Brasiliassa ennätysmäärä uusia koronatartuntoja, yli 26 400 vahvistettua tartuntaa vuorokaudessa

Bom Jardimin hautausmaa Cearan alueella Brasialassa. Koronaan liittyviä kuolemia Brasialiassa on yli 26 700. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Brasiliassa kirjattiin torstaina enemmän uusia koronavirustartuntoja kuin kertaakaan pandemian aikana. Maassa vahvistettiin terveysministeriön mukaan vuorokauden aikana yli 26 400 uutta tartuntaa.

Brasiliassa on nyt yhteensä yli 438 000 vahvistettua tartuntaa, mikä on toiseksi eniten maailmassa Yhdysvaltojen jälkeen.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia raportoitiin torstaina yli 1 100. Niitä on yhteensä nyt yli 26 700, mikä on kuudenneksi eniten maailmassa.

Todellisuudessa tartuntoja on Brasiliassa paljon enemmän, sillä testaaminen maassa on pahasti puutteellista useimpiin muihin suuriin maihin verrattuna.

Intia ohitti Kiinan viruskuolemien määrässä

Intian ohitti perjantaina naapurimaansa Kiinan koronaviruskuolemien määrässä. Intiassa raportoitiin perjantaina 175 uutta koronvirukseen liittyvää kuolemantapausta, mikä nosti kokonaismäärän yli 4 700:n.

Kiinassa ei raportoitu perjantaina yhtään uutta koronakuolemaa tai -tartuntaa, joten kuolonuhrien kokonaismäärä pysyi runsaassa 4 600:ssa.

Väkilukuun suhteutettuna Intiassa on nyt kuollut kolme ihmistä miljoonaa asukasta kohti. Kiinassa luku on sama. Suomessa luku on 56.

Vaikka uusien tartuntojen määrä on kasvanut, Intia on aloittanut koronarajoitusten purkamisen. Maan sisäministeri Amit Shahin oli määrä perjantaina keskustella rajoitusten jatkopurusta, jotta maan pahasti yskivä talous saataisiin nousemaan jaloilleen.

Koronaviruksen aikaansaama talouslama on tehnyt pahaa jälkeä varsinkin maan köyhien joukossa.

Venäjällä yli 8 500 uutta koronatartuntaa, koronavainajia pitkälti yli 200

Venäjällä on raportoitu yli 8 500 uutta koronavirustartuntaa kuluneen vuorokauden aikana, kertoo Moscow Times . Koronavirukseen liittyviä uusi kuolemantapauksia tuli puolestaan tietoon 232, kertoo tilastosivusto Worldometer.

Venäjällä on nyt kuollut koronaviruksen seurauksena yhteensä 4 374 ihmistä. Väkilukuun suhteutettuna kuolleita on 30 miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaa luku oli eilen 56.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Mies sytytti takan autiotalossa Keravalla – palokunta ja poliisi paikalle
 2. Saunanlämmittäjällä jäi pelti kiinni Tuusulassa
 3. Orava jäi päästään jumiin seinän sisään Järvenpäässä – "Yleensä se pääsee pois sieltä minne meneekin"
 4. Kuuma-kunnat vahvasti mukana Tuusulan asuntomessujen humussa – elämää Kuuma-seudulla verrataan grillijuhliin
 5. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 6. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 7. Pakettiauto räjähti Lemmenlaaksossa – syttyi ilmiliekkeihin ja tuhoutui täysin
 8. Runsas vesisade työllisti Keski-Uudenmaan pelastuslaitosta lauantaina – "Ei tämä Suomessa poikkeuksellinen tilanne ole"
 9. Näköislehdessä tänään: Merivartiostolla pitää nyt kiirettä – töitä teettävät etenkin vauhtiveikot vesijeteillään
 10. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 11. Taiteen kotitalon huima alkusuosio Keravalla vain kiihtyy – kolmessa päivässä jo yli 2 000 kävijää: "Tuntuu tajunnan päräyttävältä"
 12. Järvenpääläismies löi nyrkillä naamaan ja kuristi raskaana ollutta puolisoaan – hovioikeus hylkäsi miehen valituksen
 13. Wycombe Wanderers nousi ensimmäistä kertaa mestaruussarjaan – kulttihyökkääjä Akinfenwa suitsutti joukkuettaan
 14. Asuntomessut lisäävät Hyrylän alueen liikennettä – Pysäköintilipun hinta etukäteen ostettuna 10 euroa
 15. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.