Tuhannet vastustivat koronarajoituksia Berliinissä, poliitikko leimasi protestoijat covidiooteiksi

Koronarajoituksia Berliinissä vastustaneet mielenosoittajat huusivat olevansa toinen aalto. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Berliinin keskustaan kokoontui lauantaina tuhansia koronarajoitusten vastustajia. Poliisin mukaan paikalla oli noin 15 000 ihmistä, vaikka mielenilmauksen järjestäjät rehentelivätkin saaneensa liikkeelle liki puoli miljoonaa protestoijaa.

– Me olemme toinen aalto, huusivat mielenosoittajat, joista ani harva käytti kasvomaskia tai piti turvallista etäisyyttä muihin, vaikka poliisi kehotti megafoneilla näin tekemään.

Berliinin poliisi ilmoitti Twitterissä aikovansa ryhtyä toimiin mielenilmauksen järjestäjiä vastaan, koska nämä olivat rikkoneet hygieniasääntöjä.

Useat poliitikot tuomitsivat kovin sanoin koronakieltäjien toimet. Sosiaalidemokraatteja edustava Saskia Esken kutsui mielenosoittajia "covidiooteiksi".

– Ei etäisyyksiä, ei maskeja. He eivät vaaranna ainoastaan meidän terveyttämme, vaan myös pandemian vastaisen taistelun, talouden toipumisen, koulutuksen ja koko yhteiskunnan. Vastuutonta, Esken kiivaili Twitterissä.

Norjassa viranomaiset kertoivat, että ainakin 33:lla suosittua Hurtigrutenin-rannikkoreittiä purjehtivan risteilyaluksen miehistön jäsenellä on todettu koronavirustartunta. Laivalla on 158 hengen miehistö.

Risteilyllä mukana olleilla liki 180 matkustajalla ei toistaiseksi ole todettu virustartuntoja. Matkustajista 60 on karanteenissa Tromssassa. Viranomaiset ovat kehottaneet kaikkia matkustajia pysymään karanteenissa, kunnes heidän testituloksensa ovat vahvistuneet.

Filippiineillä tuhansia tartuntoja päivässä

Aasian virustilanne synkkenee päivä päivältä. Filippiineillä lääkärit varoittivat lauantaina, että maa on häviämässä taistelun koronavirusta vastaan. Lääkärit vetosivat lähettämässään kirjeessä presidentti Rodrigo Duterteen, että tämä tiukentaisi uudelleen maan koronarajoituksia.

Filippiineillä todettiin perjantaina ennätysmäärä koronatartuntoja vuorokaudessa, yli 4 000.

Japanissa puolestaan julistettiin hätätila Okinawaan koronavirustartuntojen määrän noustua alueella räjähdysmäisesti. Suositun turistikohteen asukkaita on pyydetty pysyttelemään kotona kahden viikon ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Paikka haussa Järvenpään uudelle apteekille
 2. Näköislehdessä tänään: Seksi ei ole koskaan kiinnostanut Outi Lähdettä – Pyrkii lisäämään tietoisuutta aseksuaalisuudesta
 3. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 4. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 5. Poikkeusajan Meidän festivaali keräsi 700 kuulijaa – "Meillä oli teitä kova ikävä"
 6. Kertaalleen heikentynyt Isaias-hurrikaani iski Pohjois-Carolinaan
 7. Suomen Vuokranantajat ennustaa vuokrien jatkavan hiipivää nousuaan – koronakriisin hidastamaa arvonnousua kurotaan nopeimmin kiinni kasvukeskuksissa
 8. Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä
 9. Veronpalautukset on maksettu enemmistölle tänään
 10. Outi Lähde, 27, ei ole koskaan tuntenut seksuaalista vetoa ketään kohtaan mutta harrastaa silti seksiä – "Minulle on tärkeää, että kumppanini nauttii ja itse saan huomiota ja läheisyyttä"
 11. Lukijalta: Työttömyysturva yhdenvertaiseksi
 12. Syyttäjä hakee United Brotherhoodin johtajaksi epäillylle miehelle tuomiota jengipykälällä - lue yön uutiskooste
 13. Miro Heiskanen mätti kolme syöttöpistettä Dallasille, Vegas oli silti vahvempi
 14. Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lainanlyhennysvapaita – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat
 15. Uutissuomalainen: Vain kolme pankkia myöntää edelleen lyhennysvapaita

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 2. Kaksi uutta koronavirustartuntaa Keusoten alueella viime viikolla
 3. Nuori motoristi pakeni poliisia – kaahausta kevytväylällä ja päin punaisia
 4. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 5. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 6. Yksi nuori kuollut liikenneonnettomuudessa Tuusulassa, toinen kriittisessä tilassa
 7. Järvenpään suosittu kesäkirppis ja Lahdenväylällä sattunut nokkakolari – tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut
 8. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 9. Tuusulan asuntomessut: Iso ruokapöytä ei ole enää olohuoneen fokus – kotitoimiston kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirreltävissä ja taloteknologia maustaa etätyöntekoa
 10. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 11. Poikkeusajan Meidän festivaali keräsi 700 kuulijaa – "Meillä oli teitä kova ikävä"
 12. Tuhannet vastustivat koronarajoituksia Berliinissä, poliitikko leimasi protestoijat covidiooteiksi
 13. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumis on löytynyt läheltä katoamispaikkaa Järvenpäässä – KRP: "Tapausta tutkitaan edelleen rikoksena"
 14. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 15. Lahdenväylän nokkakolaria edelsi takaa-ajo

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.