Brasilian presidentti parantunut koronaviruksesta – Yhdysvalloissa yli 70 000 tartunnan päivä

Terveydenhoitaja mittasi koronavirustestiin tulleen naisen ruumiinlämmön Los Angelesin kaupungissa Kaliforniassa 24. heinäkuuta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro kertoo saaneensa negatiivisen tuloksen koronavirustestistä. Bolsonaro sai koronadiagnoosin alun perin yli kaksi viikkoa sitten.

Bolsonaro kiitti toipumisestaan malarialääke hydroksiklorokiiniä, jonka tehoa koronavirusta vastaan ei ole tieteellisesti todistettu potilaskokeissa. Bolsonaro ilmoitti asiasta Twitterissä .

Määrällisesti mitattuna maailman toiseksi pahimmista koronaluvuista kärsivää Brasiliaa johtava Bolsonaro on jatkuvasti vähätellyt viruksen vaarallisuutta ja verrannut sen aiheuttamaa tautia "pikku flunssaan".

Presidentti mainostaa mahdollisesti haitallista lääkettä

Bolsonaro on ajanut hydroksiklorokiiniä sairastuneiden hoitomenetelmänä ja julkaissut diagnoosinsa jälkeen sosiaalisessa mediassa videoita, joissa hän itse ottaa lääkettä.

Tutkijoiden mukaan malariaa vastaan suunnitellun lääkkeen tehosta koronavirusta vastaan ei ole näyttöä, ja pahimmassa tapauksessa siitä voi olla haittaa covid-19-taudin oireista kärsiville, kertoo New York Times .

Noin 212 miljoonan asukkaan Brasiliassa on todettu lähes 2,3 miljoonaa tartuntaa sekä yli 85 000 tautiin liitettyä kuolemaa, käy ilmi Johns Hopkins -yliopiston tietokannasta .

Latinalaisen Amerikan suurimman maan edellä luvuissa on vain Yhdysvallat, jossa on todettu 4,1 miljoonaa tartuntaa ja yli 145 000 koronaan liittyvää kuolemaa.

Yhdysvalloissa tartuntapiikki näkyy kuolemantapauksissa parin viikon päästä

Yhdysvalloissa on ollut jälleen yli 70 000 uuden koronavirustartunnan päivä. Kuluneen vuorokauden aikana on vahvistettu 73 795 uutta tartuntaa. Asia selviää Johns Hopkins -yliopiston seurannasta , jonka luvut on tarkistettu perjantaina paikallista aikaa eli aikaisin lauantaiaamuna Suomen aikaa.

Kuluneen vuorokauden ajalta kirjattiin yli 1 100 uutta koronakuolemaa.

Yhteensä maassa on todettu 4,1 miljoonaa tartuntaa ja yli 145 000 koronaan liittyvää kuolemaa. Miljoonaa asukasta kohti tartuntoja on noin 12 500 ja kuolemia noin 440.

Perjantai oli nyt jo 11. päivä peräjälkeen, kun Yhdysvalloissa on varmistettu yli 60 000 uutta päivittäistä tartuntaa. Asiantuntijoiden mukaan nyt ilmennyt tartuntapiikki näkyy kuolemantapauksissa kolmen–neljän viikon kuluttua.

Kesäkuun lopussa virukseen liittyviä kuolemantapauksia kirjattiin säännöllisesti yli 500 päivässä. Viimeisten kolmen päivän aikana kuolemia on ollut yli tuhat päivässä.

1,26 miljoonaa ihmistä on parantunut koronaviruksesta.

Maan tartuntojen määrä laski loppukeväästä, mutta kesän kuluessa tartunnat ovat lähteneet ripeään nousuun varsinkin etelän ja lännen osavaltioissa kuten Kaliforniassa, Texasissa, Alabamassa ja Floridassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Salaperäinen maistaja testaa: Kukkaiskeitto hampputofumuruilla vei nälän Keravan kartanolla – raikkaan viileä Chia pudding viimeisteli elämyksen
 2. Tuusulan bussikatoksia elävöitetään vanhoilla kuvilla – kunta kaipaa palautetta pilottikatoksesta
 3. Hammashoitoon yli neljän kuukauden jonot – "Kiireetön hoito on pahoin ruuhkautunut ja odotusajat voivat vielä nousta"
 4. Näköislehdessä tänään: Anu Kuivalainen teki dokumenttielokuvan vanhenevien ihmisten moninaisesta rakkaudesta – "Lähtökohta tämän elokuvan aiheeseen oli alun perin seksuaalinen. Kun sitten aloin tehdä elokuvaa ja aloin jutella näiden ihmisten kanssa huomasin, että se on aika kapea lähtökohta"
 5. Tahkon pojat nipistivät pisteen KiPeltä
 6. Twitter haluaa rajoittaa valtiojohtoisia vaikuttamisyrityksiä – useiden medioiden tilit saamassa uuden merkinnän
 7. Hradecky nollasi Rangersin pelkällä katseella, Leverkusen jatkaa europokaalin tavoittelua
 8. Juvalla jälleen kiteeläisjuhlat
 9. Honka jatkaa tappioitta miesten jalkapalloliigassa ja TPS pisteittä kotikentällään
 10. FC Lahti tuhosi HJK:n haaveet jalkapalloliigan kärkipaikasta
 11. Viikonloppu vierähtää aurinkoisessa säässä
 12. Pääkirjoitus: Digiyhteiskunta luo eriarvoisuutta
 13. Yleisön pääsy Kansojen liigan peleihin jäi auki Uefan kokouksessa – Palloliiton pääsihteeri: "Joudumme vielä odottelemaan pari viikkoa"
 14. Anu Miettisen kolumni: Asuntomessut, pääseekö sinne museokortilla?
 15. Elokuvat: Anu Kuivalainen ajatteli tehdä dokumenttielokuvan ikäihmisten seksuaalisuudesta, mutta päätyikin kuvaamaan rakkauden moninaisuutta – "Rakkauden todellisuudessa läheisyyden merkitys korostuu"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Henkilöauto paloi "rangaksi" yöllä Keravalla – tuli uhkasi tarttua myös asuntoautoon
 2. Järvenpään kaupunkifestivaalin lauantain liput myytiin loppuun
 3. Kolme autoa kolaroi Mäntsälässä – kuljettajat vietiin kaikki sairaalaan
 4. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 5. Perhelä-hanke nytkähtää eteenpäin – rakennuslupaa voi hakea nyt elokuussa
 6. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 7. Oikaisu: Tuusulan koronaluvuissa virhe
 8. Auto ajautui päin valotolppaa yöllä Mäntsälässä – kuljettaja lähti karkuun onnettomuuspaikalta
 9. Järvenpää Soi -festareiden artistikokoonpano muuttui – walestähti ei pääse maahan koronan vuoksi
 10. Tuusulan bussikatoksia elävöitetään vanhoilla kuvilla – kunta kaipaa palautetta pilottikatoksesta
 11. Tuusulan asuntomessut: Kadonnut kynttilänjalka ihmetyttää asuntomessuilla – "Ei yhtään varkautta yhdeksään vuoteen"
 12. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 13. Näköislehdessä tänään: Anu Kuivalainen teki dokumenttielokuvan vanhenevien ihmisten moninaisesta rakkaudesta – "Lähtökohta tämän elokuvan aiheeseen oli alun perin seksuaalinen. Kun sitten aloin tehdä elokuvaa ja aloin jutella näiden ihmisten kanssa huomasin, että se on aika kapea lähtökohta"
 14. Sairauskohtauksen saanut mies törmäsi puuhun Tuusulanväylällä
 15. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.