Henkilöautojen ensirekisteröintimäärä lisääntyi 82,2 prosenttia maaliskuussa

Autoveron korotus aiheutti myyntipiikin 

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin maaliskuussa 22 924 kappaletta, mikä on 82,2 prosenttia enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Rekisteröintipiikki johtuu 1.4.2012 voimaantulleesta autoveron muutoksesta. Kaikkien niiden henkilö- ja pakettiautojen autovero nousi, joiden CO2–päästöt ylittävät 110 g/km. Vastaavasti alle 110 g/km päästävien autojen autovero laski, mutta tällaisten autojen osuus tarjolla olevista autoista on tällä hetkellä vain noin viisi prosenttia.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä henkilöautoja on rekisteröity 47 818 kappaletta, mikä on 34 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Maaliskuun myyntipiikki ei aiheuta muutoksia kuluvan vuoden myyntiennusteeseen, joka on edelleen 110 000 uutta henkilöautoa.

Pakettiautojen rekisteröinnit tuplaantuivat maaliskuussa

Maaliskuussa rekisteröitiin 2 686 uutta pakettiautoa, mikä on 100,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Tammi–maaliskuussa pakettiautokauppa on kasvanut 47,7 prosenttia viime vuodesta. Tänä vuonna on ensirekisteröity 5 190 pakettiautoa.

Uusia kuorma-autoja rekisteröitiin maaliskuussa 297 kappaletta, mikä on 0,7 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä on rekisteröity 871 uutta kuorma-autoa, mikä on kaksi prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Linja-autoja on rekisteröity tänä vuonna 85 kappaletta, mikä on yhdeksän prosenttia enemmän kuin viime vuonna tammi–maaliskuussa.

Katso rekisteröintitilasto

 

 

 

 

 

Mäkelän Autotalot | Mainos

Mäkelän Autotalot on Keski-Uudenmaan suurimpia uusien autojen vähittäiskauppiaita. Automyynnin lisäksi tarjoamme luotettavat huolto-, varaosa- ja vauriokorjaamopalvelut. Mäkelän Autotalot toimivat Keski-Uudellamaalla Järvenpäässä kolmessa toimipisteessä - Mäkelän Auto Salpatiellä, Mäkelän Kone Kielokadulla ja Vauriokorjaamo Alhotiellä.


Mäkelän Autotalot on yksi Suomen vanhimmista autoliikkeistä. Mäkelän Auto Oy on perustettu jo vuonna 1947. Edustamamme automerkit ovat Mäkelän Autossa Citroën, Opel ja Skoda. Huollamme myös Chevroletit, Saabit ja Seatit.

Mäkelän Koneen myyntiedustukset ovat Ford, Peugeot ja Seat. Mäkelän Koneessa huollamme lisäksi Nissanin henkilö- ja tavara-autot sekä Alfa Romeot, Chryslerit, Dodget, Fiatit, Jeepit, Lanciat, Mercedes-Benzit ja Mitsubishit.


Mäkelän Vauriokorjaamo tarkastaa ja korjaa autosi merkkikohtaisia työtapavaatimuksia ja -menetelmiä noudattaen. Ammattitaidolla suoritettu vauriokorjaus takaa autosi alkuperäisen turvallisuuden ja luotettavuuden. Työlle, varaosille ja maalaukselle myönnämme aina 12 kuukauden takuun. Välitämme sinulle sijausauton vauriokorjauksen ajaksi. Kysy vuokrausta aikaa varatessasi!


Yhteystiedot

 

Mäkelän Auto Oy
Salpatie 1-3
04410 Järvenpää
puh. 09 5495 2200
Myynti: Citroën, Opel, Skoda
Huolto: Citroën, Opel, Skoda, Chevrolet, Saab, Seat


Mäkelän Kone Oy
Kielokatu 1
04430 Järvenpää
puh. 09 5495 2500
Myynti: Ford, Peugeot, Seat
Huolto: Ford, Peugeot, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge,
Fiat, Jeep, Lancia, Mercedes-Benz, Mitsubishi


Mäkelän Vauriokorjaamo
Alhotie 10
04430 Järvenpää
puh. 09 5495 2200


Kaikki merkit
www.makelan.fi