Australiassa raportoitiin päiväkohtainen tartuntaennätys – töissäkäynnin oireisena on loputtava, teroittaa Victorian osavaltion pääministeri

Nuoremmista sairastuneista noin kolmasosa on tarvinnut sairaalahoitoa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Australiassa raportoitiin uutistoimisto AFP:n mukaan maanantaina paikallista aikaa uusi vuorokausikohtainen tartuntaennätys: ainakin 549 uutta koronavirustartuntaa. Kaikki osavaltiot eivät vielä ole ilmoittaneet tuoreimpia lukujaan.

Epidemia on keskittynyt Victorian osavaltioon, jossa havaittiin Guardianin mukaan uusista tartunnoista valtaosa, 532. Luku on myös osavaltiokohtainen ennätys.

Osavaltion pääministeri Daniel Andrews varoitti monien ihmisten edelleen käyvän oireisena töissä, minkä on hänen mukaansa loputtava.

– Rajoitukset eivät lopu ennen kuin ihmiset lopettavat käymästä töissä oireisena ja sen sijaan hankkiutuvat testiin, Andrews sanoi maanantaina.

Terveydenhuollon työntekijöillä on Andrewsin mukaan tällä hetkellä 400 aktiivista tartuntaa. Vanhustenhoidon parissa tartuntoja on havaittu satoja.

Australian pääministeri Scott Morrison sanoi maanantaina, että Victorian osavaltion on oltava tarvittaessa valmis pidentämään tai tiukentamaan rajoituksia.

Australiassa on Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan todettu yhteensä vajaat 15 000 tartuntaa ja 161 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Victorian osavaltiossa tartuntoja on havaittu noin 8 700 eli yli puolet koko maan tartunnoista.

Väkilukuun suhteutettuna vahvistettuja tartuntoja on koko Australiassa noin 59 sataatuhatta asukasta kohti, Victoriassa 131 sataatuhatta kohti. Suomessa vastaava luku on 133.

Kanadan johtava asiantuntija: nuoret aikuiset myös alttiitta vakaville terveysongelmille

Kanadassa uusia koronatartuntoja on todettu erityisesti alle 39-vuotiailla. Asiasta kertovat maan terveysviranomaiset.

Kanadan kansanterveysviraston johtava asiantuntija Theresa Tam kertoi, että yli 60 prosenttia viimeaikaisista uusista tartunnoista on todettu alle 39-vuotiailla.

Tam huomautti, että sairastuneista nuorista aikuisista noin kolmasosa oli sairaalahoidossa. Ikäryhmistä eniten tartuntoja on havaittu 20–29-vuotiailla.

– Nuoremmat kanadalaiset eivät ole lyömättömiä, Tam sanoi.

Hän sanoi, että pelkästään vanhukset eivät ole alttiita vakaville terveysongelmille tartunnan saadessaan.

Kanadassa on jatkettu virusrajoitusten höllentämistä. Tam huomauttikin, että kansalaisten tulee olla varovaisia ja kunnioittaa turvavälejä ja hygieniatoimenpiteitä.

– Rokotuksen puuttuessa covid-19:n kanssa eläminen ei ole riskitöntä, Tam sanoi.

Mielenosoitus suojamaskeista

Sunnuntaina sadat ihmiset osoittivat Quebecin kaupungissa mieltään suojamaskeja vastaan. Maskien käytöstä on tehty pakollista ranskankielisessä Quebecin provinssissa.

Kanadassa on viime aikoina todettu yli 480 uutta tartuntaa päivittäin.

Noin 37 miljoonan asukkaan maassa on yhdysvaltalaisen Johns Hopkinsin yliopiston seurannan mukaan todettu yli 115 000 koronavirustartuntaa. Virukseen liittyviä kuolemia on tilastoitu yli 8 900.

Väkilukuun suhteutettuna miljoonaa asukasta kohden Kanadassa on kuollut yli 230 ihmistä. Vastaava luku Yhdysvalloissa, jossa on maailmailmanlaajuisesti todettu määrällisesti eniten tartuntoja ja niihin liittyviä kuolemia, on yli 450.

Ruotsissa vastaava luku on yli 560 ja Suomessa noin 60. Luvut selviävät Worldometers-tilastosivustolta, jonka tilastoissa on havaittu ajoittain epäjohdonmukaisuuksia.

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 2. Nuori motoristi pakeni poliisia – kaahausta kevytväylällä ja päin punaisia
 3. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 4. Kaksi uutta koronavirustartuntaa Keusoten alueella viime viikolla
 5. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 6. Yksi nuori kuollut liikenneonnettomuudessa Tuusulassa, toinen kriittisessä tilassa
 7. Järvenpään suosittu kesäkirppis ja Lahdenväylällä sattunut nokkakolari – tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut
 8. Tuusulan asuntomessut: Iso ruokapöytä ei ole enää olohuoneen fokus – kotitoimiston kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirreltävissä ja taloteknologia maustaa etätyöntekoa
 9. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 10. Tuhannet vastustivat koronarajoituksia Berliinissä, poliitikko leimasi protestoijat covidiooteiksi
 11. Poikkeusajan Meidän festivaali keräsi 700 kuulijaa – "Meillä oli teitä kova ikävä"
 12. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 13. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 14. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"
 15. Yle: THL on suosittamassa kasvomaskien käyttöä julkisissa tiloissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.