Henkilöautojen ensirekisteröintimäärä kasvoi helmikuussa

Helmikuussa rekisteröitiin 10 616 uutta henkilöautoa, mikä on 14,1 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Autoalan odottama, tulossa olevan autoveron korotuksen aiheuttama tilapäinen myynnin kasvu näkyi selvästi helmikuun rekisteröintimäärässä. Huhtikuun alussa voimaantuleva autoveron muutos nostaa hiilidioksidipäästöiltään yli 110 g/km olevien autojen autoveroa. Alle 110 g/km CO2-päästöisten autojen autovero laskee, mutta tällaisten autojen osuus tarjolla olevista autoista on tällä hetkellä vain noin viisi prosenttia. Keskihin-taisen ja keskipäästöisen auton autovero nousee vajaa tuhat euroa.

Vuoden alusta lukien henkilöautoja on rekisteröity 24 884 kappaletta, joka on 7,8 prosent-tia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Vaikka tämä myynnin kasvu on ny-kyiseen taloustilanteeseen nähden kohtalaisella tasolla, se ei riitä nuorentamaan Suomen iäkästä henkilöautokantaa. Rekisterissä olevien henkilöautojen keski-ikä Suomessa on 12,3 vuotta ja keskimääräinen romutusikä 20,4 vuotta. Liikenneturvallisuuden ja ympäris-tön kannalta autokannan uudistuminen olisi tärkeää, sillä uudet autot ovat huomattavasti turvallisempia ja vähäpäästöisempiä kuin vanhat autot.

 

Pakettiautoja rekisteröitiin reippaasti

 

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin helmikuussa 1 241 kappaletta, mikä on 28,5 prosenttia enemmän kuin viime vuoden helmikuussa. Tammi–helmikuussa pakettiautokauppa on su-junut 15,3 prosenttia viime vuotta paremmin ja pakettiautoja on ensirekisteröity 2 504 kappaletta.

Kuorma-autoja ensirekisteröitiin helmikuussa 257 kappaletta, mikä on 0,8 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Vuoden alusta lukien on ensirekisteröity 574 kuorma-autoa, mikä tarkoittaa 3,4 prosentin kasvua viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Uusia linja-autoja rekisteröitiin helmikuussa 28 kappaletta ja vuoden alusta lukien 49 kap-paletta. Linja-autokauppa on tammi–helmikuussa 5,8 prosenttia jäljessä viime vuodesta.

Katso rekisteröintitilasto

Mäkelän Autotalot | Mainos

Mäkelän Autotalot on Keski-Uudenmaan suurimpia uusien autojen vähittäiskauppiaita. Automyynnin lisäksi tarjoamme luotettavat huolto-, varaosa- ja vauriokorjaamopalvelut. Mäkelän Autotalot toimivat Keski-Uudellamaalla Järvenpäässä kolmessa toimipisteessä - Mäkelän Auto Salpatiellä, Mäkelän Kone Kielokadulla ja Vauriokorjaamo Alhotiellä.


Mäkelän Autotalot on yksi Suomen vanhimmista autoliikkeistä. Mäkelän Auto Oy on perustettu jo vuonna 1947. Edustamamme automerkit ovat Mäkelän Autossa Citroën, Opel ja Skoda. Huollamme myös Chevroletit, Saabit ja Seatit.

Mäkelän Koneen myyntiedustukset ovat Ford, Peugeot ja Seat. Mäkelän Koneessa huollamme lisäksi Nissanin henkilö- ja tavara-autot sekä Alfa Romeot, Chryslerit, Dodget, Fiatit, Jeepit, Lanciat, Mercedes-Benzit ja Mitsubishit.


Mäkelän Vauriokorjaamo tarkastaa ja korjaa autosi merkkikohtaisia työtapavaatimuksia ja -menetelmiä noudattaen. Ammattitaidolla suoritettu vauriokorjaus takaa autosi alkuperäisen turvallisuuden ja luotettavuuden. Työlle, varaosille ja maalaukselle myönnämme aina 12 kuukauden takuun. Välitämme sinulle sijausauton vauriokorjauksen ajaksi. Kysy vuokrausta aikaa varatessasi!


Yhteystiedot

 

Mäkelän Auto Oy
Salpatie 1-3
04410 Järvenpää
puh. 09 5495 2200
Myynti: Citroën, Opel, Skoda
Huolto: Citroën, Opel, Skoda, Chevrolet, Saab, Seat


Mäkelän Kone Oy
Kielokatu 1
04430 Järvenpää
puh. 09 5495 2500
Myynti: Ford, Peugeot, Seat
Huolto: Ford, Peugeot, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge,
Fiat, Jeep, Lancia, Mercedes-Benz, Mitsubishi


Mäkelän Vauriokorjaamo
Alhotie 10
04430 Järvenpää
puh. 09 5495 2200


Kaikki merkit
www.makelan.fi