: "Haluamme uskoa, että ihmiset tulevat terveinä paikalle ja ymmärtävät pitää turvavälit muuhun festarikansaan"
 3. Tuusulan minikirkko ihastuttaa asuntomessuilla – myös miniversiossa vierailevat papit vuoropäivinä
 4. "Pääministeri Sanna Marinin hääjuhlan kuvaaminen oli suuri kunnia"  – järvenpääläinen Amanda Lehtola nautti Kesärannan kauneudesta
 5. PKKU haastaa JäPSin Keski-Uudenmaan Derbyssä lauantaina – "On luvassa kuuma ilma jo valmiiksi, ja jos ei niin luvassa on ainakin kuuma peli"
 6. Joensuu oli Superpesiksessä Mailoista vahvempi – KPL:n Jere Dahlström ylitti 1 400 kotiutuksen rajan
 7. Järvenpäässä liikenneonnettomuus – henkilöauto törmäsi valaisinpylvääseen
 8. Pääkirjoitus: Koronatesteihin päästävä nopeasti
 9. Hellelukemat paukkuivat perjantaina maan länsiosissa, lauantaiksikin luvassa lämpöä
 10. Järvenpää Soi -festivaali on myyty loppuun – kerää tänä vuonna 10 000 kävijää
 11. Marjastus: Suomen marjametsissä on paljon muutakin maistettavaa kuin mustikka – Kokenut marjastaja Päivi Hokkanen kehottaa ottamaan metsään muun muassa kumisaappaat, ensiapuvälineet ja vesipullon
 12. Etätyöhön tulisi olla lakisääteinen oikeus, toimihenkilöliitto Erto ehdottaa
 13. Hannu-Pekka Laihon kolumni: Muutkin hyötyvät messuista
 14. Matkustajakone suistui kiitotieltä ja katkesi kahtia Intiassa – ainakin 16 kuollut, kymmeniä loukkaantunut
 15. Bukarestista saapuneet ohjattiin suoraan koronatestiin Helsinki-Vantaalla – Testistä voi yhä kieltäytyä, mutta tulevaisuudessa viranomaiset voivat määrätä matkustajia menemään suoraan testiin

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Ulosajo Nahkelantiellä – toinen kaista hetken pois pelistä
 2. Henkilöauto paloi "rangaksi" yöllä Keravalla – tuli uhkasi tarttua myös asuntoautoon
 3. Kolme autoa kolaroi Mäntsälässä – kuljettajat vietiin kaikki sairaalaan
 4. Perhelä-hanke nytkähtää eteenpäin – rakennuslupaa voi hakea nyt elokuussa
 5. Järvenpään kaupunkifestivaalin lauantain liput myytiin loppuun
 6. Tuusulan bussikatoksia elävöitetään vanhoilla kuvilla – kunta kaipaa palautetta pilottikatoksesta
 7. Yli 10 000 kävijää kerännyt kaupunkifestivaali Järvenpää Soi tekee paluun elokuussa – ensimmäiset esiintyjät julki
 8. "Pääministeri Sanna Marinin hääjuhlan kuvaaminen oli suuri kunnia"  – järvenpääläinen Amanda Lehtola nautti Kesärannan kauneudesta
 9. Järvenpää Soi -festareiden artistikokoonpano muuttui – walestähti ei pääse maahan koronan vuoksi
 10. Koronatestausmäärät nyt Keski-Uudellamaalla huipussaan – sote-pomo suosittelee maskin käyttöä tai turvavälejä
 11. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 12. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 13. Näköislehdessä tänään: Luontoharrastusten ykkönen tarjoaa muitakin makuelämyksiä kuin perinteisen mustikan – Kokenut marjastaja Päivi Hokkanen antaa vinkit aloittamiseen
 14. Tuusulan asuntomessut: Kadonnut kynttilänjalka ihmetyttää asuntomessuilla – "Ei yhtään varkautta yhdeksään vuoteen"
 15. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.