Jyväskylässä päiväkodin lapset ja henkilökunta karanteeniin koronavirustartunnan takia

Koronavirusnäytteitä analysoidaan laboratoriossa Helsingissä 13. toukokuuta. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Jyväskylässä yksityisen Touhula -päiväkoti Mannisenmäen lapset ja henkilökunta on perjantaina asetettu karanteeniin koronavirustartunnan takia, kertoi Jyväskylän kaupunki tiedotteessa. Karanteenissa on 72 lasta ja 17 henkilökuntaan kuuluvaa aikuista.

Jyväskylän kaupungin vastaavan lääkärin Ilkka Käsmän mukaan tartunnan saanut lapsi oli ollut päiväkodissa hoidossa vähäoireisena muutaman päivän. Lapsi oli edellisen kerran hoidossa tiistaina.

Päiväkoti sai tiedon positiivisesta koronatestituloksesta perjantaina, kertoi Touhula varhaiskasvatuksen liiketoimintajohtaja Sari Saari.

Karanteeniin on asetettu kaikki päiväkodin lapset ja työntekijät, koska he ovat viettäneet aikaa samoissa tiloissa useamman päivän ajan.

– Siinä on hirveän vaikea lähteä enää erittelemään, että kuka siinä on ollut enemmän tai vähemmän hänen (tartunnan saaneen lapsen) kanssaan lähikontaktissa. Tosi iso joukko ollut hänen kanssaan samassa tilassa ja leikkinyt hänen kanssaan, Käsmä kertoi STT:lle.

Tartunnan lähde ei tiedossa

Käsmän mukaan kaikille päiväkodin lapsille tehdään koronavirustesti viikonlopun aikana. Henkilökunta testataan, jos heille tulee oireita.

Ensi viikolla terveydenhuoltoviranomaiset ryhtyvät selvittämään, missä koronavirustartunnan saanut lapsi on altistunut virukselle.

– Lähdetään perkaamaan, että löytyisikö sieltä jotakin kontakteja. Että missä se tartunnan lähde nyt sitten on, Käsmä kertoi.

Terveydenhuoltoviranomaiset ovat ohjeistaneet lasten huoltajia ja päiväkodin henkilökuntaa karanteenista. Jos karanteeniin asetetut pysyvät terveenä, kestää karanteeni kaksi viikkoa.

Karanteeniin asettamisella halutaan pysäyttää mahdolliset koronaviruksen tartuntaketjut.

Edellinen koronavirustartunta Jyväskylässä on todettu noin viikko sitten.

Sairaalassa olevien määrä putosi kolmannekseen

Koronaviruksen takia Suomessa sairaalahoidossa olevien ihmisten määrä putosi kertaheitolla kolmannekseen, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi heitä olevan enää kuusi. Yksikään ei ole tehohoidossa.

Vielä keskiviikkona sairaalahoidossa oli 19 ihmistä, joista tehohoidossa oli kaksi.

THL:n mukaan sairaalahoidossa olevien määrän lasku selittyy osaksi sillä, että HUS-alueelta aiemmin ilmoitetuissa luvuissa on ollut mukana infektiosta jo toipuneita potilaita, jotka ovat saaneet sairaalahoitoa muista syistä kuin koronaoireiden takia.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia ei tänään raportoitu. Viruksen aiheuttamaan tautiin on Suomessa kuollut tähän mennessä 329 ihmistä.

Tartuntatilanne pääkaupunkiseudulla näyttäisi rauhoittuneen

Uusia koronavirustartuntoja todettiin kuusi, THL raportoi. Varmistettuja tartuntoja on Suomessa nyt yhteensä 7 279. Eilen uusia tartuntoja todettiin kahdeksan.

THL raportoi uudet tartunnat edelleen joka arkipäivä, mutta tautiin liittyvien kuolemien ja sairaalahoidossa olevien määrät ilmoitetaan kolmesti viikossa, maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Taudin keskipisteenä Suomessa olleella pääkaupunkiseudulla tartuntatilanne näyttäisi rauhoittuneen selvästi. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri tiedotti torstaina aamupäivällä, että sen alueella oli alkuviikon testeissä löytynyt vain yksi tartunta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Järvenpää suosittelee kasvomaskien käyttöä sisäisessä joukkoliikenteessä – Keusote ohjeistaa pian tarkemmin
 2. Keravalla koronatartuntoja 89 – tartuntaketjut on saatu katkaistua
 3. Halaavat varkaat iskeneet useaan otteeseen: "Ovat hyvin vikkeliä ja taitavia toimissaan"
 4. Kaija Koo julkaisee uuden singlen – "Toivottavasti uusi kappaleeni pysäyttää miettimään elämän ainutkertaisuutta"
 5. Sahankulman risteyskolarin ambulanssi oli hälytysajossa matkalla sairaalaan – potilas vaihdettiin "lennossa" ehjään ambulanssiin
 6. Euroopan suurin aikakauslehti huomioi Taiteen kotitalon Keravalla: "Kyllähän se hymyilyttää" – näyttelyn aukioloa jatkettu suuren suosion vuoksi
 7. Keravalaisvaltuutettu ja tuore juristi aloitti Matti Vanhasen ja Hanna Kososen avustajana – pesti jatkuu ensi kesään asti
 8. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä, etätyösuositus voimaan uudelleen alueellisena
 9. Sotepomo: Pian selviää, levisikö koronavirus Järvenpää Soi -festareilla – "Syytä paniikkiin ei ole"
 10. Peltolan asukkaat ovat kyllästyneet Ohratie 1:n levottomuuksiin: "Asuntomurtoja, autorallia ja murhapidätyksiä" – poliisi ja kaupunki lähes toimettomina
 11. Senaatti myy kokonaista korttelia Rykmentinpuistosta
 12. Uudet ministerit aloittivat – Mykkänen: "Suomeen jopa 10-kertainen määrä pakolaisia"
 13. Suosittu järvenpääläisravintola avaa uuden paikan Keravan keskustassa –  "Meillä ei tarvitse kenenkään pingottaa"
 14. Kerava Jazz löysi uuden ajankohdan
 15. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.