Järvenpään Palloseura

Sarja-avaus tänään

Jalkapalloilevan järvenpään pitkään odottama hetki koittaa tänään, kun JäPS astelee pelikentälle Kakkosen sarjaottelun merkeissä kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kotiyleisö ei vielä pääse nauttimaan sinipaitojen esityksistä, kun otteluohjelmasta löytyy aluksi kahden vierasottelun combo. Ensimmäisenä Palloseuran mittaa Turun kolmosjoukkueen tittelistä taisteleva ÅIFK, joka sijoittui Kakkosen B-lohkossa viime kaudella seitsemänneksi.

JäPSin bussissa istuu täysi kupongillinen miehiä, vaikka muutama poissaolokin on joukkueella rasitteena. Joni Ollila ja Joni Norring ovat pois kokoonpanosta jalkavaivojen vuoksi, ja Toni Karlsson reissaa työmatkalla Euroopassa. Lisäksi poissa on pitkäaikaistoipilas Aki Sipponen, mutta muuten miehistö on kasassa ja täysissä voimissa.

ÅIFK on etukäteiskaavailuissa nostettu nuoreksi ja kovakuntoiseksi joukkueeksi, joka oletettavasti jaksaa prässätä kovaa ja korkealta läpi koko 90-minuuttisen. Viime kauteen nähden pelaajistossa on melko paljon uusia nimiä, tulijoita on riittänyt ainakin Kakkosesta viime kaudella tippuneen toisen turkulaisjoukkueen Sinimustien riveistä. Talven harjoitusotteluissa ÅIFK on niittänyt mainetta myös helposti kuumenevana ja ylilyönteihin sortuvana ryhmänä, ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka sarja-avauksen paineet tähän ilmiöön vaikuttavat.

Ottelu pelataan tekonurmialustalla Turun urheilupuiston yläkentällä. Turun kaupungin sivut kirjaavat kentän kooksi 64x104 metriä, mutta JäPSin saamien tietojen mukaan pelialusta on tätä pienempi. Kuluneena keväänä JäPSin pelit Lukion tekonurmella (FC KooTeePee, FC Futura) eivät ole sujuneet hyvin, ja jos Turussakin baana on pienempi ja ÅIFK karvaa agressiivisesti, täytyy järvenpääläisten löytää peliinsä uusi vaihde edellä mainittuihin kevään peleihin nähden, jos voitosta halutaan päästä taistelemaan.

Peli on kohteena myös Veikkauksen pitkävedossa. Kertoimien laskijat ovat arvioineet ÅIFK:n selkeäksi ennakkosuosikiksi tarjoamalla sen voitolle lukemia 1,5. Tasapelin kerroin on 4,3 ja JäPSin voittaessa rahat saa takaisin 4,2-kertaisena. B-lohkossa tänään pelataan myös toinen ottelu BK-46 - TuTo, ja tilanteita voi seurata esim. teksti-tv:n sivulta 233.

Järvenpään Palloseura

Aikaisempia kirjoituksia

Järvenpään Palloseura

Järvenpään Palloseura on perustettu v. 1947. Pienestä asemakylän palloilulajien seurasta on kuudessa vuosikymmenessä kehkeytynyt yksi Suomen suurimmista jalkapallon erikoisseuroista. JäPS:llä on noin 1000 jäsentä, joista noin 900 on juniori-ikäisiä tyttöjä ja poikia. Seuran omat www-sivut löytyvät osoitteesta www.japs.fi

Uusimmat mielipiteet