Suomessa on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa – uusia kuolemantapauksia ei raportoitu perjantain jälkeen

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu yhteensä noin 5 400 tartuntaa. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on todettu vuorokauden aikana viisi uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä tartuntoja on todettu nyt 7 398.

THL:n tiedotteen mukaan matkailu tartunta-alueilla lisää tartuntojen riskiä Suomessa. THL:n johtava asiantuntija Jari Jalava sanoo tiedotteessa, että viranomaisten tiedossa on tartuntatapauksia, joiden alkuperä on todennäköisesti Balkanin alueella. Suomen hallitus suosittelee edelleen tarpeettoman matkustamisen välttämistä alueille, joihin kohdistuu maahantulon rajoituksia.

Suurin osa tartuntatapauksista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Husin alueella, kaikkiaan 5 403.

Tartunnoista 2 772 on todettu Helsingissä, 912 Vantaalla ja 843 Espoossa.

Turussa on todettu 212 tartuntaa ja Tampereella 141 tartuntaa.

Sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi on viisi potilasta, joista yksikään ei ole tehohoidossa. Koronavirukseen liittyviä kuolemia on raportoitu 329. Uusia kuolemantapauksia ei ole raportoitu yhtäkään perjantain jälkeen.

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 2. Nuori motoristi pakeni poliisia – kaahausta kevytväylällä ja päin punaisia
 3. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 4. Kaksi uutta koronavirustartuntaa Keusoten alueella viime viikolla
 5. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 6. Yksi nuori kuollut liikenneonnettomuudessa Tuusulassa, toinen kriittisessä tilassa
 7. Järvenpään suosittu kesäkirppis ja Lahdenväylällä sattunut nokkakolari – tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut
 8. Tuusulan asuntomessut: Iso ruokapöytä ei ole enää olohuoneen fokus – kotitoimiston kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirreltävissä ja taloteknologia maustaa etätyöntekoa
 9. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 10. Tuhannet vastustivat koronarajoituksia Berliinissä, poliitikko leimasi protestoijat covidiooteiksi
 11. Poikkeusajan Meidän festivaali keräsi 700 kuulijaa – "Meillä oli teitä kova ikävä"
 12. Yle: THL on suosittamassa kasvomaskien käyttöä julkisissa tiloissa
 13. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 14. Lahdenväylän nokkakolaria edelsi takaa-ajo
 15. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.