Lukijalta: Olin harmikseni oikeassa

Jori Porspakka, Jokela

Harmi, valitettavasti näyttää käyvän kuten jo 8.4. mielipidekirjoituksessani arvelin, että Keusote lopettaa Pohjois-Tuusulan terveyspalvelut toimitaloineen.

Jo toiminnan aloittamisen yhteydessä päätettiin eduskuntapuolueiden toimesta tehdä valuvikoja koko tulevaan järjestelmään.

Kun yksityisille terveysyrityksille maksetaan korvaus listautuneiden (eli kyseiseen yksityiseen terveysyritykseen ilmoittautuneiden) asiakkaiden lukumäärän mukaan eikä palvelujen käytön mukaan, niillä on selkeä intressi haalia helppohoitoisia potilaita ja pyrkiä eroon paljon hoitoa vaativista potilaista. (Yliaktuaari O. Savela).

Kulujen lisäys Keusotessa oli vuonna 2018 yli miljoonaa euroa (erikoissairaanhoidon kulujen lisäys) ja kaikki tämä yhdestä yrityksestä, Aavasta, sen kaikista kolmesta toimipisteestä (Hyvinkää, Järvenpää, Tuusula).

Kun toiminta rönsyilee Keusotessa ja rahaa on saatava lisää nopeasti, ja kun sitä ei tule samoin ja löyhästi kuin koronaepidemian korvaukset yrityksille, niin siksi käydään Tuusulan kuntalaisten kimppuun.

Tarkemmin vielä: jokelalaisten ja kellokoskelaisten lähiterveyspalveluiden poistamiseksi.

Keusoten valtuustossa on 43 valtuutettua, jotka asiasta päättävät, heistäkin on vain 8 Tuusulasta, eikä yhtään Pohjois-Tuusulasta!

On hyvä havaita, että lähiterveyspalvelut ovat myös Tuusulan kuntalaisille tärkeät, tämän huomaa myös asiasta huolestuneista mielipidekirjoituksista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut