Trump teki jälleen Kiinasta koronamaalitaulunsa, syyttää maata maailmanlaajuisesta joukkosurmasta

Alkuvuodesta Trump vielä vähätteli koronaviruksen vaikuttavuutta ja esitti, että Kiina on pystynyt hillitsemään leviämistä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on koronavirukseen liittyvissä julkituloissaan jälleen hyökännyt Kiinaa vastaan. Presidentti kirjoittaa Twitterissä , että Kiinaa ja sen kyvyttömyyttä on syyttäminen maailmanlaajuisesta joukkosurmasta.

Yhdysvalloissa on maailmassa eniten koronavirukseen liittyviä kuolemia, yli 93 000. Väkilukuun suhteutettuna tämä tarkoittaa, että miljoonaa ihmistä kohti on kuollut 283 ihmistä.

Alkuvuodesta Trump vielä vähätteli koronaviruksen vaikuttavuutta ja esitti, että Kiina on pystynyt hillitsemään leviämistä. Viruksen levittyä Yhdysvaltoihin Trumpin retoriikka on vaihtunut Kiinan toistuvaksi syyttelyksi.

– Joku kaheli Kiinassa julkaisi juuri lausunnon, jossa syytetään kaikkia muita paitsi Kiinaa viruksesta, joka on tappanut satojatuhansia ihmisiä. Selittäkää tälle tollolle, että Kiinan kyvyttömyys, eikä mikään muu, aiheutti tämän maailmanlaajuisen joukkosurman! kuului Trumpin viimeisin hyökkäys kokonaisuudessaan.

Trump on myös esittänyt, että virus ei olisikaan lähtöisin Kiinan Wuhanista sijaitsevalta villieläintorilta, vaan samassa miljoonakaupungissa sijaitsevasta laboratoriosta. Todisteita asiasta hän ei ole esittänyt.

Myös WHO Trumpin silmätikkuna

Trump on etsinyt tiuhaan syyllisiä Yhdysvaltojen koronakuolemiin maansa ulkopuolelta. Maailman terveysjärjestö WHO on Kiinan tapaan joutunut Trumpin silmätikuksi.

Presidentin mielestä WHO on "Kiinan sätkynukke", joka ei ole onnistunut tekemään tarpeeksi taistelussa covid-19-taudin leviämistä vastaan. Trump jopa esitti Yhdysvaltojen lopettavan WHO:n rahoituksen, jos se ei ryhdy toiminnassaan oleellisiin parannuksiin 30 päivän kuluessa.

WHO ilmoitti tiistaina myönnytyksenä Yhdysvalloille, että järjestön koronavirustoimet tutkitaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"
 2. Meidän Festivaalin liput lähes loppuunmyyty – päätöspäivänä ohjelmassa myös ulkomaalaisvahvistuksia
 3. Ruukiin hankittiin uimakopit, pöytäryhmä ja kuntoilulaitteet – toivelistalle jäi laituri
 4. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 5. Entinen Alkon myymälärakennus 1950-luvulta muuttui asunnoiksi Keravalla – "Alkuperäisiä elementtejä säilytetty niin paljon kuin mahdollista"
 6. Pääkirjoitus: Matkailu piristyy taas pikkuhiljaa
 7. Kulmuni, Kaikkonen ja Vanhanen kesäkiertueella Järvenpäässä: "Jos keskusta hoitaa oman osansa kriisissä hyvin, niin tehtävä on täytetty"
 8. Kimppa-asuminen: Ronja Paani muutti keskellä pimeintä talvea pieneen kylään etsimään itseään – seurasimme puoli vuotta, miten elämä maalla sujuu
 9. Suomalaisgolffarit palasivat ruosteisesti Euroopan-kiertueen kisatauolta
 10. Pirjo Leimusen kolumni: Järvenpää ei ole Porvoo
 11. Suomen pöytätenniksen ykköspelaajan Benedek Olahin erinomainen alkuvuosi vaihtui totaaliseen epätietoisuuteen
 12. Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä
 13. Kirkes-kirjastojen kirjavinkit
 14. Thaimaalaisten marjanpoimijoiden Suomeen päästäminen lykkääntyy jälleen Thaimaassa
 15. Vasemmistoliitto ja RKP samoilla linjoilla Marinin kanssa työllisyystoimien aikataulusta – päätöksillä aikaa loppuvuoteen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Salama iski viiteen taloon Järvenpäässä – "Reikiä sisäkatossa asti"
 2. Pelastuslaitoksella kiinnostava tehtävä Järvenpäässä – heinäpaali oli päätynyt Keravanjokeen lähelle patoa: "Vastaavaa ei ole tapahtunut 40 vuoteen"
 3. OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"
 4. Järvenpää Soi -festareiden artistikokoonpano muuttui – walestähti ei pääse maahan koronan vuoksi
 5. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 6. Kova tuuli teki tuhojaan Keski-Uudellamaalla: rivitalon katto repeytyi irti ja puita kaatui
 7. Ostajat palasivat kirpputoreille
 8. Meidän Festivaalin liput lähes loppuunmyyty – päätöspäivänä ohjelmassa myös ulkomaalaisvahvistuksia
 9. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 10. Pelastuslaitoksella oli täydet kädet maanantaisen myrskyn kanssa – yhteensä 39 vahingontorjuntatehtävää
 11. Kansainvälisen ketjun kanaravintola avautui Järvenpään keskustaan – Chitir Chicken toimii noin 10:ssä eri maassa: "Uusia paikkoja etsitään Suomesta koko ajan"
 12. Entinen Alkon myymälärakennus 1950-luvulta muuttui asunnoiksi Keravalla – "Alkuperäisiä elementtejä säilytetty niin paljon kuin mahdollista"
 13. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 14. Keusoten alueella ei uusia koronatartuntoja
 15. Arman Alizadia kuvattiin Pietolan grillillä – tv-julkisuus valuu hukkaan tulipalon vuoksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.