Yli kolme miljoonaa ihmistä on toipunut covid-19-taudista

Kuolemien määrässä Brasilian edellä ovat enää Yhdysvallat, Britannia ja Italia. / MICHAEL DANTAS AFP / MICHAEL DANTAS / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yli kolme miljoonaa ihmistä ympäri maailman on toipunut koronaviruksen aiheuttamasta covid-19-taudista, kertovat maailman virustilannetta seuraavan Worldometer -tilastosivun laskelmat.

Viruksesta toipuneiden määriä päivitetään eri maissa hieman eri tahtiin, joten lukema ei välttämättä täysin vastaa todellista tilannetta.

Vahvistettuja tartuntoja on kirjattu koko maailmassa lähes 6,5 miljoonaa, joten toistaiseksi noin puolet tartunnan saaneista on toipunut. Koronavirukseen liittyviä kuolemia on tilastoitu maailmassa yhteensä yli 380 000, ja noin kolmella miljoonalla ihmisellä on yhä tartunta.

Vaihtelevan testauskapasiteetin vuoksi suuri määrä tartuntoja on myös todennäköisesti jäänyt havaitsematta.

Brasilia ylitti 30 000 koronakuoleman rajan

Brasilia on ylittänyt neljäntenä maana 30 000 koronavirukseen liittyvän kuoleman rajan. Maassa vahvistettiin tiistaina ennätyksellisesti yli 1 200 uutta kuolemantapausta, minkä myötä kokonaissaldo on nyt yli 31 000.

Uusia tartuntoja vahvistettiin yli 28 000. Vahvistettuja tartuntoja 210 miljoonan asukkaan Brasiliassa on yli 550 000, eli toiseksi eniten maailmassa. Kuolemien määrässä Brasilian edellä ovat enää Yhdysvallat, Britannia ja Italia.

Todellisuudessa tartuntoja on Brasiliassa kaiken todennäköisyyden mukaan paljon enemmän, sillä maan testaus on pahasti puutteellista Euroopan maihin ja Yhdysvaltoihin verrattuna. Brasiliassa tehdyistä koronatesteistä yli puolet on ollut positiivisia, mikä kielii siitä, että paljon tartuntoja jää havaitsematta.

Latinalaisesta Amerikasta on tullut koronaviruspandemiassa viime viikkoina nopeimman kasvun aluetta. Brasiliassa kirjattiin tiistaina enemmän koronakuolemia kuin missään muussa maassa.

Tilanne on vakava myös Meksikossa, Perussa ja Ecuadorissa. Meksikossa kuolemia on kirjattu yli 10 000, Perussa yli 4 600 ja Ecuadorissa yli 3 400.

Miljoonaa asukasta kohden kuolemia on tilastoitu Worldometer -tilastosivun mukaan Brasiliassa 147, Meksikossa 79, Perussa 141 ja Ecuadorissa 195. Suomessa vastaava luku on 58.

Sao Paulossa höllennetään rajoituksia

Brasilian osavaltioista virus on levinnyt eniten Sao Paulossa, jossa on liki 120 000 tartuntaa ja lähes 8 000 kuolemaa. Sao Paulossa raportoitiin tiistaina ennätysmäärä sekä tartuntoja että kuolemia, samana päivänä jona ympäri osavaltion avattiin kauppakeskuksia ja toimistoja. Itse Sao Paulon kaupungissa rajoituksia puretaan vasta kesäkuun puolivälissä.

Myös Rio de Janeiron osavaltiossa avattiin tiistaina liikkeitä ja uimarantoja.

Koronarajoituksista on tullut Brasiliassa poliittinen kiistakapula. Oikeistopresidentti Jair Bolsonaro on kritisoinut toistuvasti rajoitustoimia, joiden hän näkee tuhoavan työpaikkoja.

Moni osavaltio on kuitenkin halunnut pitää rajoituksista kiinni. Jo kaksi terveysministeriä on joutunut lähtemään hallituksesta parin kuukauden sisällä ajauduttuaan erimielisyyksiin Bolsonaron kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Pallokerho Keski-Uusimaa taisi raskaat olot FC Herttaa paremmin Hyrylässä
 2. Muuttuva kaupunkikuva: Järvenpään kaupungintalo elinkaarensa päässä – 1970-luvun rationalismia edustanut talo puretaan sisäilmaongelmien vuoksi
 3. Vesi tulvi omakotitalon kellariin Kellokoskella
 4. Lähes valmis Järvenpäästä Jokelaan vievä kevytväylä jo on kovassa käytössä – "Toivottiin jo 30 vuotta sitten, kun kävin itse koulua"
 5. "Tarvitsemme toisiamme", sanoo 80-vuotias Juhani Räsänen ja työskentelee paremman elämäntaidon löytämiseksi
 6. Inter musersi Ilveksen 5–1, Furuholmille hattutemppu
 7. Com Milton Festivaali-ajon urhein
 8. Venäjän Habarovskissa tuhannet mielenosoittajat marssivat suositun kuvernöörin pidätyksen takia
 9. Jyväskylässä senioritalosta evakuoitu kiittelee pelastajia ja auttajia – "Auttajia on ollut paljon, ja se on tosi ihanaa"
 10. Teemu Pukin Norwichin putoaminen Valioliigasta varmistui rökäletappiolla – West Hamin Michail Antonio viimeisteli neljä maalia sarjajumbon verkkoon.
 11. Lentoyhtiö Emirates saattaa vähentää yhteensä jopa 9 000 työpaikkaa koronapandemian takia
 12. F1-legenda valotti Renaultin kuljettajapähkäilyä – Bottastakin harkittiin, mutta Alonso vakuutti motivaatiollaan
 13. Bosnian muslimit muistavat 25 vuotta sitten tapahtunutta Srebrenican joukkomurhaa – "Isä lähti käymään metsässä eikä palannut koskaan"
 14. Teini-ikäinen surffaaja kuoli hain hyökkäyksessä Australiassa
 15. Tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut – salama teki reikiä Järvenpään sisäkattoihin ja Kerava sulki Nesteen viereisen pysäköintialueen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Taiteen kotitalon huima alkusuosio Keravalla vain kiihtyy – kolmessa päivässä jo yli 2 000 kävijää: "Tuntuu tajunnan päräyttävältä"
 2. Elisa kehittää verkkonsa kattavuutta Keski-Uudellamaalla – katso yltääkö uusi verkko kotiisi!
 3. Salama iski viiteen taloon Järvenpäässä – "Reikiä sisäkatossa asti"
 4. OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"
 5. Vesi tulvi omakotitalon kellariin Kellokoskella
 6. Tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut – salama teki reikiä Järvenpään sisäkattoihin ja Kerava sulki Nesteen viereisen pysäköintialueen
 7. Anttilan talon kohtalo ei vielä lähelläkään ratkaisua: "Tämä on todella mutkikasta" – tontille hahmoteltu jopa 14-kerroksista asuintaloa
 8. Meidän Festivaalin liput lähes loppuunmyyty – päätöspäivänä ohjelmassa myös ulkomaalaisvahvistuksia
 9. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 10. Mannilantie 42 A:n pysäköinti muuttui keväällä maksulliseksi – "Alueen maksullisuus on otettu positiivisesti vastaan", kommentoi pysäköintioperaattorin toimitusjohtaja.
 11. Jyväskylässä päiväkodin lapset ja henkilökunta karanteeniin koronavirustartunnan takia
 12. Näköislehdessä tänään: Toinen halusi tietoa, toinen vapauksia – näin jengipomo aloitti yhteistyön poliisin kanssa
 13. Pelastuslaitoksella kiinnostava tehtävä Järvenpäässä – heinäpaali oli päätynyt Keravanjokeen lähelle patoa: "Vastaavaa ei ole tapahtunut 40 vuoteen"
 14. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 15. Keravan kaupunginhallitus kiistelee oikeuden kanssa kerrostalon rakentamisesta pientaloalueelle – hallituksen puheenjohtaja kritisoi: "Oikeus on tulkinnut yleiskaavaa väärin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.