Pääkirjoitus: Yrittäjyyskasvatus tulee tarpeeseen

Koulujen käytettävissä on ollut muun muassa erityisiä yrittäjyyskasvatussalkkuja. arkisto/Katja Juurikko

toimitus

Yritysten ja yrittäjyyden merkityksestä suomalaiselle yhteiskunnalle puhutaan paljon, mutta silti käsitteet ja faktat ovat monelle kansalaiselle hankalia.

Mitä yrittäminen yksilöltä aidosti vaatii? Mitä edellytyksiä on oltava?

Millaisella yrityksellä on mahdollisuuksia menestyä ja miten menestystä viime kädessä mitataan?

Näitä pohtii moni palkansaaja, jota yrittäminen ainakin teoriassa kiinnostaa. Käytännössä ensiaskeleita voi olla kuitenkin vaikea ottaa.

Yrittäjäjärjestö paikallisyhdistyksineen, kuntien elinkeinotoimet ja erilaiset yrittäjyyttä tukevat keskukset auttavat pohtijaa.

Omia suunnitelmiaan ja laskelmiaan on mahdollista testauttaa monesta eri kulmasta.

Silti yrittäjyyttä olisi helpompi hahmottaa, jos perustieto olisi karttunut jo nuorena. Siksi yrittäjyyskasvatuksella on totinen tarpeensa.

Osassa kouluja toimii pikkuyrittäjien kerhoja, joissa opetellaan tulojen ja menojen hallintaa, markkinointia ja muuta tärkeää esimerkiksi pitämällä joulumyyjäisiä.

Pikkuyrittäjät-toiminnan takana on Nuori Yrittäjyys -yhdistys, joka tarjoaa alakouluille opetuspakettia. Sellainen kannattaa ottaa vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Järvenpään kaupunkifestivaalin lauantain liput myytiin loppuun
 2. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 3. Sairauskohtauksen saanut mies törmäsi puuhun Tuusulanväylällä
 4. Oikaisu: Tuusulan koronaluvuissa virhe
 5. Auto ajautui päin valotolppaa yöllä Mäntsälässä – kuljettaja lähti karkuun onnettomuuspaikalta
 6. Kaksi uutta koronavirustartuntaa Keusoten alueella viime viikolla
 7. Näköislehdessä tänään: Seksi ei ole koskaan kiinnostanut Outi Lähdettä – Pyrkii lisäämään tietoisuutta aseksuaalisuudesta
 8. Rikosten määrä on kovassa kasvussa Keski-Uudellamaalla koronan vuoksi – liikennerikoksia kertynyt kauhea kasa: "Teillä on ollut avointa tilaa kaasutella"
 9. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 10. Perhelä-hanke nytkähtää eteenpäin – rakennuslupaa voi hakea nyt elokuussa
 11. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 12. Näköislehdessä tänään: Avoimessa suhteessa elävä Riikka Suominen ärsyyntyi seksin demonisoinnista ja kirjoitti kirjan, jossa käydään vieraissa
 13. Palokunnalla on nyt juhlan aika
 14. Nuori motoristi pakeni poliisia – kaahausta kevytväylällä ja päin punaisia
 15. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.