Järvenpään Latu

LIIKU TERVEEMMÄKSI PÄIVÄN SAUVAKÄVELYTAPAHTUMA 14.5.2011

Valtakunnallinen ja liiku terveemmäksi -päiväksi luokiteltu sauvakävelypäivä toteutetaan 14.5.2011. Toteuttajina Liiku terveemmäksi -verkosto, Suomen Latu ja latuyhdistykset.

Järvenpään aikataulu ja ohjelma:


Lauantai 14.5.2011 Rantapuisto Kolmisointu
klo 11:45 sauvajumppa
klo 12:00 paikkakunnan ennätysletka (valtakunnallinen ennätysyritys)
klo 12:30-15:00   Sauvakävelylenkki jonka aikana annetaan osallistujille tekniikka- ja harjoitusvinkkejä sekä välinetietoutta.

Sauvakävelypäivän tavoitteena on innostaa uusia kävelijöitä harjoittelemaan terveellistä sauvankäyttötekniikkaa ja ennestään sauvakäveleville annetaan tehokkaan sauvatekniikan vinkkejä. Järvenpään Ladun sauvakävelyohjaajat haluavat korostaa optimaalisen sauvakävelytekniikan merkitystä kävelijän turvallisuudelle, nautittavuudelle ja lajista saatavan hyödyn varmistamiseksi. Sauvakävelytapahtumissa on huumoria; sauvakävelyn iloa ei kadoteta.

Sauvaletka
Sauvajumpan jälkeen yritetään noin klo 12:00 saavuttaa mahdollisimman pitkän sauvaletkan. Sauvaletkassa sauvakävelijät asettuvat yhteen jonoon peräkkäin toistensa sauvoista kiinni pitäen. Letkassa olijat seisovat paikallaan ja heiluttelevat käsiä vuorotahtiin, yhtäaikaisesti sauvoista kiinni pitäen sekä samalla jaloista joustaen. Sauvaletkaan osallistuneiden lukumäärä lasketaan ja ilmoitetaan heti tapahtuman jälkeen Suomen Latuun. Pisimmän letkan saavuttanut järjestäjä palkitaan!  Kaikissa paikkakunnissa sauvaletkassa seisoneita lasketaan yhteen. Tavoitteena on saada yhteensä 1500 sauvakävelijää sauvaletkaan. 

Osallistujat saavat jumppavinkkejä, sauvaan muistotarran ja ET -lehden Ystävyyden pinssin. Kaikki ovat tervetulleita!

 

Auttakaa haasteen saavuttamisessa!

 

Lisätietoa: Marita, [email protected] tai 0400 404 561
Järvenpään Latu

Aikaisempia kirjoituksia

Järvenpään Latu

Järvenpään Latu ry on Suomen Latu ry:n jäsenyhdistys jossa on noin 840 jäsentä. Tarkoituksemme on edistää ensisijaisesti luonnossa tapahtuvaa kunto- ja virkistysliikuntaa sekä retkeilyä. Lajivalikoimaamme kuuluvat pesäpallo, pyöräily, sauvakävely ja vaellukset kesäisin. Talvella hiihdämme ja lumikenkäilemme, sekä käymme avannossa virkistäytymässä. Lapsille vedämme metsämörri ja –myttysryhmiä, sekä järjestämme talvisin muumihiihtokouluja.

Uusimmat mielipiteet