Henkilöautojen ensirekisteröinnit ennustetussa vauhdissa

Huhtikuussa rekisteröitiin 4 052 uutta henkilöautoa, mikä on 64,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Rekisteröintimäärän lasku viime vuoteen verrattuna oli odotettavissa, sillä maaliskuussa rekisteröitiin huima määrä sekä henkilö- että pakettiautoja huhtikuun alussa voimaantulleen autoveromuutoksen vuoksi. Autoala uskoo, että autokauppa palaa ennustetulle 110 000 henkilöauton vuosimyyntiuralle nopeasti.

Vuoden alusta lukien on ensirekisteröity 51 881 henkilöautoa, mikä on 10,2 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin huhtikuussa 225 kappaletta, mikä on 79,3 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden huhtikuussa. Henkilöautokaupan tavoin autoveromuutos on aiheuttanut markkinahäiriötä myös pakettiautojen myyntiin. Erityisesti pienyrittäjät ajoittivat pakettiautokaupat alkuvuoteen, jotta saivat pakettiauton vielä vanhalla hinnalla. Vuoden alusta lukien pakettiautokauppa on sujunut 17,9 prosenttia viime vuotta paremmin ja pakettiautoja on ensirekisteröity 5 419 kappaletta.

Kuorma-autoja ensirekisteröitiin huhtikuussa 273 kappaletta, mikä on 2,2 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Vuoden alusta lukien on ensirekisteröity 1 144 kuorma-autoa, mikä tarkoittaa 2,1 prosentin kasvua viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Kuorma- ja linja-autoista ei kanneta autoveroa.

Uusia linja-autoja rekisteröitiin huhtikuussa 52 kappaletta. Vuoden alusta lukien linja-autoja on ensirekisteröity 137 kappaletta, mikä on 31,7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna tammi–huhtikuussa.

E10 soveltuu kaikkiin uusiin autoihin

Bensiinilaatu 95E10 soveltuu kaikkiin uusiin Suomessa myytäviin henkilöautomalleihin vuodesta 2012 alkaen edellyttäen, että auton oktaanivaatimus on enintään 95. Tiedon oktaanivaatimuksesta saa auton käyttöohjeesta tai automerkkiä edustavasta autoliikkeestä.

Suomessa 95-oktaanisen bensiinin etanolipitoisuutta lisättiin vuoden 2011 alussa, jotta liikennepolttoaineiden biopolttoainevelvoitteet voidaan täyttää. Liikenteen ympäristötavoitteiden saavuttamisessa etanolipitoisuuden lisäys on yksi keino muiden lisäksi. Suomi on asettanut pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategiassa tavoitteeksi vähentää liikenteen hiilidioksidipäästöjä eli CO2-päästöjä 15 % vuoteen 2020 mennessä verrattuna vuoden 2005 päästöihin.

Katso rekisteröintitilasto

Mäkelän Autotalot | Mainos

Mäkelän Autotalot on Keski-Uudenmaan suurimpia uusien autojen vähittäiskauppiaita. Automyynnin lisäksi tarjoamme luotettavat huolto-, varaosa- ja vauriokorjaamopalvelut. Mäkelän Autotalot toimivat Keski-Uudellamaalla Järvenpäässä kolmessa toimipisteessä - Mäkelän Auto Salpatiellä, Mäkelän Kone Kielokadulla ja Vauriokorjaamo Alhotiellä.


Mäkelän Autotalot on yksi Suomen vanhimmista autoliikkeistä. Mäkelän Auto Oy on perustettu jo vuonna 1947. Edustamamme automerkit ovat Mäkelän Autossa Citroën, Opel ja Skoda. Huollamme myös Chevroletit, Saabit ja Seatit.

Mäkelän Koneen myyntiedustukset ovat Ford, Peugeot ja Seat. Mäkelän Koneessa huollamme lisäksi Nissanin henkilö- ja tavara-autot sekä Alfa Romeot, Chryslerit, Dodget, Fiatit, Jeepit, Lanciat, Mercedes-Benzit ja Mitsubishit.


Mäkelän Vauriokorjaamo tarkastaa ja korjaa autosi merkkikohtaisia työtapavaatimuksia ja -menetelmiä noudattaen. Ammattitaidolla suoritettu vauriokorjaus takaa autosi alkuperäisen turvallisuuden ja luotettavuuden. Työlle, varaosille ja maalaukselle myönnämme aina 12 kuukauden takuun. Välitämme sinulle sijausauton vauriokorjauksen ajaksi. Kysy vuokrausta aikaa varatessasi!


Yhteystiedot

 

Mäkelän Auto Oy
Salpatie 1-3
04410 Järvenpää
puh. 09 5495 2200
Myynti: Citroën, Opel, Skoda
Huolto: Citroën, Opel, Skoda, Chevrolet, Saab, Seat


Mäkelän Kone Oy
Kielokatu 1
04430 Järvenpää
puh. 09 5495 2500
Myynti: Ford, Peugeot, Seat
Huolto: Ford, Peugeot, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge,
Fiat, Jeep, Lancia, Mercedes-Benz, Mitsubishi


Mäkelän Vauriokorjaamo
Alhotie 10
04430 Järvenpää
puh. 09 5495 2200


Kaikki merkit
www.makelan.fi