Kultaa, hopeaa ja pronssia Elise Järvenpäälle SM-kilpailuista

Orkideat : Heidi Hyvärinen (Elise), Kristina Lapina (Elise), Essi Ukkonen (Elise), Siiri Joronen (Elise), Millaroosa Karjalainen (Elise) sekä Emma Rantala (Elise-J). Keskellä tyytyväinen valmentaja Anna Airaksinen.

Rami Rantala

 

Tampereen Messu ja Urheilukeskuksessa voimisteltiin viikonloppuna 11-12.5 kaikkien voimistelulajien SM-kilpailut. Edustettuina olivat kaikki mahdolliset voimistelulajit telinevoimistelusta rytmiseen ja Aerobicista Team Gymiin.


Viikonloppu kohteli hyvin Elise Järvenpään voimistelijoita Kati Rantsia sekä Emma Rantalaa. 

Lauantaina kilpailtiin naisten neliottelu, jossa Kati Rantsi sijoittui hienosti pronssille! Kilpailun voitti Rekolan raikkaan Jouki Tikkanen, toiseksi sijoittui Elisen Jekaterina Volkova ja kolmanneksi Elise Järvenpään Kati Rantsi.


Kati Rantsin menestystä täydensi Elise Järvenpään Emma Rantala. Emma Rantala voitti nuorten SM-kultaa jo toistamiseen Elisen ja Elise-J:n Orkideat yhteisjoukkueessa. Orkideat ja Emma voittivat kultaa myös viime vuonna.


Molemmat tytöt, Kati ja Emma, palkittiin muutama viikko sitten Järvenpään kaupungin stipendeillä edellisen vuoden saavutuksista.


Tyttöjen kevät on ollut täynnä kansainvälisiä ja kotimaisia kilpailuja. Kati debytoi huhtikuussa World Cup kilpailuissa Moskovassa sekä vähän myöhemmin Jaroslavissa, jossa hän sijoittui hienosti neljänneksi. 


Emma on ehtinyt Orkideoiden kanssa kiertää Tartossa, Portugalissa, Italian Pesarossa ja tällä viikolla hän suuntaa passi sekä viisumi kainalossa Minskiin. 


Ennen SM-kilpailuja Orkideat kilpaili EM-kilpailupaikasta kahdessa karsintakilpailuissa. Joukkue voitti molemmat karsinnat ja näin edustavat Suomea nuorten sarjassa ainoana joukkueena Rytmisen voimistelun EM-kilpailuissa Itävallan Wienissä 31.5-2.6.
 
Katin kilpailu jatkui sunnuntaina välinekohtaisilla finaaleilla, joissa menestystä tuli lähes edellisvuoden tapaan. 


Kati sijoittui Vanteessa ja pallossa pronssille sekä keiloissa hopealle. Nauhassa hän oli neljäs. Katia valmentaa Larisa Gryadunova.


SM-kilpailuista jäi siis käteen neljä mitalia Katille, yksi Emmalle ja yhteensä viisi Elise Järvenpäälle. 

Elise Järvenpää

Elise Järvenpäässä voimistelee toistasataa lasta Järvenpään alueella. Tarjonnassa on pienten lasten jumppaa, mutta varsinaisesti seura on erikoistunut rytmiseen kilpavoimisteluun. Järvenpäästä on lähtöisin useita Suomen ykköskaartiin kuuluvia tyttöjä ja uusia on tulossa. Seura järjestää kansainvälisiä ja kansallisia kilpailuja sekä näytökset kaksi kertaa vuodessa.