Haukat E2 mitalisateessa

AAA-jengi kultaisissa Kukkatalo-tunnelmissa. Kuvassa vasemmalta: Jere Partanen, Niklas Nuorala, Juho Kuitunen, Arttu Anttonen, Juuso Haverinen, Matti Heikkinen, Kasper Hämäläinen, Miro Mäkinen, Kalle Sitolahti, Joonas Koskinen ja Elias Kettunen.

Olli Anttonen

Järvenpään Haukkojen -03-ikäluokan järjestämä Kukkatalo-turnaus keräsi maantieteellisesti kattavan kiekkoilijajoukon sekä tutulle kotiareenalle että uuden harjoitushallin lämpöön. Pitkiä kiekkoperinteitä omaavia joukkueita matkasi paikalle pääkaupunkiseudun ohella Turkua, Lahtea ja Tamperetta myöten.

Kotijoukkue ei nimiä ja logoja kumarrellut. Runsaslukuisen kannattajajoukon tarjoaman nosteen myötä Haukka-pojat pääsivät pitkän kiekkopäivän päätteeksi tuulettelemaan niin kultaisia kuin pronssisiakin mitaleja.

Haukat -03 Musta kärsi A-tason alkusarjassa kaksi niukkaa tappiota, mutta kokosi rivinsä hienosti puolivälierässä Blues Yellow’ta vastaan voittaen 3-2. Seuraavassa ottelussa Blues LV osoittautui liian kovaksi vastukseksi, joten finaalipaikka jäi tällä kertaa saavuttamatta. Pronssiottelukin näytti Haukka-silmin synkältä Kurran johtaessa mitalijahtia jo 1-4. Todellista taistelijan sydäntä osoittaen Haukat kuitenkin nousi ahdingosta arvokkaaseen 5-4 voittoon ja pääsi pokkamaan pronssit kaulaansa.

Samaan aikaan käydyssä AAA-tason turnauksessa Haukat -03 Valkoinen oli tyly kisaisäntä: joukkue voitti vakuuttavasti kaikki ottelunsa. Finaalissa vastaan kyyristynyt Nurmijärven Kurra onnistui pitämään jännitystä yllä vielä erätauolle asti tilanteen ollessa 1-1. Sen jälkeen jäällä nähtiin musta-valko-oranssi pyörremyrsky: toinen erä oli vanhentunut vain 47 sekuntia, kun Haukat iski pikkumustan jo kolmannen kerran Kurran pömpeliin. Mittelö päättyi lopulta numeroin 8-1 ja Haukka-kultajuhla oli valmis alkamaan.

A-turnauksen sijoitukset:

1. Blues Juniors E2 LV, Espoo

2. Hunters, Porvoo

3. Haukat Black, Järvenpää

4. Kurra, Nurmijärvi

5. Blues EPS, Espoo

6. Blues Juniors E2 Yellow, Espoo

AAA-turnauksen sijoitukset:

1. Haukat White, Järvenpää

2. Kurra, Nurmijärvi

3. Kiekko-67, Turku

4. Kiekkoreipas, Lahti

5. KOOVEE, Tampere

6. GrIFK, Kauniainen

Jääurheiluseura Haukat

Jääurheiluseura Haukkojen tarkoituksena on mahdollistaa jääurheilun harrastaminen hyvässä ja turvallisessa toimintaympäristössä jäseniensä yksilöllisten edellytysten ja tarpeiden mukaisesti. Yhdistyksen kotipaikka on Järvenpää ja toiminta-alueena Järvenpää ympäristöineen. Seuran edustamat jääurheilulajit ovat tällä hetkellä jääkiekko ja ringette. Lajeista päätetään seuran kevätkokouksessa vuosittain, joten muidenkin jääurheilulajien harrastaminen seuran puitteissa on mahdollista kysynnän ja seuran resurssien sen salliessa.