Temppuileva lammas ihastuttaa: Näitä kuvia katsellessa ei voi olla hymyilemättä – Katso eläinkuvakisan palkitut kuvat ja video

Eläinkuvakisan voittaja: "Tutti-lammas opettelemassa uusia temppuja. Juoksee innoissaan herkkujen perässä!" Tuusula.

Emilia Niinimäki / Lukijan kuva

Eläinkuvakisan toinen sija: "Pippi Lagotto juhannusfiiliksellä." Porvoo.

Juanita Blåfield / Lukijan kuva

Eläinkuvakisan 3. sija: "Kuvassa oleva Minni-kissa on rodultaan Ragdoll. Rodulle tyypillistä on loikoilu juuri selällään. Tässä hän todennäköisesti ajattelee, miten ihanaa on rauhassa nauttia takan lämmöstä ilman typeriä koiria! Koirat ovat nimittäin kuvaushetkellä Lapissa metsästysreissulla." Vihti.

Julia Suihkonen / Lukijan kuva

"Nimeni on Pikkarainen ja olen utelias nuori orava Espoosta. Kun kuulen nimeni, menen heti tervehtimään Pihaihmisiä. Kesällä minusta oli jännittävää istua Pihaihmiseni sylissä napostelemassa pähkinäherkkuja. Pihaihmiseni ovat kilttejä ja yrittävät suojella minua ja veljiäni Hullun Kissan kynsiltä. Luulen kyllä, että pikkuveljeni Morris ja Mini, ovat jääneet Hullun Kissan saaliiksi, sillä heitä ja lukuisia muita serkkuja ja sukulaisiani ei ole näkynyt pitkään, pitkään aikaan. Pyydän teitä, hyvät Pihaihmiset, pitämään kissat sisällä tai valjaissa, sillä he eivät kuulu Suomen luontoon, mutta me oravat kuulumme." Espoo.

Susanna Suikkari / Lukijan kuva

"Kuvassa kissanpentumme Iivon ensi loikka puuhun ja pois syyskuussa 2018." Porvoo.

Outi Ukelli / Lukijan kuva

"Kuvassa kissani, joka pentuna tykkäsi nukkua kuten me ihmiset: vartalo ja raajat suorana. Se nukkui näin mitä epämukavimmissa paikoissa. En tiennyt, että kissa edes voivat nukkua noin! Olenpahan taas hiukan sivistyneempi. Aikuisena se ei ole enää valitettavasti nukkunut näin, vaan on löytänyt tavanomaisempia asentoja." Helsinki.

Kirsi Kauppi / Lukijan kuva

"Luca-koiran ilme, kun avaat kameran ja päälle on jäänyt etukamera eikä takakamera." Lohja.

Jessica Pihlainen / Lukijan kuva

Perinteikäs eläinkuvakisa on nyt päättynyt. Voittajat löytyivät satojen kuvien joukosta. Kaikki eläinkuvakisan kuvat löydät jutun lopusta.

TUUSULA | Jo perinteikkään Etelä-Suomen Median eläinkuvakisan voitto meni tänä vuonna Tuusulaan. Ammattilaisraati valitsi voittajakuvaksi Emilia Niinimäen ihastuttavan kuvan Tutti-lampaasta opettelemassa uusia temppuja.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

– Kuva on hauska, koska se on niin erilainen. Sitä ensin tutkii hämmästyneenä, kunnes alkaa naurattaa. Hyvän kuvan tunnistaa usein siitä, että se herättää kysymyksiä, ja tämä todella tekee niin! Kuva on myös teknisesti onnistunut, sommitelma toimii, palkintoraatiin kuuluva valokuvaaja Johanna Erjonsalo perustelee voittajavalintaa.

Valinta ei ollut helppo ja syntyi pitkän pohdinnan jälkeen – sitä varten käytiin läpi useita satoja kuvia, joista parhaat karsittiin arvioitavaksi.

Hauskin eläinkuva -sarjan kakkospaikalle ylsi porvoolaisen Juanita Blåfieldin ihastuttava otos Pippi Lagoton juhannusfiiliksestä.

Kuvaa ensin tutkii hämmästyneenä.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

– Ihana värimaailma, juhannusaaton voi aistia. Koiralla kesäpäivään sopiva seesteinen ilme, pilkettä silmäkulmassa. Kuvassa käytetty hienosti syväterävyyttä hyödyksi, Erjonsalo kuvailee.

Arki on kaunista, kuten hauskimman eläinkuvan kolmoispaikan nappaava kuva Minni-kissasta osoittaa. Kuvan otti 12-vuotias Julia Suihkonen Vihdistä.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

– Minni-kissan asennosta ja ilmeestä välittyy juuri se, mistä vapaapäivässä on kyse. Tekisi mieli mennä viereen pötköttämään.

Valokuvasarjan voittaja palkitaan neljällä kappaleella lippuja Helsinki Horse Show'n perjantai-illan päänäytökseen. Lisäksi Niinimäki saa kuvasuurennoksen (150x100cm) voittajakuvastaan.

Toiseksi sijoittunut saa hotellilahjakortin Scandic Hotels -ketjuun sekä kuvasuurennoksen (75x100cm) kuvastaan. Kolmanneksi yltänyt Julia Suihkosen otos palkitaan Böknasin Soft Fleece -torkkupeitolle sekä kuvasuurennoksella (75x100cm).

Hauskin eläinvideo -sarjan voittajaksi valittiin Kati Pystysen kuvaama video shetlanninlamaskoira Morriksen ja sen parhaan kaverin Kodan leikistä. Hänet palkitaan Böknasin Soft Fleece -torkkupeitolla.

– Tarina on videon pääosassa: parhaat koirakaverukset telmivät, eikä toinen halua millään luovuttaa, vaikka kaverille jo riittäisi. Videosta välittyy kaverusten ystävyys: kaksikko selkeästi innostuu aina leikkimään toisensa nähdessään, raati perustelee valintaa.

Katso voittajavideo alapuolelta:

toimitus