Leppoisa komedia Katalonian auringossa

Pullo cavaa ja aurinkoa nähdään Mikä Mikä teatterissa Tuusulassa 1.12. Mikä mikä teatteri

toimitus

Hyrylän Mikä-Mikä-Teatterissa sai 30. marraskuuta ensi-iltansa komedia Pullo cavaa ja aurinkoa.

Neljän naisen ystäväporukka Inka (Katariina Saarela), Anita (Heli Karjalainen), Vonne (Tarja Höijer) ja Tuulia (Marjut Paavola) ovat käyneet yhdessä jo kymmenellä erilaisella taiteilijamatkalla innokkaan maalausharrastuksensa vuoksi.

Nyt, Kataloniassa ollessaan nauttien pullollisia cavaa kauniissa vanhassa talossa, Inka ilmoittaa, että hän aikoo ostaa tämän talon neljään pekkaan, heille yhteiseen omistukseen.

Inkaa huolettaa vanheneminen ja hän ei haluaisi viettää niin sanottua “surkeaa vanhuutta” yksin jossain laitoksessa, vaan mieluummin ystäviensä kanssa Katalonian auringossa.

Tosin asunnon osto etelän lämmöstä osoittautuukin hieman vaikeammaksi toteuttaa, sillä ystävyksillä ei ole ostamiseen tarvittavaa summaa ja Suomessa on velvollisuuksia sukulaisten kanssa, Anitalla isä palvelutalossa ja Tuulialla lapsenlapset. Lisätään soppaan vielä kiista vanhasta maalauksesta, niin meillä on käsissämme leppoisa komedia.

Helena Anttosen käsikirjoitus on hyvin “small talk”-maista, kuin oikeita keskusteluja kuuntelisi. Naiset käyvät keskusteluja elämästä, nuoruudesta, vanhenemisesta, miehistä, rahasta, taiteesta samalla juodessaan cavaa.

Näiden neljän päähahmon väliset dialogikohtaukset ovat hyvin pitkiä, eivätkä aina välttämättä edistä juonta, vaan ne on suunniteltu elävöittämään hahmoja enemmän.

Näyttelijätyö on kaikilta neljältä hyvin ihailtavaa, varsinkin Heli Karjalainen tuo Anitaansa paljon energiaa sekä Katariina Saarela tuo upeasti esiin Inkan boheemisuuden.

Eeva Leinonen ohjaa näytelmää hyvällä tempolla, näyttelijöillä on hyvää kemiaa keskenään ja uskon helposti näiden hahmojen olleen ystäviä jo monta vuotta.

Kunnianhimoisessa dialogipohjaisessa näytelmässä on, ainakin näin ensi-illassa, mukana kuiskaaja, jonka apuun turvauduttiin noin kahdesti, vielä kerran kiitokseni näyttelijöille ja ohjaajalle. Näytelmä muistuttaa ranskalaisista kesäkomedioista, joissa otetaan rennosti ja nautitaan elämästä ja jos pitää näistä, niin löytää iloa myös tästä.

Pullo Cavaa ja aurinkoa, Mikä Mikä teatteri (Tuusula), Kievarintie 17, Hyrylä. Esitykset: 30.11.–15.12.

Jasu Keisa

Jasu Keisa on kriitikon urasta haaveileva 22-vuotias keravalainen, joka on syksyllä 2019 työkokeilussa Keski-Uudenmaan teatterilla.

Syksyn aikana Keisa käy katsomassa ainakin kymmenen näytelmää eri puolilla Keski-Uuttamaata.

Keisan arvosteluja julkaistaan syksyn aikana Keski-Uusimaa Viikko -lehdissä.

Kaikki arvostelut löytyvä myös osoitteesta www.keski-uusimaa.fi/jasuteatterissa.

Twitter: @jasukeisa

Jasu Keisan teatterisyksy 2019:

Homoäiti – Mik​ä mikä teatteri (Tuusula)

Sillan alta Espanjaan – Teatteri sisar (Jokela)

Tarpeettomia ihmisiä – Keski-Uudenmaan teatteri (Kerava)

Ronja Ryövärintytär – Järvenpään teatteri

Hevoshuijari – Keravan Ooppera

Muistilääke – Mikä mikä teatteri (Tuusula)

Papin perhe – Keravan teatteri

Peter Panin uudet seikkailut – Teatteri sisar (Jokela)

Mimmi Lehmän ja Variksen joulu – Keski-Uudenmaan teatteri (Kerava)

Eikä yksikään pelastunut – Järvenpään teatteri

Pullo Cavaa ja aurinkoa: Katalonian iloiset rouvat – Mikä mikä teatteri (Tuusula)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Järvenpään kaupunkifestivaalin lauantain liput myytiin loppuun
 2. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 3. Sairauskohtauksen saanut mies törmäsi puuhun Tuusulanväylällä
 4. Oikaisu: Tuusulan koronaluvuissa virhe
 5. Auto ajautui päin valotolppaa yöllä Mäntsälässä – kuljettaja lähti karkuun onnettomuuspaikalta
 6. Kaksi uutta koronavirustartuntaa Keusoten alueella viime viikolla
 7. Näköislehdessä tänään: Seksi ei ole koskaan kiinnostanut Outi Lähdettä – Pyrkii lisäämään tietoisuutta aseksuaalisuudesta
 8. Rikosten määrä on kovassa kasvussa Keski-Uudellamaalla koronan vuoksi – liikennerikoksia kertynyt kauhea kasa: "Teillä on ollut avointa tilaa kaasutella"
 9. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 10. Perhelä-hanke nytkähtää eteenpäin – rakennuslupaa voi hakea nyt elokuussa
 11. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 12. Näköislehdessä tänään: Avoimessa suhteessa elävä Riikka Suominen ärsyyntyi seksin demonisoinnista ja kirjoitti kirjan, jossa käydään vieraissa
 13. Palokunnalla on nyt juhlan aika
 14. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 15. Nuori motoristi pakeni poliisia – kaahausta kevytväylällä ja päin punaisia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.