Syyttäjä: Mies murtautui kesämökkiin ja yritti surmata mökin omistajan sekä kaksi poliisia

Syyttäjän mukaan mies yritti surmata kaksi poliisia koettaessaan paeta. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Syyttäjä vaatii pitkää vankeusrangaistusta miehelle, joka syyttäjän mukaan murtautui kesämökkiin ja sen jälkeen yritti tappaa niin mökin omistajan kuin kaksi poliisiakin.

Syyttäjän mukaan nelikymppinen mies murtautui kesämökkiin Rovaniemellä elokuussa 2017 ja söi sieltä löytynyttä ruokaa. Kun mökin omistava pariskunta saapui paikalle, yritti syytetty tappaa miehen.

Haastehakemuksen mukaan syytetty hyökkäsi miehen päälle mökin sisällä ja löi tätä talttaveitsellä neljästi selkään ja kahdesti päähän.

– (Syytetyn) on lyödessään (uhria) edellä kerrotulla tavalla rintakehän ja pään alueelle täytynyt vähintäänkin pitää (uhrin) kuolemaa varmana tai varsin todennäköisenä seurauksena, syyttäjä sanoo haastehakemuksessa.

Löi poliiseja voiveitsellä

Mies otettiin kiinni ja toimitettiin Oulun kaupunginsairaalaan. Syyttäjän mukaan mies yritti surmata kaksi poliisia koettaessaan paeta.

Mies hyökkäsi häntä vartioineen poliisin päälle metallinen voiveitsi kädessään ja löi tätä veitsellä kolme kertaa päähän. Toista poliisia mies yritti lyödä voiveitsellä päähän kaksi kertaa, mutta poliisi onnistui väistämään toista lyöntiä.

Lisäksi miestä syytetään pakoyrityksen aikana tapahtuneesta pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan syytetty löi paikalla ollutta miestä kyynärpäällä vasempaan silmäkulmaan.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kahdeksan vuoden vankeutta.

Pelkäsi jalkojensa amputoimista

Mies kiistää kaikki syytteet. Käräjäoikeudelle toimittamassaan kirjallisessa vastauksessa hän kertoo murtautuneensa mökkiin pelastaakseen henkensä. Mies kertoo viettäneensä murtoa edeltävän yön metsässä ilman päällysvaatteita tai kenkiä.

Miehen mukaan hänen jalkansa olivat reiteen asti haavoilla ja hänellä oli tulehduksen vuoksi kuumetta.

– (Syytetty) on pyrkinyt hoitamaan vammojaan keitetyllä vedellä peseytymällä. Hän ei ole keksinyt muuta keinoa selviytyä, vastauksessa sanotaan.

Miehen mukaan hän ei halunnut tappaa mökin omistajaa, vaan taltuttaa tämän, jotta hän pääsisi pakenemaan. Hän tunnustaa hyökänneensä poliisien päälle voiveitsi kädessään, vaikka kiistääkin syytteet murhan yrityksestä.

– (Syytetyn) toiminta ei ole ollut loogista. Hän on kokenut olevansa vaarassa ja puolustavansa itseään. Hän on pelännyt, että hänen jalkansa amputoidaan, miehen vastauksessa kerrotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Entinen Alkon myymälärakennus 1950-luvulta muuttui asunnoiksi Keravalla – "Alkuperäisiä elementtejä säilytetty niin paljon kuin mahdollista"
 2. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 3. Kansainvälisen ketjun kanaravintola avautui Järvenpään keskustaan – Chitir Chicken toimii noin 10:ssä eri maassa: "Uusia paikkoja etsitään Suomesta koko ajan"
 4. Näköislehdessä tänään: Ronja Paani muutti maalle etsimään itseään – ensin yllätti talven pimeys, sitten koronaepidemia vei perimmäisten kysymysten äärelle
 5. Juholanmäen "uusi" pesäpallokenttä lyöjille terveysriski – KiPe06 nappasi Lammin Lujasta avausvoittonsa
 6. Tekstiviestit: Mihin hävisivät Hyrylän palvelut?
 7. Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet
 8. Tavaraviennin arvo laski toukokuussa 31 prosenttia
 9. Tulli on takavarikoinut kevään aikana ennätysmäärän nikotiinivalmisteita, varoittaa vaarasta – "Voisi verrata lääkeväärennöksiin"
 10. Maailman miljonäärit vaurastuivat reippaasti viime vuonna
 11. "Vähän jännittää" – Tuusulan ja Keravan yhteisjoukkueen G15-naisjuniorit aloittivat Helsinki Cupin innolla Pirkkolassa keskiviikkona
 12. Uudet todisteet: George Floyd sanoi ennen kuolemaansa yli 20 kertaa, ettei saa henkeä
 13. Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan
 14. Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut
 15. Ammattiliittojen kanneoikeus saa kannatusta – keskusta ei aja alipalkkauksen kriminalisointia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.